Najskôr auto, až potom Sagan. Policajt prešiel cieľom do pôrodnice

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
ČTK|4. aug 2017 o 09:23

Na Tour de Pologne 2017 sa riešil aj vážny problém v cieli

VARŠAVA. Divákov, ktorí čakali na záverečný špurt v cieli 4. etapy Okolo Poľska 2017 v poľskom meste prekvapilo, keď sa namiesto Petra Sagana a jeho súperov najskôr okolo nich prehnalo osobné auto. Nešlo o sprievodné vozidlo, ale o civilné auto, ktoré rýchlo šoféroval policajt s dvomi pasažierkami na zadných sedadlách.

Poľská spravodajská televízia TVN 24 neskôr vysvetlila túto nečakanú situáciu. Auto totiž najkratšou cestou smerovalo do nemocnice. Jedna zo žien sa totiž už čoskoro mala stať matkou.

Sadol za volant a vyrazil

Tesne pred súbojom šprintérov sa totiž k strážcom poriadku a bezpečnosti priblížil Renault s dvoma ženami. "Musíme sa rýchlo dostať do nemocnice. Práve rodím," vysvetlila vodička policajtovi, ktorý sa rozhodol konať.

Stále som sledoval, či sa už neobjavili cyklisti.


Piotr Wawrzyniak,

"Nebolo to jednoduché, ale okamžite som sa rozhodol, že ideme," uviedol Piotr Wawrzyniak, ktorý tak opustil svoje stanovište, kde mal na starosti práve to, aby cyklistom neskrížil cestu žiaden účastník cestnej premávky.

Bál sa cyklistov aj pôrodu

Čas na bezpečný odvoz sa krátil, a to ešte rodičke zhasol motor a nedokázala si zapnúť pás. Strážnik tak posadil ženu na zadné sedadlo, sadol si za volant a cez vysielačku oznámil kolegom, že vyráža do cieľa..

"Bál som sa, že nestihneme včas odísť, tak som stále sledoval, či sa už neobjavili cyklisti. A tiež som sa bál, že dieťa príde na svet v aute a ja to nezvládnem, ale v podobnej situácii by som znova konal rovnako" opisoval svoje pocity Piotr Wawrzyniak po bezpečnom transporte rodičky a jej spoločníčky do nemocnice..

Etapa napokon dopadla v prospech australskeho cyklistu Caleba Ewana, ktorý v špurte porazil Dannyho van Poppela za Petra Sagana.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Najskôr auto, až potom Sagan. Policajt prešiel cieľom do pôrodnice