Cibulková vypadla z US Open po prehre so Stephensovou

Dominika Cibulková (vpravo) a Sloane Stephensová.
Dominika Cibulková (vpravo) a Sloane Stephensová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|30. aug 2017 o 00:00

O víťazke sa rozhodovalo až v treťom sete.

NEW YORK. Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako jedenásta prehrala za 161 minút 2:6, 7:5, 3:6 s domácou rekonvalescentkou Sloane Stephensovou v stredajšom stretnutí 2. kola dvojhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku.

US Open - 2. kolo:

Sloane Stephensová (USA) - Dominika Cibulková (SR-11)

6:2, 5:7, 6:3 za 161 minút

Počnúc sezónou 2009, keď bola v semifinále Roland Garros, sa jej iba druhý raz po súťažnom ročníku 2013 stalo, že v jednom kalendárnom roku nebola aspoň v osemfinálovom 4. kole na žiadnom z podujatí veľkej štvorky.

Na Australian Open, Roland Garros a Wimbledone 2017 skončila postupne v 3. kole, 2. kole a 3. kole.

Črtal sa obrat

Cibulková v zápase 2. kola na USO proti Stephensovej prehrávala už 2:6 a 1:4 a črtal sa jej debakel. Potom však zabojovala a vývoj druhého setu otočila na 7:5.

Za stavu 1:1 na sety Slovenka vstúpila do rozhodujúceho tretieho dejstva brejkom a potom ešte jedným, ale svoje podanie prehrala trikrát v rade a zo stavu 2:1 s výhodou podania pustila súperku do náskoku 5:2.

Toto manko už nevymazala, znížila už len na 3:5. Stephensová pri svojom servise premenila druhý mečbal.

Pozrite si momentky zo stretnutia medzi Cibulkovou a Stephensovou: fotogaléria

31.8.2017

Dvadsaťosemročná Cibulková sa potrápila už v pondelok proti krajanke Jane Čepelovej, prekonala ju za 151 minút 6:7 (5), 6:3, 6:2.

Desiatka terajšieho singlového renkingu WTA Cibulková čelila 24-ročnej semifinalistke rovnako významných melbournských Australian Open 2013 a niekdajšej jedenástke počítačového poradia Stephensovej (83.) štvrtý raz a má proti nej nepriaznivé skóre 1:3.

Nerevanšovala sa za tesnú prehru 4:6, 6:4, 6:7 (5), ktorú inkasovala vo februári 2016 vo finále v mexickom Acapulcu.

Maximom zostáva štvrťfinále

Finalistka minulotýždňového prípravného podujatia v New Havene v Connecticute Cibulková si odnáša 70 bodov do hodnotenia a prémiu 86 000 USD brutto.

V areáli USTA Billie Jean King National Tennis Center v Corona Parku v lokalite Flushing Meadows zostáva jej maximom štvrťfinále zo sezóny 2010, nestačila v ňom na Dánku Caroline Wozniacku.

Pri zvyšných deviatich štartoch v miestnej hlavnej súťaži dvojhry sa nikdy nedostala za 3. kolo, v ňom bola napríklad vlani - podľahla Ukrajinke Lesii Curenkovej.

Na Majors je jej osobným rekordom finále AO 2014.

Kamauom Murraym trénersky vedená Stephensová bude v piatok v 3. kole hrať s Austrálčankou Ashleigh Bartyovou.

Online prenos: Dominika Cibulková - Sloane Stephensová (US Open 2017, 2. kolo)

US Open - ženy 2. kolo 2017
31.08.2017 o 01:32
Stephensová
2:1
(6:2, 5:7, 6:3)
Ukončený
Cibulková
Prenos
Vážení športoví priatelia, sledovali sme veľmi vyrovnaný, bojovný a dramatický duel, na ktorého konci sa môže usmievať americká tenistka. Sloane Stephensová vylepšila vzájomnú zápasovú bilanciu s Dominikou Cibulkovou na 3:1.

Z našej strany je to na dnes všetko. Ďakujeme vám, že ste s nami ostali aj o tejto nočnej hodine. Dočítania pri ďalších textových prenosoch z tenisu.
Koniec zápasu
6:3
importantĎalší úder Dominiky Cibulkovej však bočnú čiaru minul a duel sa tak končí. Po tuhom boji, ktorý trval 2 hodiny a 44 minút, sa z triumfu a z postupu do tretieho kola teší domáca tenistka Sloane Stephensová!
40-30
Dominika Cibulková prvý odvracia vďaka skvele zahratému úderu.
40-15
Bohužiaľ, forhend Dominiky Cibulkovej skončil až za základnou čiarou. Sloane Stephensová disponuje dvomi mečbalmi!
30-15
Slovenská tenistka zatiaľ nemusí čeliť mečbalom. Stephensová vyhodila svoj úder do autu.
30-0
Dominika kazí aj bekendový ritern a jej americkú súperku tak delia od triumfu v druhom kole US Open už len dve loptičky.
15-0
Nezačína však dobre. Forhend nasmerovala len do pásky.
5:3
importantStephensová si vďaka riternu vypracovala skvelú pozíciu, ale zakončenie nezvládla. Zápas tak pokračuje ďalej. Dominika sa teraz bude snažiť na riterne zvrátiť rysujúcu sa prehru.
30-40
Dominika Cibulková má k dispozícii gembal.
30-30
V ďalšej výmene si 24-ročná tenistka počínala z bekhendovej strany podstatne lepšie, pripravila si z nej pozíciu na zakončenie a na sieti zaknihovala fiftín.
15-30
Sloane Stephensová chcela ukončiť behanie za loptičkou víťazným úderom. To sa jej však nepodarilo, keďže bekhend poslala do autu.
15-15
V nasledujúcej výmene zaznamenala nevynútenú chybu aj Američanka Sloane Stephensová.
15-0
Forhend Dominiky sa nevošiel do vymedzeného herného priestoru.
5:2
importantŽiaľ, musíme konštatovať, že Sloane Stephensová mimoriadne vyrovnaný a najmä dôležitý gem zvládla. Po tuhom boji potvrdila brejk získaný v predošlej hre, dostala sa do vedenia 5:2 a postavila Dominiku Cibulkovú do pozície hráčky, ktorá pôjde podávať na udržanie sa v stretnutí.
A-40
importantV tomto geme sa pravdepodobne láme tretí set. Momentálne má k jeho zisku bližšie Američanka.
40-40
Nevyšlo. Forhend Dominiky bol príliš dlhý. Zhoda.
40-A
importantDominika Cibulková má k dispozícii ďalší brejkbal. Vyjde jej to pri štvrtom brejkbale v tejto hre?
40-40
Gem pokračuje, Sloane Stephensová vyhodila loptičku do autu.
A-40
A následne sa po servise dostáva do výhody.
40-40
importantAj s týmto brejkbalom si však dokázala Stephensová poradiť.
40-A
importantDominika Cibulková bola na sieti prehodená, avšak Stephensovej obhodenie skončilo mimo hracej plochy. Rozhodcovia tesný aut nezaregistrovali, Dominika áno a za pravdu jej dalo aj jastrabie oko.
40-40
Sloane Stephensová sa teraz oprela o svoje podanie.
40-A
importantDominika aj dnes ukazuje to, čo je o nej veľmi dobre známe. Ako veľká bojovníčka naďalej bojuje o svoju šancu a teraz má k dispozícii brejkbal.
40-40
Stephensovej teraz v kľúčovom momente pomohla páska tak, že klasický úder Američanky zmenila na nechytateľný víťazný úder. Zhoda.
30-40
importantCibulková má brejkbal!
30-30
Páska skrátila úder z rakety Stephensovej, Dominika vyštartovala na sieť, zahrala forhend a následne už len sledovala, kde skončí lob jej súperky. Loptička, našťastie pre Bratislavčanku, dopadla za základnú čiaru.
30-15
Výborná výmena z oboch strán sa, žiaľ, skončila nevynútenou chybou Slovenky.
15-15
Dominika Cibulková to neskúšala vôbec zle. Jej riternu nechýbalo veľa a bol by z neho víťazný úder. Takto je však z neho len nevynútená chyba, keďže loptička skončila v tesnom aute.
0-15
Loptu získava Cibulková.
4:2
importantNa záver gemu dvojchyba slovenskej tenistky. Čo k tomu dodať? Dominika Cibulková pokračuje v negatívnom trende na servise, keď v treťom sete stratila aj tretiu hru pri svojom podaní.
40-15
importantSloane Stephensová sa dostáva k dvom brejkbalovým príležitostiam!
30-15
Cibulková tlačila svoj bekhend k bočnej čiare, loptička ju však tesne minula a dopadla do autu. Nepríjemný stav na servise.
15-15
Loptičku z bekhendu Dominike Cibulkovej zastavila páska, ktorá jej neumožnila presunúť sa na polovicu Stephensovej.
0-15
Sloane Stephensová pomáha súperke ľahkou chybou pri riterne jej druhého servisu.
3:2
importantSloane Stephensová už v tomto prípade na servise nepripustila žiadne zaváhanie. Dominike Cibulkovej nepovolila uhrať ani fiftín a v rozhodujúcom sete sa tak ujíma vedenia 3:2. Tretí set môže byť ešte mimoriadne zaujímavý.
40-0
Sloane Stephensová má šancu na čistú hru.
30-0
Cibulková nasmerovala ritern presne na základu čiaru. O to väčšia škoda, že nasledujúca loptička z jej rakety už tak kvalitná nebola a skončila len na páske.
15-0
Loptu získava Stephensová.
2:2
importantAj tento brejkbal sa zmenil na brejk. Tretí set je zatiaľ festivalom stratených servisov zo strany oboch hráčok. Budeme zvedaví, ktorej z tenistiek sa to podarí zlomiť a bude úspešná nielen na riterne, ale aj na svojom podaní.
40-30
Výmenu od základnej čiary ukončila dlhá loptička Dominiky Cibulkovej, ktorá ju poslal len do autu. Stephensová disponuje brejkvalovou šancou!
30-30
Dominika vyrovnáva stav štvrtej hry tretieho setu.
30-15
Obrovská škoda momentov, ako bol tento. Sloane Stephensová získava fiftín bez námahy po dvoch pokazených podaniach slovenskej tenistky.
15-15
Dominika Cibulková popreháňala svoju súperku a vydarenú ofenzívu prišla zakončiť na sieť víťazným úderom z forhendu.
15-0
Loptu získava Stephensová.
1:2
importantA hneď prvú využíva po razantnom útoku, na ktorý nemela Stephensová šancu zareagovať! Úvod tretieho setu sa zatiaľ nesie v znamení stratených podaní. Uvidíme, ako sa bude na servise dariť Dominike po krátkej prestávke.
15-40
importantDominika Cibulková má k dispozícii dve brejkbalové príležitosti!
15-30
Jastrabie oko prisúdilo fiftín na stranu našej tenistky.
15-15
Dominika Cibulková ukázala prítomným divákom, čo v praxi znamená slovné spojenie víťazný ritern.
15-0
Loptu získava Stephensová.
1:1
importantDominika Cibulková sa zo zisku brejku dlho neradovala. Hneď v nasledujúcej hre si totiž jej súperka zobrala späť požičané. Stephensová potvrdila ribrejk víťazným forhendom!
40-30
Stephensová však odpovedá ziskom dôležitej loptičky. Vďaka tomuto fiftínu sa dostáva k brejkbalu.
30-30
Opäť vynikajúca hra zo strany slovenskej tenistky. Stephensová bola zahnaná do defenzívy a nedokázala sa z nej vymaniť. Cibulková zakončila výmenu na sieti.
30-15
Skvelú výmenu prišla Dominika Cibulková zakončiť na sieť, kde sa nepomýlila!
30-0
Dominika pomáha svojej súperke dvojchybou.
15-0
Sloane Stephensová sa však rozhodne nevzdáva, čo teraz potvrdila podareným víťazným riternom.
0:1
importantHneď na úvod rozhodujúceho setu prelomené podanie súperky! Čo viac si Dominika mohla priať? Momentálne to vyzerá tak, že sa vezie na víťaznej vlne, zatiaľ čo Američanka sa na kurte tak trochu trápi.
30-40
importantAmeričanke bol zahlásený aut a Dominika Cibulková sa tak dostáva k brejkbalu!
30-30
Sloane Stephensová sa bránila, čo jej sily stačili, ale v tejto výmene nakoniec kapitulovala, keď pod tlakom zahrala loptičku len do autu.
30-15
Forhend Dominiky Cibulkovej vyletel do autu. Stephensová sa ujíma vedenia v hre.
15-15
Sloane Stephensová predviedla veľmi pekný útok s víťazným úderom z bekhendovej strany.
0-15
A úspešne vstupuje aj do rozhodujúceho dejstva.
5:7
importantSlovenská tenistka ukončila druhý set vo veľkom štýle! Nechytateľný forhend jej zaručuje pokračovanie tohto duelu! Dominika Cibulková už prehrávala v sete číslo dva 1:4, s jej nádejami to nevyzeralo dobre, ale potom predviedla skvelý obrat, dvakrát prelomila podanie súperky a pri svojom podaním si zabezpečila rozhodujúci set!
15-40
importantDominika Cibulková má dva setbaly! Úder Stephensovej skončil mimo bočnej čiary a potvrdilo to i jastrabie oko.
15-30
Cibulková si následne pomáha priamym bodom z podania a v hre sa dostáva do vedenia.
15-15
Dominika rozohrávala výmenu cez druhé podanie, ktoré jej americká konkurentka zriternovala len do pásky.
15-0
Do dvanástej hry druhého setu vstupuje lepšie Sloane Stephensová.
5:6
importantA slovenská tenistka ho dokázala využiť! Dominike Cibulkovej sa podarilo prelomiť podanie Sloane Stephensovej v tom najsprávnejšom momente!
40-A
importantSkvelá ofenzíva priamo po riterne prináša Dominike Cibulkovej brejkbal!
40-40
Dominika Cibulková však cíti v tejto hre veľkú šancu na brejk a nehodlá sa vzdať. Pokračujeme druhou zhodou.
A-40
Po zhode sa dostáva do výhody Američanka, ktorá ťaží z nevynútenej chyby Cibulkovej. Dominikin úder skončil tesne mimo bočnej čiary.
40-40
Jej bekhend však dopadol do autu, takže táto hra bude pokračovať.
40-30
Stephensová má k dispozícii jeden gembal.
30-30
Loptu získava Cibulková.
30-15
Šťastie teraz prostredníctvom pásky prialo Sloane Stephensovej, ktorej úder sa od pásky odrazil takým spôsobom, že loptička následne prelobovala Dominiku Cibulkovú, ktorá sa nachádzala na sieti.
15-15
Veľká, veľká škoda tohto úderu z rakety Slovenky, ktorý skončil tesne za základnou čiarou.
0-15
importantDo hry na riterne vstupuje Bratislavčanka ziskom fiftínu.
5:5
importantDominika Cibulková dokázala získať túto hru na svoje konto! Druhý set tak pokračuje ďalej.
40-A
Dominika sa v tejto výmene nebála hrať, bola aktívna a na jej konci predviedla skvelý víťazný úder z forhendu! Sloane Stephensová ešte zavolala na pomoc jastrabie oko, ale táto loptička bola jednoznačne v poriadku.
40-40
Páska sa tentoraz stala konečnou pre Cibulkovej forhend. Desiata hra druhého setu bude pokračovať cez zhodu.
30-40
Vynikajúca výmena zo strany oboch hráčok sa skončila šťastne pre Dominiku Cibulkovú. A to doslova šťastne, keďže bodovala za pomoci pásky.
30-30
Zo stavu 30:0 v prospech slovenskej tenistky je tu skóre 30:30. Stephensová je v tejto chvíli dve loptičky od triumfu.
15-30
Stephensová teraz predviedla vydarený ritern, Dominika už po ňom s touto výmenou nedokázala nič urobiť.
0-30
Ďalšia loptička z rakety Sloane Stephensovej skončila len v priestore za vymedzenou hracou plochou.
0-15
Cibulková vstupuje do dôležitej hry ziskom fiftínu po aute z rakety súperky.
5:4
importantNa záver gemu si 24-ročná americká tenistka pomohla prvým podaním. Sloane Stephensová vedie v druhom sete 5:4 a dostáva tak pod tlak Cibulkovú, ktorá bude po krátkej prestávke podávať nielen na udržanie sa v sete číslo dva, ale aj na záchranu celého stretnutia.
40-30
Sloane Stephensová bola včas pri skrátenej loptičke a dokázala z nej zahrať skvelý krížny víťazný úder.
30-30
Ďalší fiftín putuje na konto Dominiky Cibulkovej.
30-15
Sloane Stephensová predviedla taký bekhendový úder, na ktorý už jej slovenská súperka nestačila reagovať.
15-15
Velikánska škoda! Skrátenie z rakety Dominiky Cibulkovej sa za pásku nedostalo.
0-15
Loptu získava Cibulková.
4:4
importantPodarilo sa! Ritern Sloane Stephensovej sa nezmestil do kurtu, Dominika Cibulková zvládla mimoriadne dôležitý a náročný gem. Stav druhého setu je vyrovnaný 4.4!
40-A
importantCibulková má po troch odvrátených k brejkbaloch k dispozícii sama možnosť ukončiť tento gem.
40-40
Stephensová zariskovala, išla do riternu s plným nasadením a našťastie pre našu hráčku ho nasmerovala do autu!
A-40
Sloane Stephensová sa však dostáva k brejkbalovej príležitosti číslo tri v tomto geme.
40-40
importantAj druhý brejkbal je už minulosťou! Cibulková zvládla dva veľmi kritické momenty a stav gemu dotiahla na zhodu.
40-30
Dominika Cibulková zvládla prvý kritický okamih víťazným úderom na sieti! Slovenská tenistka bola vo výmene veľmi aktívna, ale na fiftín sa poriadne nadrela, keďže Stephensová jej nedala nič zadarmo.
40-15
importantSloane Stephensová získava aj nasledujúcu výmenu a dostáva sa k dvom brejkbalom!
30-15
Fantastická výmena z oboch strán! Dominika sa snažila tlačiť do ofenzívy, aj si nabiehala na sieť, ale v tom momente jej súperka adresovala nechytateľný forhend do protipohybu.
15-15
Nasledujúci úder slovenskej tenistky však skončil za základnou čiarou.
0-15
S Dominikou Cibulkovou teraz zahrala aj páska, keď loptičku tečovala tak, že Stephensová už nemala najmenšiu šancu sa k nej dostať.
4:3
importantV druhom prípade však už uspela, Stephensová sa presunula na sieť, ale Dominika Cibulková ju v tejto výmene prekonala skvelým forhendom k bočnej čiare! Slovenka si tak vzala stratené podanie späť a je znovu v hre o druhý set!
30-40
Prvú nevyužila, keď pokazila smeč.
15-40
importantA po skvelom forhendovom útoku neostalo len pri nádejnom stave, ale Dominika Cibulková sa dostáva aj k dvom k brejkbalovým šanciam!
15-30
Nádejný stav na riterne pre slovenskú tenistku.
15-15
Stephensová poslal loptičku zo svojej forhendovej strany len do pásky.
15-0
Loptu získava Stephensová.
4:2
importantNa záver hry predviedla Dominika Cibulková to, že je veľkou bojovníčkou, keď z náročnej pozície vytiahla víťazný forhend! Stav v druhom sete sa jej podarilo znížiť na 2:4.
40-A
Rozhodca zahlásil aut Sloane Stephensovej a Dominika Cibulková má výhodu.
40-40
Neskutočné, naozaj neskutočné, čo teraz predviedla Stephensová! Z defenzívy sa dokázala prepracovať k víťaznému voleju!
30-40
Dôležitá výmena dopadla pre slovenskú tenistku dobre. Dominika má k dispozícii jeden gembal.
30-30
Dominika zahrala forhendový úder zo základné čiary len za základnú čiaru na opačnej strane dvorca. Zo stavu 30:0 v jej prospech je tak vyrovnaný stav 30:30.
15-30
Loptu získava Stephensová.
0-30
Vynikajúca výmena slovenskej tenistky pramenila v zisk fiftínu po tom, čo už americká tenistka nedokázala ďalej odolávať ofenzíve Dominiky Cibulkovej a svoj úder poslala len mimo kurtu.
0-15
Stephensovej forhend zastavila páska.
4:1
importantAmerická tenistka zvládla tento gem s veľkým prehľadom, potvrdila zisk brejku a v druhom sete vedie už rozdielom troch gemov! Stephensová má nakročené za víťazstvom, ale zo strany Dominiky Cibulkovej ešte rozhodne nie je nič stratené.
40-15
Stephensová získava fiftín priamo zo servisu.
30-15
Dominika Cibulková získava na riterne fiftín a z hľadiska sme začuli aj povzbudzujúce pokriky, ktoré boli určené práve našej hráčke.
30-0
Vo výbornej výmene sa nakoniec radovala z fiftínu Stephensová, ktorá si ho zabezpečila krásnym víťazným úderom z bekhendovej strany.
15-0
Loptu získava Stephensová.
3:1
importantDominika Cibulková síce bola vo výmene tou útočnejšou hráčkou, avšak vyhodila sa do autu. Sloane Stephensová jej tak v štvrtej hre druhého setu berie podanie!
A-40
Čiarový rozhodca zahlásil pri bekhendovom údere Cibulkovej aut. Brejkbal číslo dva v druhom sete pre Američanku.
40-40
Brejkbal je minulosťou vďaka aktívnej hre slovenskej tenistky.
A-40
Nepríjemná situácia v štvrtej hre druhého setu! Dominika Cibulková musí čeliť brejkbalovej šanci súperky.
40-40
Gem bude pokračovať zhodou.
30-40
Dôležitú výmenu pri svojom podaní zvládla slovenská ženská jednotka bravúrne, keď súperke poslala na druhú stranu víťazný úder.
30-30
Loptu získava Stephensová.
15-30
Cibulková snáď prvýkrát v zápase siahla po skrátení hry, Stephensová ho dostihla, zahrala loptičky, avšak len do autu, takže Dominika sa teší zo získaného fiftínu.
15-15
Po pätnásť obe.
0-15
Dlhšia výmena sa skončila nepresnosťou z rakety domácej hráčky, ktorá nasmerovala loptičku za základnú čiaru na strane Dominiky Cibulkovej.
2:1
importantDominika Cibulková si v snahe zaútočiť hneď po riterne obehla bekhend, čím zariskovala a otvorila časť kurtu, kde jej poslala protihráčka víťazný úder. Stephensová získava gem pri svojom podaní a ide do vedenia v druhom sete.
40-30
Dôležitý fiftín získava na svoje konto Sloane Stephensová, ktorá ťaží z nevydareného riternu slovenskej tenistky.
30-30
Loptu získava Cibulková.
30-15
Obrovská škoda tejto loptičky! Dominika Cibulková mala na rakete fiftín, ale volej jej nevyšiel a loptička dopadla mimo hracej plochy.
15-15
Kvalitné podanie a zakončenie hneď z nasledujúceho úderu. Toto teraz úspešne predviedla 24-ročná Američanka.
0-15
Dominika Cibulková nadviazala na zisk hry víťazným úderom z forhendu.
1:1
importantDominika teraz preukázala dobré oko, nechala si situáciu overiť jastrabím okom a to jej dalo za pravdu. Bekhendový úder Stephensovej skutočne skončil za základnou čiarou.
0-40
Šanca na čistú hru pre Slovenku v úvode druhého dejstva.
0-30
Cibulková otvorila výmenu cez druhý servis, Stephensová prevzala iniciatívu a nabehla si na sieť s úmyslom získať fiftín. Pokazila však volej.
0-15
Hru nervov v tejto výmene nevydržala americká tenistka, ktorá napálila loptičku hlboko do autu.
1:0
importantSloane Stephensová vstupuje do druhého dejstva podľa svojich predstáv, keď bez väčších nepríjemností získala jeho prvú hru na svoje konto.
40-30
Veľmi dobrá výmena zo strany oboch hráčok sa nakoniec skončila úspešne pre Sloane Stephensovú, ktorá zaznamenala ďalší víťazný úder z forhendu.
30-30
Tridsať obe.
30-15
Diváci teraz aplaudujú domácej hráčke, ktorá ich potešila krásnym forhendovým víťazným úderom po čiare.
15-15
Cibulkovej síce spadol jeden z úderov priamo na základnú čiaru, ale ten ďalší poslala Slovenka len do pásky.
0-15
Druhý set otvorila nevynútená chyba podávajúcej hráčky.
0:0
Dominika Cibulková si po skončení prvého setu odskočila do útrob štadiónu, no už je späť na hracej ploche a druhý set tak môže začať.
6:2
importantPrvý set sa končí nevynútenou chybou Dominiky Cibulkovej. Sloane Stephensová tak využila na zisk úvodného dejstva hneď prvý setbal, navyše pri podaní súperky, takže do setu číslo dva vstúpi servisom!
A-40
importantVzápätí sa dostáva na riterne k setbalovej možnosti!
40-40
Cibulková bola architektkou tejto výmeny, bola v nej na koni, no Stephensová kontrovala neskutočným obranným úderom, vďaka ktorému vyrovnáva na zhodu.
30-40
Loptu získava Stephensová.
15-40
importantNádherný víťazný forhend po čiare zo strany Cibulkovej, ktorá si ním vyslúžila aplauz prítomných priaznivcov.
15-30
Cibulkovej druhý servis skončil v aute. Dominika si ešte celú situáciu nechala overiť, ale jastrabie oko jej v tomto prípade nemohlo pomôcť.
0-30
Základom úspechu Cibulkovej v tejto výmeny bol kvalitný servis. Po ňom predviedla Slovenka ešte dva výborné údery, pričom ten druhý sa stal víťazným.
0-15
Stephensová kazí forhendový úder.
5:2
importantDominika sa do toho oprela hneď z riternu, úmysel to nebol zlý, ale loptičku neumiestnila do kurtu. Z nádejného stavu 30:0 na riterne tak nevyťažila nič. Stephensová získala štyri fiftíny za sebou, v prvom sete vedie 5:2 a Dominika Cibulková pôjde o malú chvíľku podávať na záchranu setu číslo jeden.
40-30
Dominika zriternovala druhý servis Sloane Stephensovej len do pásky.
30-30
Tridsať obe.
15-30
Dominika dokázala prehodiť oponentku, ktorá sa nachádzala na sieti, ale loptička z jej rakety spadla len vedľa hracej plochy.
0-30
Stephensová teraz doslova darovala fiftín svojej súperke.
0-15
Loptu získava Cibulková.
4:2
importantNa závere gemu vytiahla Dominika podarený bekhend presne na čiaru. Zásluhou pomerne rýchlej hry znižuje stav prvého setu na 2:4 zo svojho pohľadu.
15-40
Cibulková má k dispozícii dva gembaly po tom, čo sa jej súperka vyhodila do autu.
15-30
Vynikajúci forhend z rakety slovenskej tenistky bol priveľkým sústom pre Američanku.
15-15
V akcii bolo jastrabie oko a to potvrdilo pôvodný verdikt rozhodcov.
15-0
Američanka vstupuje do tejto hry tak, ako ukončila tú predchádzajúcu. Víťazným úderom z voleja.
4:1
important24-ročná tenistka sa presunula na sieť, predviedla bekhendový volej a ten jej vyšiel veľmi dobre. Cibulková už loptičku na druhú stranu nevrátila a v úvodnom sete tak prehráva 1:4.
A-40
A po následnom zakončení výmeny na sieti má výhodu.
40-40
Stephensová si poradila aj s tretím brejkbalom súperky.
40-A
Podarený útok zakončila Dominika Cibulková síce trošku netradičným, ale úspešným volejom.
40-40
Aj táto možnosť ostala nevyužitá. Žeby sa nám schyľovalo k ďalšiemu nekonečnému gemu s množstvom zhôd?
40-A
Nevynútená chyby Stephensovej, ktorá poslala loptičku za základnú čiaru, prináša brejkbal číslo dva pre Cibulkovú.
40-40
Cibulková si pri riterne obehla bekhend, vo výmene bola veľmi útočná, ale všetko zmenil podarený forhend súperky po čiare, na ktorý Slovenka reagovala len nepresným úderom.
30-40
Veľmi, veľmi nepodarený úder z rakety Stephensovej znamená prvý brejkbal v zápase pre 28-ročnú Bratislavčanku.
30-30
Dominika s nevynútenou chybou, k brejkbalovej možnosti sa tak zatiaľ nedostáva.
15-30
Stephensová vyhadzuje loptičky mimo kurt, vďaka čomu sa Dominika Cibulková dostáva do vedenia v hre na riterne.
15-15
Loptu získava Cibulková.
15-0
Američanka začína túto hru priamym bodom z prvého servisu.
3:1
importantStephensová posiela loptičku len do páska a svetová desiatka tak získava na svoje konto prvý gem v tomto dueli.
30-40
Dominika Cibulková má k dispozícii jeden gembal.
30-30
Slovenka to mala dobre rozohraté, vysunula sa na sieť, ale tam chybovala.
15-30
Na skvelé podanie nadviazala Dominika Cibulková rovnako kvalitným forhendom. Víťazný úder slovenskej tenistky.
15-15
Loptu získava Stephensová.
0-15
Cibulkovej vyšiel prvý servis, Stephensová ho síce zriternovala, ale len do autu.
3:0
importantA po ďalšom víťaznom údere z forhendu, ktorý tentoraz smeroval na opačný kraj kurtu, Stephensová potvrdzuje brejk nadobudnutý v predchádzajúcej hre a v prvom sete vedie 3:0.
40-30
Cibulková v tejto výmene dobre pritlačila, ale jej súperka kontrovala skvelým forhendom, z ktorého je víťazný úder.
30-30
Dominika Cibulková dokázala s vypätím všetkých síl riternovať loptičku za pásku, ale tam si nabehla Stephensová a vďaka nekompromisnému zakončeniu získala fiftín.
15-30
Po bekhendovom údere Stephensovej bol zahlásený aut.
15-15
Loptu získava Stephensová.
0-15
Cibulková vstupuje do hry na riturne ziskom fiftínu.
2:0
importantSloane Stephensová využila pomalší servis Dominiky Cibulkovej a poslala jej nechytateľný úder. Neskutočný gem sa tak skončil po tom, čo Američanka využila dvanástu možnosť na prelomenie podania Slovenky!
A-40
No vzápätí musí čeliť dvanástemu.
40-40
Američanka sa na seba hnevá, uvedomuje si, že táto chyba bola zbytočná. Cibulková odvrátila v tejto hre už jedenásť brejkbalov.
A-40
Bekhendová výmena skončila víťazným úderom Stephensovej.
40-40
Tento gem však stále nie a nie skončiť. Stephensová predviedla podarenú ofenzívu.
40-A
Krásny víťazný forhend zo strany našej tenistky!
40-40
Američanka však svoj bekhend poslala len do pásky.
A-40
Stephensová disponuje brejkbalovou príležitosťou s poradovým číslom desať.
40-40
Gem pokračuje zhodou číslo deväť!
A-40
Sloane Stephensová sa ospravedlňuje svojej súperke, keďže jej pri tejto výmene výrazne pomohla páska, od ktorej sa loptička odrazila takým spôsobom, že Cibulková ju už nemohla dobehnúť.
40-40
Cibulková si pomáha priamym bodom z podania a dlhočizný gem tak stále pokračuje.
A-40
Slovenka poslala bekhend do autu. Stephensová má k dispozícii brejkbal.
40-40
Dominika mala v tejto výmene zisk fiftínu na dosah, avšak rozhodujúci forhend nasmerovala len do pásky.
40-A
Stephensová si prizvala na pomoc jastrabie oko, ale to len potvrdilo pôvodný verdikt, že loptička z rakety Cibulkovej bola dobrá.
40-40
Druhý gem prvého setu však stále nepozná svoju víťazku. Pokračuje sa ďalšou zhodou.
40-A
Cibulková poslala na druhú stranu agresívny forhend, Stephensová sa síce raketou ešte dotkla loptičky, ale vrátiť cez pásku ju nedokázala.
40-40
Ritern Stephensovej skončil mimo kurtu a tento dlhý gem v úvode zápasu tak pokračuje ďalej.
A-40
Brejkbal číslo sedem pre Američanku v tejto hre.
40-40
Obe hráčky boli na sieti, kde úspešnejšie pochodila slovenská tenistka.
A-40
Sloane Stephensová využila druhé podanie Cibulkovej na pritvrdenie hneď z riternu a ďalší úder z jej rakety mal prívlastok víťazný.
40-40
Cibulková dokázala ustáť výmenu aj pri piatom brejkbale súperky.
A-40
Stephensová predviedla krásny víťazný úder z forhendu, na ktorý nemala Dominika šancu zareagovať.
40-40
Forhend z rakety Američanky zastavila páska. Je tu druhá zhoda.
A-40
Stephensová však získava ďalšiu možnosť na prelomenie podania slovenskej tenistky.
40-40
importantÚder Stephensovej sa nevošiel do kurtu. Cibulková odvrátila tri brejkbaly.
40-30
Veľmi pekný útok zo strany našej tenistky, ktorá získala nadvládu vo výmene vďaka výbornému forhendu a volejom takisto z forhendu následne zaknihovala víťazný úder.
40-15
Dominika prvý brejkbal dokázala odvrátiť.
40-0
importantBekhend slovenskej tenistky bol pridlhý, loptička skončila za základnou čiarou a Stephensová má k dispozícii tri brejkbaly!
30-0
Po dvoch chybách na servise prišla ďalšia chyba z forhendu, ktorý skončil na páske.
15-0
Dominika Cibulková sa dopustila dvojchyby.
1:0
importantHoci Cibulková viedla na returne 30:0, súperka ju k brejkbalovým možnostiam nepustila a štyrmi fiftínmi v rade získala prvú hru na svoje konto.
40-30
Američanka otáča vývoj prvej hry zápasu na svoju stranu.
30-30
Stav je po tridsať.
15-30
Loptu získava Stephensová.
0-30
Loptu získava Cibulková.
0-15
Stephensová nevstupuje do zápasu práve najlepšie, keď sa dopustila dvojchyby.
0:0
Stretnutie sa práve začalo.
Hráčky majú za sebou rozcvičku, zápas sa o malý moment môže začať.
Stretnutie odštartuje servisom americká tenistka.
Aktérky duelu sa už nachádzajú na dvorci číslo 10.
Príjemnú neskorú hodinu všetkým tenisovým priaznivcom!

Slovenský tenis má v druhom kole ženského pavúka US Open 2017 dvojnásobné zastúpenie. Magdaléna Rybáriková v ňom vyzve Češku Kristýnu Plíškovú a Dominika Cibulková si zahrá o postup do tretieho kola proti americkej tenistke Sloane Stephensovej. Práve duel slovenskej ženskej jednotky Dominiky Cibulkovej vám priblížime v tomto textovom prenose.

Dominika Cibulková

28-ročnej Bratislavčanke zatiaľ chýba v aktuálnej sezóne výraznejší výsledok vo dvojhre. Ani na jednom z troch predchádzajúcich turnajov veľkej štvorky nepostúpila ďalej ako do tretieho kola. To bolo jej maximom na Australian Open i na Wibmledone. Na tohtoročnom Roland Garros sa jej púť turnajom skončila už v druhom kole. Minulotýžňové podujatie Connecticut Open však ukázalo, že Cibulková disponuje pred posledným grandslamom sezóny výbornou formou. Na turnaji, ktorý sa hral v americkom meste New Haven, sa Dominika Cibulková prebojovala až do finále. V ňom zviedla tuhý boj s Austrálčankou Gavrilovovou. Stretnutie trvalo 2 hodiny a 47 minút a podľa niektorých názorov išlo o jedno z najlepších ženských finále v roku 2017. Po trojsetovom súboji sa nakoniec tešila z víťazstvá i prvej turnajovej trofeje na hlavnom ženskom okruhu WTA 23-ročná Daria Gavrilovová. Dominika sa tak prvého turnajového vavrínu v sezóne nedočkala, no vďaka finálovej účasti sa vrátila do elitnej desiatky svetového rebríčka, ktorú momentálne uzatvára.

Finalistka Australian Open z roku 2014 bola v prvom kole US Open 2017 aktérkou slovenského duelu. S Jankou Čepelovou prehrala prvý set v tajbrejku, v ďalších dvoch však Cibulková, ktorej maximom na US Open je doposiaľ štvrťfinále z roku 2010, uspela 6:3, 6:2 a postúpila do druhého kola.

Sloane Stephensová

Americká tenistka sa v januári podrobila operácii nohy a do súťažného diania aktuálnej sezóny naskočila v júli na Wimbledone, kde vypadla hneď v úvodnom kole. Pred US Open sa však dostala do skvelej formy, o čom vypovedajú dve semifinálové účasti na turnajoch US Open Series – v Toronte a v Cincinnati. 24-hráčka, ktorá má na konte štyri turnajové triumfy na hlavnom ženskom okruhu WTA, sa aktuálne nachádza na 83. priečke svetového rebríčka, no v októbri 2013 jej patrilo jedenáste miesto, ktoré je jej doterajším maximom.

Sloane Stephensová vstúpila do záverečného grandslamu roka stretnutím s Taliankou Robertou Vinciovou. Prvý set mal vyrovnaný priebeh, Stephensová ho získala na svoju stranu 7:5. Druhý set bol jednoznačnou záležitosťou, Američanka v ňom povolila svojej súperke uhrať len jeden gem.

Vzájomné zápasy

Vzájomná bilancia vyznieva 2:1 v prospech Sloane Stephensovej, ktorá porazila Dominiku Cibulkovú na začiatku sezóny 2013 v Brisbane a takisto aj v poslednom vzájomnom meraní síl. To sa uskutočnilo vo februári minulého roku a bolo to finále turnaja v mexickom Acapulcu. Duel bol veľmi vyrovnaný, rozhodovalo sa až v tajbrejku tretieho setu, v ktorom zlomila zápas na svoju stranu americká tenistka a získala tak svoj tretí titul na okruhu WTA. Víťazstvo Dominiky Cibulkovej sa datuje na august 2015, odohralo sa na turnaji v Toronte.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 23:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open»Cibulková vypadla z US Open po prehre so Stephensovou