Ohlasy médií: Stephensová je kráľovnou New Yorku. Keysovú dorazila kanárom

Sloane Stephensová triumfovala na US Open 2018.
Sloane Stephensová triumfovala na US Open 2018. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|10. sep 2017 o 10:33

Svetové médiá reagujú na víťazstvo Sloane Stephensovej na US Open.

BRATISLAVA. Ohlasy médií na triumf americkej tenistky Sloane Stephensovej vo finále ženskej dvojhry na grandslamovom US Open 2017:

USA Today: "Sloane Stephensová dominovala nad roztrasenou Madison Keysovou vo finále US Open a získala prvý grandslamový titul. Potom, ako bola 11 mesiacov mimo Tour kvôli zraneniu, ľahko zdolala jej blízku kamarátku 6:3 a 6:0 vo finále, ktoré bolo pre obe prvé grandslamové."

ESPN: "Stephensová zostrelila Keysovú a vyhrala US Open. Pridala sa tak ku Kim Clijstersovej, s ktorou sú jedinými nenasadenými ženskými šampiónkami US Open v otvorenej ére od roku 1968."

USTA: "Sloane Stephensová, ktorá ešte na začiatku roka sedela na vozíčku po operácii nohy a vynechala 11 mesiacov, je teraz šampiónkou US Open. Nenasadená Stephensová, na začiatku leta 957. hráčka rebríčka a teraz na 83. pozícii na svete, zdolala vo finále krajanku a blízku priateľku, pätnástu nasadenú Madison Keysovú 6:3 a 6:0.

Má tak jej prvú veľkú korunu. Obe v slzách zdieľali na sieti emotívne objatie. Stephensová potom zdvihla ruky v neveriacom geste, istotne aj ju ohromil obrat v jej kariére v priebehu pár týždňov."

BBC: "Nenasadená Stephensová zavŕšila zázračný návrat po zranení víťazstvom nad krajankou Madison Keysovou a vyhrala US Open vo Flushing Meadows. Vo finále ako 83. hráčka sveta zdolala pätnástu nasadenú Keysovú 6:3 a 6:0.

Dvadsaťštyriročná Stephensová, ktorá ešte pred šiestimi týždňami bola v rankingu na 957. mieste sa vo Wimbledone vrátila po 11-mesačnej absencii po zranení nohy. Stala sa len piatou nenasadenou hráčkou v otvorenej ére s titulom na turnaji Major."

iDNES.cz: "Stephensová je kráľovnou New Yorku. Keysovú dorazila kanárom. Po dlhých 20 rokoch počuli diváci vo finále ženskej dvojhry na US Open zaspievať kanára.

Američanka Sloane Stephensová ním dotiahla do víťazného konca až nečakane jednoznačnú bitku s jej krajankou Madison Keysovou. Premiérová grandslamový titul získala po dvoch setoch 6:3 a 6:0. Potom si už so širokým úsmevom užívala ovácie na kurte Arthura Ashea."

CBS Sports (USA): "Sloane Stephensová dominantne prekonala Madison Keysovú. V sobotňajšom finále predviedla svoj najlepší výkon na tomto turnaji. Americký ženský tenis už nie je definovaný len sestrami Williamsovými."

L´Équipe (Fr.): "Pred finále panovala obava, že minimálne jednu z aktérok - debutantiek v takto významnom zápase premôže dôležitosť okamihu. Navyše, v domácom prostredí pred viac ako 20 000 divákmi. Aj sa to stalo - o dva roky od súperky mladšej Keysovej. Mala obviazané pravé stehno a výrazne zaostala za výkonmi z predchádzajúcich kôl. Víťazka Stephensová bola impozantne vyrovnaná."

Stephensová si nasadila korunu. Jasne zdolala krajanku Keysovú. Vo finále bola suverénna, v jednostrannom súboji jej nedopriala ani náznak šance.


ORF

Marca (Šp.): "Stephensová nástupníčkou Williamsových. Prekonala krajanku Keysovú a stala sa novou kráľovnou New Yorku. Poslednou americkou miestnou šampiónkou okrem Sereny a Venus bola od roku 1998 Lindsay Davenportová, teraz trénerka zdolanej Keysovej."

New York Post (USA): "Stephensovej vzostup znamená, že teraz ona bude tá atakovaná. Boli časy, keď okolie spochybňovalo jej vášeň a oddanosť. Mala všetok potenciál, ale v kruto súťaživom svete vrcholového športu nebola ďaleko od toho, aby ju odpísali ako hráčku sústavne skrčenú pod vlastnou latkou. Vo veku 23 rokov... O rok neskôr už nie."

New York Times (USA): "Stephensová po januárovej operácii nebola pred 16. májom v stave udierať do loptičky aspoň z miesta. Vtedy ešte nesmela behať. Na okruh sa vrátila v júli. Teraz zdolala krajanku Madison Keysovú 6:3, 6:0 vo finále US Open. Presvedčivo ju prevýšila v zápase, pri ktorom je značná šanca na opakovanie na veľkých scénach v nasledujúcich rokoch."

ORF (Rak.): "Stephensová si nasadila korunu. Jasne zdolala krajanku Keysovú. Vo finále bola suverénna, v jednostrannom súboji jej nedopriala ani náznak šance."

SportBild (Nem.): "Tenisová rozprávka v New Yorku. Stephensová získala titul na US Open a so smiechom vyhlásila, že už môže aj skončiť. Vo finále sa nečakane hladko presadila proti krajanke Keysovej. Keď oznámila noc plnú osláv, jej zdolaná kamarátka si roztopašne vyžiadala všetky drinky na účet šampiónky, inak sa vraj nezapojí."

UbiTennis (Tal.): "Príbeh je kompletný, Stephensová má prvý grandslamový titul, vo finále povolila Keysovej iba tri gemy. Triumfovala šesť týždňov po návrate na okruh. Povedala, že už môže aj skončiť. Flavia Pennettová to predvlani po newyorskom triumfe naozaj aj urobila, ale tentoraz to zrejme bol iba žart šampiónky, lebo Sloane toho má pred sebou ešte veľa."

WTA (USA): "Sloane Stephensová s hviezdnym predstavením vo finále. Predviedla pokojný a nedotknuteľný tenis, dala 10 ´winnerov´ a urobila len 6 nevynútených chýb. Keysovej 30 zlyhaní bolo negáciou 18 víťazných úderov, často sa nechala frustrovať skvelou schopnosťou súperky predĺžiť výmenu."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open»Ohlasy médií: Stephensová je kráľovnou New Yorku. Keysovú dorazila kanárom