Olympijský medailista pôjde do väzenia, odsúdili ho za predaj drog

Jack Bobridge
Jack Bobridge (Autor: SITA/AP)
TASR|5. júl 2019 o 09:07

Bobridge získal dve olympijské striebra v dráhovej cyklistike.

PERTH. Bývalý popredný austrálsky dráhový cyklista Jack Bobridge pôjde do väzenia.

Súd v Perthe odsúdil dvojnásobného strieborného medailistu z olympijských hier v tímovej stíhačke na štyri a pol roka za predaj drog. Verdikt súdu však umožňuje po určitom čase jeho podmienečné prepustenie.

Dvadsaťdeväťročný Bobridge sa v tímovej stíhačke ako člen austrálskeho družstva stal aj dvakrát majstrom sveta, tretí titul pridal v stíhačke jednotlivcov. Celkovo má v zbierke 10 medailí z MS na dráhe (3-5-2).

Okrem toho bol aj úspešný cestný cyklista, v roku 2009 si v Mendrisiu vyjazdil titul majstra sveta do 23 rokov. V sezóne 2016 bol súčasťou tímu Trek-Segafredo, pričom v jeho drese sa predstavil aj na Giro d'Italia. Kariéru ukončil po OH 2016 ako 27-ročný pre reumatoidnú artritídu.

V piatok ho súd odsúdil v štyroch prípadoch predaja tabliet extázy, ktoré mal dodať svojmu bývalému priateľovi v Perthe v období marec - august 2017.

Počas výsluchu Bobridge priznal, že drogy bral aj on, pričom menoval aj ďalších dvoch austrálskych cyklistov, ktorí ich mali spolu s ním užívať. Informovala o tom agentúra AP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Olympijský medailista pôjde do väzenia, odsúdili ho za predaj drog