Ohlasy médií: Nech debaty o najväčšej všetkých čias pokračujú

Diváci videli skvelé finále Wimbledonu, triumfovala Serena Williamsová.
Diváci videli skvelé finále Wimbledonu, triumfovala Serena Williamsová. (Autor: SITA/AP)
SITA|9. júl 2016 o 18:05

Serena Williamsová vyhrala Wimbledon. Porazila Nemku Kerberovú.

LONDÝN. Ohlasy médií na víťazstvo americkej tenistky Sereny Williamsovej 7:5, 6:3 nad Nemkou Angelique Kerberovou v sobotňajšom finále dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone na tráve v Londýne:

WTA (USA): "Serena vyhrala Wimbledon, dotiahla sa na Grafovú. Nech debaty o najväčšej všetkých čias pokračujú. Vnímame absolútnu legendu, ktorá umocňuje svoj neuveriteľný odkaz."

The Associated Press (USA): "Serena Williamsová trvala na tom, že sa nezaťažuje tým 22. titulom. Povedala, že to nebude rozoberať. Blížila sa a tá méta jej odolávala. Teraz ju konečne pokorila a môže sa kochať."

New York Times (USA): "Serena nielen vyrovnala rekord Steffi Grafovej v počte trofejí na Majors, ale sa aj revanšovala Angelique Kerberovej za finále tohtoročných Australian Open."

Bild (Nem.): "Škoda! Angie prehrala po veľkom boji. Serena má Grafovej rekord! Finále prinieslo brilantný tenis."

Frankfurter Allgemeine Zeitung (Nem.): "Serena bola pre Kerberovú prisilná. Na rozdiel od finále Australian Open. Američanka vyrovnala rekord inej Nemky."

BBC (V. Brit.): "Američanka si poradila s dotieravým vetrom na Centre Courte. Nemke sa nepodarilo vyprodukovať ďalší finálový šok. Serena štrnásť rokov po svojom prvom wimbledonskom triumfe získala siedmy titul v Londýne."

L'Equipe (Fr.): "Jedným z kľúčov bolo, že Serena si od úvodu udržiavala vysokú úroveň pri vlastnom podaní. Kerberová bola v defenzíve excelentná, ale na prvú šancu na príjme si musela počkať do stavu 3:3 v druhom sete."

iDnes.cz (ČR): "Sláva pre Serenu Williamsovú. Nezadržateľným štýlom siedmy raz vyhrala Wimbledon a získala 22. grandslamový titul. V parádnej finálovej bitke prekonala Angelique Kerberovú."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Ohlasy médií: Nech debaty o najväčšej všetkých čias pokračujú