06.08.2024 09:00
Deň 11
Minúta po minúte
Live

Som vo forme na zlatú medailu, mám silné pľúca, žartuje. Snoop Dogg je hviezda olympiády

Reper Snoop Dogg je hviezdou parížskej olympiády.
Reper Snoop Dogg je hviezdou parížskej olympiády. (Autor: REUTERS)
Miloslav Šebela|6. aug 2024 o 18:30

Nie je nič, čo by nezvládol. Šermuje, pláva, zápasí v džude aj šprintuje.

PARÍŽ, BRATISLAVA. Keď si v rámci americkej atletickej kvalifikácie obliekol súpravu s národnými symbolmi a zaľahol do blokov v behu na 200 metrov, mohlo sa to javiť ako šialená recesia.

Nik nečakal, že by 52-ročný reper bol pripravený súperiť s najlepšími šprintérmi USA.

Snoop Dogg sa na dvestometrovej trati postavil na štart spolu s bývalým majstrom sveta Atom Boldonom a Walacom Spearmonom. Trať zabehol za 34,44 s.

Užíval si potlesk fanúšikov. Na záver organizátori zverejnili na svetelnej tabuli aj jeho oficiálny čas a fotil sa s ním, akoby to bol nový svetový rekord. 

Dostal čierny pás

Slávny reper a umelec v posledných dňoch žije naplno športom. V Paríži bol súčasťou olympijskej štafety pred slávnostným otvorením hier a teraz šíri na súťažiach dobrú náladu.

Podľa USA Today by si zaslúži olympijské zlato za komentovanie a za to, aký je roztlieskavač na športoviskách. 

Snoop, vlastným menom Calvin Cordozar Broadus, sa upísal držiteľovi vysielacích práv pre USA televízii NBC. Je špeciálny olympijský reportér.

V Paríži je všade. Vyskúšal si džudo, šerm, dostal plavecké lekcie od Michaela Phelpsa, povzbudzoval na plaveckých súťažiach, na gymnastike aj na plážovom volejbale pod Eiffelovkou. 

V záhradách Versailles zase prišiel oblečený ako jazdec. Od začiatku olympiády bol jeho sen sledovať, ako tancujú kone a ponúknuť im mrkvu a jablko.“ 

„Milujem šport a milujem byť pred takým publikom. Takže budem v Paríži robiť mágiu,“ vravel Snoop v rozhovore pre magazín Time ešte pred hrami. 

Do strehu!

Má chuť a energiu na to, aby skúšal rôzne druhy športov. V Paríži si ich vyskúšal vyše desiatky. Pri šerme si obliekol aj mundúr a riadnu masku. 

„Do strehu!“ vraví svojmu súperovi 13-násobnému šampiónovi USA Milesovi Chamleyovi-Watsonovi, keď zaujme základný postoj.

Z jeho držania kordu je jasné, že ho má v ruke asi prvýkrát a namierenú zbraň od súpera triafa vždy zvrchu nabok, akoby sa oháňal mucholapkou.

V priebehu niekoľkých sekúnd sa dostane do defenzívy, cúva a zbrklo máva kordom. 

„Počkať! Time out,“ vraví. Ale o chvíľu svojho súpera zase zatlačí, pričom máva feleuretom sprava doľava.  

V Paríži je stredobodom pozornosti. Kde sa objaví, šíri úsmev a dobrú náladu. 

Ak by existovalo ministerstvo pre pozitívnu energiu, americký reper by bol čelným predstaviteľom a najväčším ambasádorom. 

Do olympijského diania prináša niečo nové. Glosuje, zabáva a robí šou. Oslovuje aj ľudí, ktorí nezdieľajú nadšenie pre športové dianie a olympiádu buď nesledujú, alebo ju vnímajú len okrajovo. 

Reper je pre nich uvádzačom a principálom, ktorý ich pozýva do cirkusu OH.

Olympijské hry v posledných rokoch čelia poklesu sledovanosti. Pre NBC bolo preto o to dôležitejšie prísť s nejakým novým konceptom, pretože ďalšie olympijské hry sa budú konať v Los Angeles. 

A Snoop Dogg je zásah do čierneho a ohlasy na jeho vstupy sú len pozitívne.

V Paríži stúpla sledovanosť NBC oproti tokijským hrám o 78 percent. Treba však priznať, že OH 2020 poznačila pandémia covidu a ich sledovanosť bola nízka.

Phelpsovi vraví: Môžeme byť dvojičky 

Snoop je univerzálny zabávač a neuhne pred žiadnou výzvou. Je schopný vtipne komentovať bedminton, džudo aj žartovať s Phelpsom hoci sám v bazéne pôsobí nemotorne. 

„Akoby si hovoril o mne, keď hovoríš rozpätie rúk a sila pľúc. Pľúca mám rozhodne silné. Mám telo ako plavec. Veď sme si podobný, mohli by sme byť dvojičky,“ robí si žarty. 

„Ako ste videli, som vo forme na zlatú medailu a ty si tiež vo forme na zlato,“ glosuje. 

Jedným z najžiadanejších artiklov na parížskych hrách je jeho odznak. Olympijské hry sú najväčším podujatím pre zberateľov. Mnohí športovci olympijské odznaky sami zbierajú a vymieňajú. 

Reper priniesol do Paríža svoju vlastnú limitovanú sériu. Na odznaku vydychuje dym v tvare olympijských kruhov. Vystihuje to jeho osobnosť. 

Američan, ktorý je na scéne už vyše 30 rokov a predal 35 miliónov albumov, je veľkým bojovníkom za legalizáciu marihuany. Netají sa, že ju pravidelne konzumuje. 

Pri svojom turné po olympijských športoviskách sa môže javiť, že aj v Paríži si doprial nejedného jointa. 

Nedostane sa v Paríži jedna z hviezd hier do problémov so zákonom? 

„V Paríži budem robiť svoju prácu a plánujem byť čistý ako papier. Čistý ako športovci. Ak chcú, môžu ma aj testovať. Budem sa venovať svojej práci, aby som mohol priniesť zlato. Čo som ja sám,“ vravel pre magazín Time. 

Olympiáda sa blíži pomaly ku koncu. Jedným z najväčších ťahákov zrejme budú súťaže v breakingu. Pouličný tanec je jedným zo štyroch elementov, ktorých súčasťou je aj hip-hop. 

Je zrejmé, že v hľadisku bude aj slávny reper. Breaking navyše má vždy uvádzača aj dídžeja. Je takmer isté, že olympijskú premiéru pouličného tanca si Snoop Dogg nenechá ujsť. 

Novozélanďanky Brooke Francisová a Lucy Spoorsová sa tešia zo zlata v dvojskife v spoločnosti svojich detí.
Nikola Baďovádnes 17:30
Deti na olympiáde? Olympijskú škôlku si pochvaľujú mnohé matky športovkyneDo kampane sa zapojila sedemnásobná olympijská šampiónka.
Nikola Baďovádnes 17:30
Reper Snoop Dogg je hviezdou parížskej olympiády.
Miloslav Šebeladnes 18:302
Som vo forme na zlatú medailu, mám silné pľúca, žartuje. Snoop Dogg je hviezda olympiády Nie je nič, čo by nezvládol. Šermuje, pláva, zápasí v džude aj šprintuje.
Miloslav Šebeladnes 18:302
Anna Karolína Schmiedlová.
dnes 12:581
Schmiedlová odohrala na turnaji v Paríži životné zápasy. Obrovský úspech, zhodnotilaSlovenská tenisová jednotka obsadila štvrté miesto.
dnes 12:581
Barbora Krejčíková na OH 2024 v Paríži.glosa
dnes 14:152
Bolo to v Paríži naozaj brutálne? Tenisti predsa nemusia hrať všetko (glosa)Sťažovala sa Barbora Krejčíková právom? Dalo by sa s olympijským programom niečo urobiť?
dnes 14:152
Rana Reider.
dnes 13:52
Amerického trénera vylúčili z OH v Paríži pre sexuálne nevhodné správanieAmeričana v minulosti vyšetrovala nezisková organizácia na ochranu obetí sexuálneho násilia.
dnes 13:52
Carlos Edriel Yulo.
dnes 15:12
Filipínsky šampión spôsobil v krajine ošiaľ. Dostal byt a je označovaný ako národný pokladCarlos Edriel Yulo získal na OH 2024 v Paríži dve zlaté medaily v gymnastike.
dnes 15:12
Veľryba počas semifinále žien v surfingu.
dnes 11:25
VIDEO: Veľryba navštívila semifinále žien v surfingu, vyskočila na hladinu a zapózovalaKu kurióznemu momentu došlo počas súboja Brazílčanky Tatiany Westonovej-Webbovej s Kostaričankou Brisou Hennessyovou.
dnes 11:25
Gabriela Gajanová.
dnes 13:18
Tréner Gajanovej hovorí, že národný rekord môže ešte zlepšiť. Som na ňu veľmi hrdý, dodalPoznamenal tiež, že vydareným účinkovaním pod piatimi kruhmi sa cesta nekončí.
dnes 13:18
Ilustračná fotografia.
dnes 10:10
Jeden zo športovcov mal pozitívny dopingový test, ihneď bol suspendovanýV Paríži zatiaľ nevypukli väčšie dopingové škandály.
dnes 10:10
Thomas Ceccon.
dnes 09:57
Zlatý medailista si zdriemol na tráve v parku, posteľ mu je úzka a maláTaliansky plavec tvrdí, že postele pre športovcov v ubikáciách sú naozaj nepohodlné.
dnes 09:57
Novak Djokovič.
dnes 08:483
Ivaniševič nabáda Djokoviča, aby štartoval aj na OH 2028. Dokáže stvárať bláznivé veci, hovoríGoran Ivaniševič tvrdí, že zisk olympijského zlata v Paríži bude pre Djokoviča veľkou motiváciou.
dnes 08:483
Futbalisti Francúzska oslavujú postup do finále.
dnes 11:39
Futbalový turnaj bude mať po 32 rokoch európskeho víťaza, o zlato zabojuje aj domáci výberObaja finalisti museli v semifinále otáčať vývoj zápasov proti súperom zo severu Afriky.
dnes 11:39
Triatlonisky plávali v rieke Seina na OH 2024 v Paríži.
dnes 10:59
Kvalita vody v Seine sa opäť zhoršila, organizátori museli zrušiť tréningKvalitu vody ovplyvnili silné dažde.
dnes 10:59
Danka Barteková
dnes 20:31
Bolo to pre ňu veľmi emotívne. Barteková dekorovala syna jej bývalého tréneraSlovenská strelkyňa trikrát odovzdávala medaily svojim kolegom.
dnes 20:31
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Som vo forme na zlatú medailu, mám silné pľúca, žartuje. Snoop Dogg je hviezda olympiády