Slovan siahal na víťazstvo. Z Grécka si však nesie cennú remízu

André Green.
André Green. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|4. aug 2022 o 22:54 (aktualizované 4. aug 2022 o 23:10)

Futbalisti Slovana Bratislava prišli o vedenie tesne pred koncom zápasu.

Európska liga - 3. kvalifikačné kolo

Olympiakos Pireus - Slovan Bratislava 1:1 (0:0)

Góly: 87. El Arabi - 63. Green

Rozhodovali: Vissel - Vanyzere, Nijssen (všetci Belg.)

ŽK: M´Vila, Masouras - Kašia

Olympiakos Pireus: Vaclík - Pipa, Papastathopoulos, Cisse, Reabciuk - Camara (69. Valbuena), Kunde, M´Vila - Zinckernagel (55. Randjelovič), Tiquinho (69. El Arabi), Masouras (79. Rodrigues)

Slovan Bratislava: Chovan - Pauschek, Kašia, Abena, De Marco - Kucka (90.+1 Agbo), Kankava - Barseghjan (82. Ramirez), Čakvetadze (90.+2 Čavrič), Zmrhal (85. Medveděv) - Green

PIREUS. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali na ihrisku gréckeho klubu Olympiakos Pireus 1:1 v prvom zápase 3. kvalifikačného kola Európskej ligy.

Zápas mali nádejne rozohraný, keď od 63. minúty viedli gólom Andreho Greena, no v 87. minúte si nedali pozor na rohový kop domácich, po ktorom hlavičkou vyrovnal Joussef El Arabi. Odveta je na programe vo štvrtok 11. augusta od 20.30 h v Bratislave.

Víťaz tohto dvojzápasu sa v ďalšej fáze stretne so zdolaným tímom z kvalifikačného dvojzápasu Ligy majstrov medzi Apollonom Limassol a Maccabi Haifa.

Priebeh zápasu: Olympiakos Pireus - Slovan Bratislava

I. polčas:

Hostia nastúpili bez vykartovaného Ivana Šaponjiča a aj bez Vladimíra Weissa mladšieho, ktorého v pozícii kapitána nahradil obranca Vernon De Marco. Domáci síce mali v prvom polčase viac streleckých pokusov než Slovan (9:3), bližšie ku gólu však boli hostia.

Slovanisti sa zvučného súpera nezľakli a už v prvom polčase mu viackrát pohrozili. V 13. minúte sa do sľubnej pozície dostal Pauschek, rozhodol sa však prihrať Greenovi, ktorý netrafil loptu ideálne.

(Autor: SofaScore)

O tri minúty sa Green po Barseghjanovom pase znovu dostal k zakončeniu, jeho prízemný pokus síce nemal razanciu ani presnosť, no pri vzdialenejšej žrdi ešte stihol loptu usmerniť Zmrhal, ktorý v sklze trafil žŕdku.

V 23. minúte mohol skóre otvoriť Barseghjan, ale brankár Vaclík zmaril jeho šancu.

II. polčas:

V 53. minúte bol blízko ku gólu domáci Masouras, ale jeho strelu vyrazil pohotový Chovan. Brankár hostí podržal svoj tím aj v 62. minúte, keď zmaril šancu Camaru po rohovom kope. Krátko na to sa Green dostal k lopte po dlhom centri a po úniku prestrelil brankára Vaclíka - 0:1.

Slovanistom sa dlho darilo držať súpera mimo nebezpečných streleckých pozícií a hrozili brejkami. V 79. minúte sa neujala ani strela Rodriguesa z hranice šestnástky. Hostia sa sústredili na defenzívu, ale tesný náskok si napokon neustrážili.

V 87. minúte nechali po rohovom kope Valbuenu priveľa priestoru El Arabimu, ktorý zblízka hlavičkou prekonal Chovana - 1:1. Gólová odpoveď hostí mohla prísť takmer okamžite, keď Kucka nasmeroval center na Ramireza, ale ten zblízka nezakončil ideálne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Slovan siahal na víťazstvo. Z Grécka si však nesie cennú remízu