Máme tu nástupcu Voldemorta, tvrdí Novotný. Marhanský z RFA vracia úder

(Zdroj: Oktagon MMA)
Vladimír Bilohuščin|21. okt 2021 o 20:05

Schyľuje sa k ďalšej vojne domácich organizácii?

BRATISLAVA. Včerajšia tlačová konferencia novej organizácie RFA poriadne rozvírila domácu scénu bojových športov. Kľúčovou témou sa stalo podpisovanie bojovníkov, konkrétne Lea Brichtu, ktorý do RFA prestúpil z Oktagonu.

O čom sa už dlhšie špekulovalo nabralo na obrátkach bezprostredne po tlačovej konferencii, keď Brichta v priamom prenose podpísal zmluvu s novým zamestnávateľom.

Tento počin nenechal chladným promotéra Oktagonu Ondřeja Novotného, ktorý svojho konkurenta, konkrétne promotéra Borisa Marhanského, podrobil poriadnej kritike.

„Vedel som, že organizácia vzniká. Tento človek vodu káže a víno pije, takže máme ďalšieho nástupcu Lorda Voldemorta (Petr Kareš, bývalý promotér organizácie XFN pozn. red.). Obchádzajú bojovníkov bez toho, aby kontaktovali ich manažérov.

Volalo mi veľa manažérov, ktorí si mysleli, že majú s niekým zmluvu a zrazu sa dozvedeli, že sú v RFA. My budeme robiť stále to, čo sme robili, všímať si hlavne seba, ale určite si nenecháme s*ať na hlavu. To už tu raz bolo. Už nie je potrebné sa tváriť, že sú to dobrí ľudia s dobrými úmyslami,“ povedal Novotný pre portál iSport.cz.

Novotný ale neostal iba pri komentovaní vedenia RFA, ale vyjadril sa aj k situácii Lea Brichtu. Ten mal údajne prestupom porušiť platnú zmluvu, ktorú má s Oktagonom podpísanú do roku 2023. Všetko sa tak zrejme presunie do rúk právnikov, ktorí budú skúmať, či naozaj prišlo k porušeniu kontraktu.

Po vlne kritiky zo strany Oktagonu sa k celej situácii vyjadril aj samotný promotér RFA Marhanský, ktorý ku koláži Harryho Pottera pridal aj svoj pohľad na celú situáciu.

„Rozmýšľal som celý deň, či zareagovať na útok na moju osobu a ako (úsmev). Asi by bolo jednoduché vytiahnuť tromfy a povedať, prečo sa niektoré veci udiali a ako to funguje v druhej organizácii. Ale ja som si zvolil iný spôsob.

Ľudia, čo ma poznajú vedia, že milujem humor a dobrú náladu. A tú teraz mám, lebo zjavne to, čo robíme, robíme naozaj dobre . Bol som nazvaný ako nástupca Voldemorta, ale ja sa cítim skôr ako iná postava.

Čo sa týka vyjadrenia k obchádzaniu rozhodcu druhej organizácie a manažéra - my sme nikoho neobišli, práve naopak, snažili sme viackrát skontaktovať, čo máme aj zdokladovateľné v komunikácii.

Samozrejme, my sme úplne OK pokiaľ si Leo dá aj ďalší zápas v druhej organizácii a následne sa predstaví u nás. RFA vznikla, aby bojovníci mali zápasy, ktoré tak potrebujú, aby sa posúvali vo svojej kariére ďalej.

Nenechám sa zatiahnuť do verbálnej vojny a urážok. Pokiaľ by sa ďalej opakovalo to, že mi bude niekto poškodzovať moje dobré meno a spájať nás s ľuďmi so zlou povesťou, s ktorými sme sa my nikdy ani len nestretli, samozrejme, budem to riešiť prostredníctvom právneho oddelenia organizácie RFA."

Po tomto vyjadrení je tak jasné, že sa zejme schyľuje k ďalšiemu súboju na poli bojových športov. Ostáva si iba počkať, či konflikt prerastie do otvorenej vojny, ako sme tomu boli svedkami medi organizáciami Oktagon MMA a XFN.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Máme tu nástupcu Voldemorta, tvrdí Novotný. Marhanský z RFA vracia úder