Liverpool na úvod poľahky vyhral, sezónu otvoril kuriózny vlastný gól

Grant Hanley sa chytá za hlavu po vlastnom góle v zápase FC Liverpool - Norwich City.
Grant Hanley sa chytá za hlavu po vlastnom góle v zápase FC Liverpool - Norwich City. (Autor: TASR/AP)
Športové prenosy SME|9. aug 2019 o 21:00

Liverpool musel striedať brankára.

Premier League 2019/2020 - 1. kolo

FC Liverpool - Norwich City 4:1 (4:0)

Góly: 7. Hanley (vl.), 19. Salah, 28. Van Dijk, 42. Origi - 64. Pukki

LIVERPOOL. Futbalisti FC Liverpool odštartovali novú sezónu anglickej Premier League úspešne, keď si v piatkovom zápase úvodného kola poradili doma s nováčikom z Norwichu 4:1.

Šampión Ligy majstrov a úradujúci vicemajster Anglicka rozhodol o triumfe už v prvom polčase, ktorý vyhral 4:0.

Skóre otvoril už v 7. minúte vlastným gólom kapitán hostí Grant Hanley, ďalšie tri pridali Mohamed Salah, Virgil van Dijk a Divock Origi.

V druhej časti dokázal Norwich skorigovať zásluhou Teemu Pukkiho.

V zápase okrem gólov zaujalo aj zranenie domáceho brankára Alissona Beckera, ktorého už v prvom polčase vystriedal Adrián.

Premier League: Najlepšie momentky zo zápasu FC Liverpool - Norwich: fotogaléria

9.8.2019

Online prenos: FC Liverpool - Norwich City (futbal, Premier League 2019/2020, 1. kolo, LIVE, NAŽIVO)

Anglická Premier League  2019/2020
09.08.2019 o 21:00
Liverpool
4:1
(4:0, 0:1)
90+3 minúta
Ukončený
Norwich
Prehľad
Góly: 7. G. Hanley (vla.), 19. M. Salah, 28. V. van Dijk, 42. Origi – 64. Pukki. ŽK: 60. Leitner (NRW), 65. Buendía (NRW). Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett. Diváci: 53 333.
Prenos
To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.
Držanie lopty: 58 % : 42 %.
Strely na bránu: 7:5.
Strely mimo: 5:6.
Rohy: 11:2.
Ofsajdy: 0:5.
Fauly: 9:9.
Narozdiel od prvého polčasu mal Liverpool (až na niektoré pasáže) druhé dejstvo plne pod kontrolou, ďalšie góly už ale nedokázal pridať. Tim Krul niekoľkými špičkovými zákrokmi podržal svoj tím, ktorý zásluhou Pukkiho dokázal z ojedinelej gólovej príležitosti streliť aspoň čestný gól hostí. Tí napriek prehre predviedli hlavne v prvom polčase veľmi sympatický výkon, na Liverpool dnes ale jednoducho nemali. Víťaz Ligy majstrov tak vstupuje do sezóny ziskom troch bodov zo zápasu s nováčikom súťaže.
90+3
Koniec zápasu.
90+2
Cantwell tvrdou strelou k tyči donútil Adriána k ďalšiemu zákroku. Hostia sa už potom k dorážke nedostali, pretože loptu odkopol do bezpečia Gomez.
90+1
Buendía dostal loptu pred šestnástkou domácich, obišiel protihráča a už sa chystal vystreliť. To sa mu ale nepodarilo, lebo mu lopta odskočila.
90
Nadstavený čas sú dve minúty.
89
Liverpool má záver zápasu plne pod kontrolou a je takmer isté, že si dnes na konto pripíše prvé tri body.
88
Krul ďalekonosným nákopom vyhnal svojich spoluhráčov ďaleko od svojej brány, nakoniec ale zbytočne. Loptu poslal k svojmu protivníkovi Adriánovi.
86
changeStriedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza James Milner.
85
importantTrent Alexander-Arnold obstrelil múr, jeho tvrdú strelu ale výborným zákrokom vyrazil brankár Krul.
83
Hanley podrazil takmer na hranici pokutového územia prenikajúceho Firmina. Priamy kop pre domácich zo skvelej streleckej pozície.
83
changeStriedanie v tíme Norwich City: z ihriska odchádza Teemu Pukki, prichádza Josip Drmić.
82
Henderson chcel vysunúť na ľavom krídle do nábehu Robertsona, prihrávka ale bola príliš prudká a skončila za bránkovou čiarou.
80
Buendía chcel zaskočiť brankára hostí priamou strelou, Adrián bol však pripravený a strelu ľahko chytil.
79
Faul Alexander-Arnolda na vlastnej polovici znamená priamy kop pre Norwich.
78
Leitner výborným pasom našiel striedajúceho Hernándeza, ktorý si loptu posunul na pravačku a vystrelil. Jeho pokus do stredu brány sa stal ľahkou korisťou brankára Adriána.
76
Strely v druhom polčase: 8:2
Strely na bránu v druhom polčase: 2:1
75
Striedajúci Mané sa okamžite zapojil do hry, keď centrom z ľavého krídla hľadal nabiehajúceho Salaha, pred ním ale loptu odkopol do bezpečia Hanley.
74
changeStriedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Divock Origi, prichádza Sadio Mané.
73
Liverpool v posledných okamihoch znovu zvyšuje svoj tlak a hostia sú hlboko v obrane. Strela Alexander-Arnolda končí vysoko nad Krulovou bránou.
72
Lewis nedokázal odhlavičkovať do bezpečia Hendersonov nákop a Aarons potom musel loptu odkopnúť pred Origim na rohový kop.
71
Fabinho potiahol loptu k šestnástke Liverpoolu, kde ju posunul na Salaha. Egypťan ju potom ešte prepustil za seba na Firmina, ktorý strelou z prvej minul bránu Norwicha.
70
changeStriedanie v tíme Norwich City: z ihriska odchádza Tom Trybull, prichádza Onel Hernández.
68
Vypadá to ale skôr na svalové zranenie a na striedačke hostí sa už pripravuje na vstup do hry Hernández.
67
Na trávniku zostáva ležať Trybull. Firmino mu pomáha zbaviť sa kŕča.
65
yellowCardŽltú kartu za šliapnutie na nohu súpera dostáva Emiliano Buendía (Norwich City).
64
64
goalNorwich City dalo gól!
Hostia sa dočkali čestného gólu! Buendía našiel famóznou kolmicou za obranu Liverpoolu TEEMUHO PUKKIHO a Fín si pred Adriánom poradil skvele. Loptu si spracoval a bez zbytočného váhania ju poslal po zemi k pravej tyči.
62
importantHosta sa vôbec prvýkrát v tejto sezóne usadili na polovici domácich a bola z toho i gólová príležitosť. Po rýchlej kombinácii na pravej strane nečakane vystrelil Leitner a trafil brvno Adriánovej brány.
61
Sám faulovaný Henderson rozohral priamy kop centrom na zadnú tyč, kde sa pretlačil k hlavičke Virgil van Dijk. Loptu ale poslal hlavou len priamo na brankára Krula.
60
yellowCardPrvú žltú kartu sezóny dostáva za faul na prenikajúceho Hendersona po niekoľkých sekundách na trávniku Moritz Leitner (Norwich City).
58
changeStriedanie v tíme Norwich City: z ihriska odchádza Marco Stiepermann, prichádza Moritz Leitner.
58
Hendersonov nízky center odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč, avšak len k Robertsonovi. Škót tvrdou strelou z voleja tesne minul bránu Norwicha.
57
Teraz sa im to podarilo, ich útok sa ale veľmi rýchlo skončil. Po faule na vlastnej polovici uvidíme priamy kop Liverpoolu.
56
Liverpool je v druhom polčase zatiaľ jasne lepší a hostia majú veľký problém sa dostať na dlhšiu dobu k lopte.
55
Fabinhova strela zo strednej vzdialenosti k ľavej tyči sa stala korisťou brankára hostí.
54
importantCantwell stratil loptu pred vlastnou šestnástkou a Fabinho ju prestrčil na Salaha. Ten strelou zvnútra šestnástky cez obrancu hostí zakrútil loptu tesne mimo Krulovu bránu.
53
Pravý obranca Liverpoolu rozohral i rohový kop, center na prednú tyč ale bez problémov hostia odkopli zo svojho pokutového územia.
52
Alexander-Arnold potiahol loptu po pravom krídle do šestnástky a strieľal z ostrého uhla, jeho zakončenie ale bolo zrazené do bočnej siete.
50
Hostia získali priamy kop, ktorý nerozohrali vôbec zle. Center na zadnú tyč zasiahol Godfrey, loptu ale poslal nad bránu Adriána. Niekoľko hráčov Norwicha bolo nakoniec v ofsajde.
48
48
importantAkcia ale pokračovala na opačnom krídle. Salah obišiel dvoch obrancov, pretlačil sa k bránkovej čiare a prihral loptu na zadnej tyči k úplne neobsadenej dvojici Firmino-Origi. Belgičan mohol zakončovať do prázdnej brány, loptu ale pred ním zastavil Firmino, ktorý bol otočený chbtom k bráne a strelou z otočky tesne minul bránu hostí.
48
importantOrigi skvelou prihrávkou z ľavej prihral na os ihriska Hendersonovi, ktorého strelu zákrokom zápasu vytlačil Krul na brvno.
47
Kolmá prihrávka na Salaha nebola presná a lopta skončila u brankára hostí Krula. Jeho spoluhráči však nedokázali loptu dlho udržať a tak sa jej zmocnili domáci.
46
Výkop druhého polčasu mali Liverpool. Cez prestávku sme nevideli žiadne striedanie.
46
Začal sa druhý polčas.
Tak technika je už v poriadku, čo domáci fanúšikovia privítali obrovskými ovácami. Druhý polčas tak môže konečne začať.
Domácim fanúšikom sa táto vynútená prestávka nepáči, čo dávajú najavo hlasným piskotom. Na trávniku to zatiaľ vypadá ako na tréningu a hráči oboch tímov si prihrávajú na svojich poloviciach.
Začiatok druhého polčasu sa o pár minút odkladá, rozhodcom totiž nefungujú vysielačky, a tak sa musia vymeniť.
Druhý polčas sa začne približne o 22:04.
Aj keď skóre zdanlivo hovorí jasnou rečou, tak prvý polčas nebol ani zďaleka tak jasnou záležitosťou. Liverpool využil svoje prvé dve gólové príležitosti a rýchlo svojmu súperovi odskočil, v prvej polovici polčasu bol ale lepším tímom Norwich. Zápas sa zlomil tretím gólom Liverpoolu, ktorý hostí nalomil, a po ňom už sa hralo len na jednu bránu. Skóre je k hosťom veľmi kruté, hrá sa ale na góly a tie strieľali len domáci. Pre domácich je tak jediným čiernym bodom prvého polčasu zranenie brankára Alissona, ktorý musel byť vystriedaný.
45+3
Prvý polčas sa skončil.
45+2
Firmino trafil strelou spoza šestnástky Aaronsa do tých najcitlivejších mužských partií. Takú bolesť, akú v tejto chvíli prežíva obranca Norwicha, neprajem asi vôbec nikomu...
45+1
Domáci majú hru úplne pod kontrolou a loptu si posúvajú na vlastnej polovici. Hostia za nimi nevystupujú a čakajú zoradení v obranných šíkoch na vlastnej polovici.
45
Bude sa hrať ešte tri minúty.
45
Hostia sú v závere prvého polčasu pod veľkým tlakom a Aarons zrazil ďalší center Robertsona na rohový kop.
44
Salahov jemný oblúčik na Firmina odhlavičkoval Stiepermann na rohový kop. Jeho rozohrávka sa Salahovi nevydarila, lopta ale zostáva pod kontrolou „The Reds“.
42
42
goalLiverpool dal gól!
Trhanie peria z „kanárikov“ na Anfield Road pokračuje! Na nákop Alexander-Arnolda si nabehol DIVOCK ORIGI, ktorého neustrážil kapitán hostí Hanley, a Origi hlavou poslal loptu za bezmocného brankára Krula.
41
Norwich sa po veľmi dlhej dobe dostal do kombinácie na polovici domácich, kolmú prihrávku na Pukkiho ale zastavil Robertson.
39
changeStriedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Alisson, prichádza Adrián.
39
Na ihrisku sa dokonca objavili nosidlá, nebude ich ale potreba. Alisson odkríval za obrovského potlesku domácich tribún mimo ihrisko.
38
Podľa opakovaného záberu sa Alisson pošmykol a nešťastne dopadol pri odkope od svojej brány. Náhradný brankár Adrián sa už pripravuje na striedačke Liverpoolu.
37
Mimo záber kamier zostal sedieť na trávniku vo vlastnej šestnástke brankár domácich Alisson. Okamžite je pri ňom lekársky tím Liverpoolu.
36
Prvý rohový kop hostí vybojoval pokusom o sólový prienik Pukki. Trybull sa dostal k centru z rohu, hlavou ale poslal loptu mimo Alissonovu bránu.
35
Držanie lopty: 52 % : 48 %
34
Veľmi rýchlo ju ale získali domáci späť pod svoju kontrolu. Henderson skúsil prekvapiť Krula strelou z pomerne ostrého uhla, holandský brankár si ale dal pozor a loptu vyrazil.
33
Zdanlivo nekonečnú kombináciu na polovici Norwicha ukončili domáci sami. Nikým neatakovanému Fabinhovi sa vôbec nevydaril nákop na Firmina a loptu poslal priamo za bránkovú čiaru.
32
Tretí gól otriasol hosťami a od tohto momentu sa len bránia. Liverpool doslova oblieha pokutové územie Norwicha a hľadá priestor na prienik do zakončenia.
31
importantAlexander-Arnold našiel nákopom do šestnástky hostí Firmina, ktorý si loptu spracoval hruďou a z otočky vystrelil. Tim Krul výborným zákrokom jeho pokus vyrazil.
30
Pre hostí je tento gól rozhodne veľmi studenou sprchou. Posledné minúty boli jasne aktívnejším tímom, namiesto svojho gólu ale inkasovali už tretíkrát.
28
28
goalLiverpool dal gól!
Liverpool odskakuje už do trojgólového náskoku! Salah poslal z rohu center na hranicu šestnástky, kde sa osamostatnil od brániaceho hráča Norwicha VIRGIL VAN DIJK a prudkou hlavičkou k zemi nedal brankárovi Krulovi žiadnu šancu zasiahnuť.
28
Teraz sa ale znovu Liverpoolčania predviedli i v útoku a po zablokovanom centri Robertsona získavajú rohový kop.
27
Od druhého gólu Liverpoolu sú (asi trochu prekvapivo) aktívnejším a iniciatívnejším tímom hostia. Domáci sú zatiaľ veľmi efektívni.
26
Stiepermannova tvrdá strela spoza šestnástky donútila k zákroku brankára Alissona, ktorý loptu ale napokon relatívne bez problémov vyrazil.
25
Strely: 2:4
Strely na bránu: 1:1
24
Lewis preniesol hru na opačnú stranu na Aaronsa, ktorý sa ale pri pokuse o kľučku proti Robertsonovi pošmykol. Loptu ale dokázal udržať a posunúť na Trybulla. Jeho slabú strelu chytil brankár Alisson.
23
importantBuendía výbornou prihrávkou vysunul za obranu domácich Pukkiho, ktorého oblúčik vyrazil vybiehajúci brankár Alisson. Vzrušenie ale napokon bolo zbytočné, Pukkimu bol odmávaný ofsajd.
22
Center Hendersona z pravej strany do bránkoviska chytil pred nabiehajúcim Salahom brankár Krul.
21
Dvojica Firmino-Salah sa snažila takmer úplne presne zopakovať svoju predošlú gólovú akciu, obrancovia hostí boli ale tentoraz pripravení lepšie a loptu odkopli.
19
19
goalLiverpool dal gól!
Domáci však po krásnej rýchlej akcii navyšujú svoj náskok! MOHAMED SALAH medzi dvomi obrancami Norwicha prestrčil loptu na Firmina, ktorý mu ju z prvej vrátil za obrancov hostí a Egypťan potom rutinérsky obstrelil strelou po zemi brankára Krula.
18
Norwich zjavne neprišiel na Anfield Road brániť a svojimi rýchlymi akciami robí vietor v obrane protivníka. Domácim sú zatiaľ vyrovnaným súperom.
17
importantOrigi posunul na ľavom krídle loptu Robertsonovi, ktorý hneď po spracovaní strieľal na bránu. Tú krásnou strelou napokon tesne minul.
16
Pukki si znovu nabehol za obranu Liverpoolu na kolmicu zo stredu poľa a prihrával loptu do bránkoviska, tam ale nedokázal loptu doraziť do odkrytej brány nikto z hráčov Norwicha.
15
Pukki si nabehol na výbornú kolmicu za obranu Liverpoolu, loptu si ale v samostatnom úniku potiahol až príliš do strany a napokon mu zakončenie zablokoval Alexander-Arnold.
14
Presing Liverpoolu bol ale i tentokrát úspešný. Origi sa rozbehol po ľavom krídle do otvorenej obrany hostí, následný center na Salaha ale na poslednú chvíľu odhlavičkoval Godfrey.
13
Obaja brankári si neúspešnými dlhými nákopmi vymenili loptu a brankár hostí Krul tentokrát radšej nechal rozohrávku na svojich obrancov.
12
Akcia domácich ale pokračovala. Robertsonov center letel na zadnú tyč na Salaha, ktorý už ale nedokázal zasiahnuť hrací predmet na ihrisku.
11
Po faule McLeana na Fabinha mali domáci priamy kop, ktorý ale rozohrali nevydareným centrom do šestnástky.
10
importantObrovská šanca hostí! Rýchly útok hostí do otvorenej obrany domácich skončil prihrávkou z ľavej strany na Pukkiho, ktorý loptu ešte pristavil za seba na dobiehajúceho Stiepermanna. Tomu sa však i tentokrát strela nevydarila a loptu poslal na tribúnu za Alissonovou bránou.
9
Firmino dostal dobrú prihrávku od Salaha medzi obrancov Norwicha, lopta mu ale v rozhodujúcom momente odskočila. Hostia rýchlo otáčajú hru na opačnú stranu.
7
7
goalLiverpool dal gól!
Domáci otvárajú skóre! Origiho pomerne slabú prihrávku do bránkoviska chcel, napriek tomu, že pri ňom nebol nikto z domácich, odkopnúť GRANT HANLEY. Odkop sa mu ale vôbec nevydaril a loptu len usmernil mimo dosh zaskočeného brankára Krula k vzdialenejšej tyči vlastnej brány.
6
Na opačnej strane chytil dva centre z pravej strane brankár hostí Tim Krul. Rozohrávkou potom našiel na útočnej polovici Pukkiho, ktorý sklepol hlavou loptu na spoluhráčov.
5
Alissonovu rozohrávku zachytil Pukki, ktorý prihrávkou z pravého krídla našiel v šestnástke nabiehajúceho Stiepermanna. Prvá strela hostí končí výrazne mimo domácu bránu.
4
Center od rohovej zástavky letel na prednú tyč, odkiaľ ho ale dokázala odvrátiť obrana Norwichu. Lopta sa však dostala na kopačky „The Reds“, ktorí pokračujú v kombinácii na polovici súpera.
3
Hostia sa snažia o postupnú rozohrávku, výborne napádajúci domáci im ale nedávajú žiadny priestor. Napokon domáci získali loptu a Lewis musel odvrátiť nákop van Dijka na rohový kop.
2
Lopta sa postupne dostala až k brankárovi Krulovi, ktorému sa nevydaril pod tlakom napádajúcich hráčov Liverpoolu odkop. Loptu v podstate prihral Origimu, tomu ale po nie veľmi vydarenom spracovaní lopta utiekla mimo ihrisko.
1
Úvodný výkop tejto sezóny Premier League mali hostia. Tí okamžite nakopli loptu na Pukkiho, fínsky útočník ale pod tlakom len posunul loptu na spoluhráčov dozadu.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Liverpool bude hrať v tradičných červených dresoch, hostia v žltých.
Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe Gomez, V. van Dijk, Robertson – Henderson (C), Fabinho, Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Origi.
Náhradníci: Adrián – Keïta, Mané, Matip, Oxlade-Chamberlain, Milner, Shaqiri.

Norwich City: Krul – Aarons, G. Hanley (C), Godfrey, Lewis – McLean, Trybull – Buendía, Stiepermann, Cantwell – Pukki.
Náhradníci: Fährmann – Byram, O. Hernández, M. Vrančić, Leitner, Drmić, Roberts.

Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett.
Vzájomné zápasy

Keďže Norwich je nováčikom tejto sezóny, tak posledné vzájomné zápasy Liverpoolu a Norwicha v Premier League sa datujú ešte do sezóny 2015/2016. Tieto dva tímy spolu odohrali 16 vzájomných zápasov, z ktorých vyhral Liverpool 11. Dvakrát sa z víťazstva radoval Norwich a trikrát sa zrodila remíza. V tomto desaťročí sa oba celky stretli osemkrát, pričom Liverpool vyhral šesťkrát a dvakrát sa zápas skončil remízou. V týchto zápasoch padalo pomerne dosť gólov, len dvakrát sa totiž stalo, že by padlo dva a menej gólov.
Norwich City

Norwich sa vracia do Premier League po trojročnej prestávke ako suverénny víťaz Championship. V kádri nováčika došlo k pomerne veľkému prievanu súvisiacemu s vyššímu nárokmi na Premier League. Norwichu sa podarilo získať niekoľko zaujímavých mien, z ktorých sú najznámejšími brankár Ralf Fährmann (hosťovanie zo Schalke 04), Josip Drmić (príchod zadarmo z Mönchengladbachu) či defenzívny záložník Ibrahim Amadou (hosťovanie zo Sevilly). V príprave striedal Norwich lepšie výsledky s horšími. Hostia dokázali zdolať Schalke či Toulouse, dokázali ale i jasne podľahnúť talianskej Atalante. Do dnešného zápasu idú hostia ako jasný outsider a zisk čo i len bodu by bol pre nich obrovským úspechom.
Liverpool FC

Víťaz Ligy majstrov vstupuje do novej sezóny s jasným cieľom konečne vyhrať Premier League. Počas letnej pauzy sa káder Liverpoolu prakticky nezmenil. Z dôležitejších postáv odišli z tímu Daniel Sturridge, náhradný brankár Simon Mignolet (ktorý zamieril do Brúgg) a Alberto Moreno (zadarmo do Villarrealu). Naopak, do tímu neprišli žiadne veľké posily, takže tréner Jürgen Klopp zjavne verí tímu, ktorý vyhral Ligu majstrov a ktorý skončil druhý v Premier League o jediný bod. Čo sa týka prípravy, tak tá priniesla rozpačité výsledky, keďže až v poslednom zápase so silnejším protivníkom dokázal Liverpool vyhrať (3:1 proti Lyonu). Narozdiel od svojho dnešného súpera už však má na konte i súťažný zápas, keď v nedeľu podľahol Manchesteru City v Community Shield 1:2 po penaltách.
Vitajte pri on-line prenose z úvodného zápasu novej sezóny anglickej Premier League, v ktorom proti sebe nastúpia Liverpool FC a Norwich City. Stretnutie sa začne o 21:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Liverpool na úvod poľahky vyhral, sezónu otvoril kuriózny vlastný gól