Oktagon Prime 4: Titulový zápas, nečakaný návrat a odveta Pudilovej

Filip Macek.
Filip Macek. (Zdroj: OKTAGON MMA)
Daniel Stankovič|27. sep 2021 o 17:06 (aktualizované 27. sep 2021 o 17:08)

Oznámený turnaj dostáva skvelé obsadenie.

PRAHA. Ako to už býva zvykom, československá organizácia zmiešaných bojových umení Oktagon MMA na uplynulom podujatí v Prahe odokryla časť zápasníkov, na ktorých sa diváci môžu tešiť na nadchádzajúcom turnaji Oktagon Prime 4.

Podujatie sa premiérovo uskutoční 6. novembra v Pardubiciach.

Macek o titul, odveta Pudilovej a veľká výzva pre Juráčka

Šiesty november sa bude niesť v znamení duelu o titul bantamovej váhy s českým zástupcom Filipom Mackom, ktorého po zranení Farida Basharata preverí Jonas Mågård. 

Dán sa v organizácii nedávno uviedol výhrou na turnaji Oktagon 27 v Bratislave, kde porazil Timura Velieva.

V hlavnom predzápase fanúšikovia uvidia odvetu kontroverzného zápasu z januára tohto roku, kde sa Poľka Marta Waliczek pokúsi oplatiť porážku veteránke UFC Lucie Pudilovej. 

Pudilová od posledného nezdaru v lete na Štvanici proti Brazílčanke Talite Bernardo vyrazila do prestížneho írskeho klubu Straight Blast Gym Ireland, kde sa pripravuje pod taktovkou trénera Johna Kavanagha, ktorý trénuje napríklad aj hviezdneho Conora McGregora.

Bývalý boxer Matúš Juráček bude čeliť veľkej výzve z ruskej organizácie RCC v podobe Arthura Karavaeva.

Súboj je rovnako akýmsi spečatením dohody medzi oboma organizáciami, čo znamená, že v budúcnosti môžeme vidieť v Oktagone viac zápasníkov z Ruska a naopak.

Rus Karavaev je na vlne štyroch víťazstiev a vo svetovom rebríčku mu podľa portálu FightMatrix patrí 147. miesto vo váhe do 77 kilogramov.

Návrat obľúbenca a karta plná domácich bojovníkov

Preložený no nemenej zaujímavý duel sa uskutoční v ľahkej divízii, kde si to rozdajú dvaja bývalí účastníci Oktagon Výzvy František Fodor a Matouš Kohout. Stret dvoch šikovných postojárov sľubuje divácky atraktívny súboj.

Podľa správ sa na karte podujatia Oktagon Prime 4 predstavia ďalšie mená domácej scény ako Jan Malach, Václav Holota, no najmä by sme sa po troch rokoch od vážneho zranenia kolena mali dočkať návratu Jaroslava "Jukebox" Pokorného.

Medzi fanúšikmi obľúbený Pokorný nie je žiadnym na scéne žiadnym nováčikom, počas kariéry zápasil s Dávidom Kozmom, Miroslavom Štrbákom alebo Ivanom Buchingerom. 

Napriek tomu, že pred dvoma rokmi bol nútený profesionálnu kariéru ukončiť to teraz vyzerá podľa slov promotéra Ondřeja Novotného o poznanie lepšie. 

Na karte nebude chýbať ani Brazílčan Rafael Xavier, ktorý bol v minulosti pod farbami Oktagonu už dvakrát úspešný. Vzhľadom na jeho titulové ašpirácie sa vo všeobecnosti očakáva, že ho na turnaji nebude čakať jednoduchý súper.

Plagát turnaja Oktagon Prime 4.
Plagát turnaja Oktagon Prime 4. (Zdroj: OKTAGON MMA)

Ako vznikol nápad na Oktagon Prime?

Novembrový dátum pôvodne patril podujatiu Oktagon Underground a boxerskému debutu legendárneho českého bojovníka Karlosa "Terminátora" Vémolu, ktorého mal preveriť bývalý thaiboxer a raper Marpo.

Po zranení bývalého šampióna strednej váhy Oktagonu sa vedenie rozhodlo celý turnaj presunúť na február, a tak sa v kalendári organizácie uvoľnil termín pre "náhradné" podujatie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon Prime 4: Titulový zápas, nečakaný návrat a odveta Pudilovej