Veľké oznámenia Oktagonu: Buchinger o titul, Boráros v boxe proti hercovi

Ondřej Novotný.
Ondřej Novotný. (Zdroj: OKTAGON MMA)
Daniel Stankovič|22. júl 2021 o 20:59 (aktualizované 22. júl 2021 o 22:56)

Promotéri organizácie odtajnili plány do konca roku.

PRAHA. Veľkolepé mediálne predstavenie najväčšej československej organizácie zmiešaných bojových umení s názvom OKTAGON TIME: Game Changer predostrelo plány, turnaje a zápasy, ktoré uvidia diváci do konca roka.

Tlačová konferencia v pražskom divadle Royal zahŕňala tiež tradičnú konfrontáciu bojovníkov a promotérov s novinármi.

Prichádza veľký míľnik

Organizácia oficiálne oznámila nový formát sledovania bojových športov s názvom oktagon.tv. Prostredníctvom tejto platformy by mali mať fanúšikovia možnosť sledovať na jednom mieste pravidelne priame prenosy širokého spektra domácich turnajov.

Mediálno-zábavný projekt potom bude dostupný pre mobilné telefóny. V rámci ohlásenia nového formátu boli ohlásené aj úvodné turnaje, na ktoré sa čoskoro budú môcť diváci tešiť.

Novinkou pre domácu scénu bojových športov je spojenie Oktagonu s českou verejnoprávnou televíziou. Pre slovenských fanúšikov bude možné s časovým odstupom sledovať podujatia a rôzny obsah cez televíziu TV JOJ.

IMPACT MMA, Araver Fight Night či box v Lucerne

Už v septembri sa môžeme tešiť na historicky prvý turnaj organizácie IMPACT MMA, ktorý sa uskutoční v hádzanarskej hale v Michalovciach a bude dostupný aj v aplikácii oktagon.tv.

V hlavnom súboji večera sa proti sebe stretnú v strednej váhe Patrik Jevický a Adam Horváth. Na karte mimo toho uvidíme minimálne šesť známych mien so skúsenosťami z najlepšej domácej ligy Oktagon. Lístky sú prístupné na tomto odkaze v sieti TICKETPORTAL.

Pre milovníkov postojárskych bojových športov bude ďalej cez formát oktagon.tv možné sledovať galavečery ako MTE 11: Araver Fight Night, DFN 5: Bitka o Brno alebo každoročne konaný turnaj v pražskej Lucerne.

Monika Chochlíková na tlačovej konferencii odpovedá na otázky ohľadom svojho titulového zápasu.
Monika Chochlíková na tlačovej konferencii odpovedá na otázky ohľadom svojho titulového zápasu. (Zdroj: OKTAGON MMA)

Na podujatí MTE 11: Araver Fight Night uvidíme titulový súboj o najcennejší ženský opasok v thajskom boxe WMC medzi elitnou slovenskou zápasníčkou Monikou Chochlíkovou a bojovníčkou z Turecka, Fundou Alkayis.

Historická možnosť pre Buchingera, Vémolove zranenie si vyžiada dlhšiu pauzu

Z úst promotérov na tlačovej konferencii zaznel aj harmonogram turnajov a zápasov do konca kalendárneho roka. Dohromady by sa mali uskutočniť štyri podujatia zmiešaných bojových umení a jeden postojársky formát Oktagon Underground.

Absolútnym ťahákom bude septembrový súboj o titul perovej váhy medzi bývalým šampiónom viacerých európskych organizácií Ivanom Buchingerom a Vojtom Barboríkom. 

Buchinger sa tak po zisku titulu v ľahkej divízii presúva o váhu nižšie, aby sa pokúsil zapísať do histórie ako prvý bojovník Oktagonu s dvomi titulmi v rozličných váhových kategóriách.

Ivan Buchinger bude mať v septembri možnosť napodobniť hviezdneho Conora McGregora a držať tak titul v dvoch rozličných váhach zároveň.
Ivan Buchinger bude mať v septembri možnosť napodobniť hviezdneho Conora McGregora a držať tak titul v dvoch rozličných váhach zároveň. (Zdroj: OKTAGON MMA)

„Myslím si, že tento duel hovorí sám za seba. Tento súboj bude asi najlepší, aký kedy bol v organizácii Oktagon. Ja som kvalitný zápasník a Vojto tiež, nazval by som to druhý zápas storočia,“ povedal na margo súboja Buchinger.

Medzi ťaháky turnaja v Bratislave budú nepochybne patriť aj duel medzi Róbertom Pukačom a Mátem Kertészom alebo súboj veterána UFC Jeremyho Kimballa.

Len o dva týždne na to sa uskutoční vyvrcholenie bantamovej pyramídy, kde sa pokúsi získať titul český zápasník Filip Macek. Na turnaji uvidíme rovnako Viktora Peštu alebo legendárneho Petra "Monstra" Knížeho.

Plagát turnaja Oktagon 28, kde sa v zápase o titul predstaví Filip Macek alebo v dueli weltrovej váhy česká legenda Petr "Monster" Kníže.
Plagát turnaja Oktagon 28, kde sa v zápase o titul predstaví Filip Macek alebo v dueli weltrovej váhy česká legenda Petr "Monster" Kníže. (Zdroj: OKTAGON MMA)

Smutnou správou pre veľkú časť fanúšikov bolo oznámenie o preložení boxerského duelu repera Marpa a Karlosa "Terminátora" Vémolu, ktorý sa malo uskutočniť ako hlavný zápas novembrového turnaja Oktagon Underground. 

„Môj súčasný stav sa dozviem až v pondelok, kedy mi budú otvárať ruku a zhodnotia aký vážny je ten zápal. Po tom, čo mi zoperujú tricepsový sval, tak budem vedieť viac. Chcem sa poďakovať Marpovi, že ten zápas odložíme. Aj keby som chcel, tak to nejde,“ dodal Vémola.

Boxerská premiéra bývalého šampióna strednej váhy by podľa organizátorov mohla prebehnúť v rámci turnajov niekedy po novom roku.

Ako blesk z čistého neba bol na tlačovej konferencii oznámený boxerský súboj medzi hercom Jakubom Štáfkom a víťazom prvej Oktagon výzvy Gáborom Borárosom. Duel je vypísaný na šesť kôl po tri minúty.

Herec Jakub Štáfek vyzve v boxerskom súboji zápasníka MMA Gábora Borárosa.
Herec Jakub Štáfek vyzve v boxerskom súboji zápasníka MMA Gábora Borárosa. (Zdroj: OKTAGON MMA)

V decembri sa fanúšikovia môžu tešiť ešte na dva turnaje, a to obhajobu Davida Kozmu v Ostrave a návrat "cirkusu Oktagon" do pražskej O2 arény.

Harmonogram turnajov organizácie Oktagon MMA

Oktagon 27 (11.9.2021 - Bratislava, Štadión Ondreja Nepelu)

Titulový súboj v perovej váhe: Ivan Buchinger vs. Vojto Barborík

Maté Kertész vs. Róbert Pukač 

Jeremy Kimball vs. Rafael Xavier

Oktagon 28 (25.9 - Praha, O2 Universum)

Titulový zápas v bantamovej váhe: Filip Macek vs. (víťaz zápasu Janne Elonen-Kulmala vs. Farid Basharat na Oktagon 26)

Kaik Brito vs. Petr Kníže

Viktor Pešta vs. (neoznámený súper)

Leo Brichta vs. (neoznámený súper)

Oktagon Underground (13.11 - Praha, O2 aréna)

Jakub Štáfek vs. Gábor Boráros (box)

Oktagon 29 (4.12 - Ostrava, Ostravar aréna)

Titulový zápas veltrovej divízie: David Kozma vs. (neoznámený súper)

Václav Mikulášek vs. Tomáš Bolo

Oktagon 30 (30.12 - Praha, O2 aréna)

Zatiaľ žiadne oznámené zápasy.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Veľké oznámenia Oktagonu: Buchinger o titul, Boráros v boxe proti hercovi