Zika? Je to prehnané, nemusíme mať strach, tvrdí Schmiedlová

Anna Karolína Schmiedlová pred turnajom uviedla, že by už bolo načase niečo uhrať.
Anna Karolína Schmiedlová pred turnajom uviedla, že by už bolo načase niečo uhrať. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. aug 2016 o 08:16

Slovenskej tenistke sa v tomto roku príliš nedarí. Bolo by načase niečo uhrať, hovorí.

RIO DE JANEIRO. Jednou z najmladších športovkýň v slovenskej výprave na Hrách XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro bude tenistka Karolína Schmiedlová. Pre dvadsaťjedenročnú košickú rodáčku bude olympijská súťaž ďalšou veľkou skúsenosťou v jej kariére.

"Prvýkrát som cítila, že sa olympiáda blíži, na slávnostnom sľube na Bratislavskom hrade. Bude moja prvá a neviem, čo od toho mám čakať. Isto to bude zážitok," povedala Karolína Schmiedlová pre agentúru SITA.

"Aj som sa skôr zamýšľala, čo ma tam čaká. Som rada, že je to v Riu, určite tam bude super," pokračovala Schmiedlová. 

"Písala som si aj s ďalšími dievčatami, ktoré tam ešte neboli, a všetky sme veľmi zvedavé, ako to bude vyzerať. Niektoré veci si nevieme predstaviť. Aj od našich skúsenejších olympionikov mám zopár postrehov, ale nechám sa prekvapiť."

Tento rok jej to nejde

Po športovej stránke na ňu v Riu nečaká nič jednoduché. "Až na isté výnimky tam budú najlepšie hráčky, takže to bude dosť ťažký turnaj,“ priznala.

Karolíne Schmiedlovej sa tento rok príliš nedarí.
Karolíne Schmiedlovej sa tento rok príliš nedarí. (Autor: SITA)

V kalendárnom roku 2016 sa mladej tenistke veľmi nedarí a bola by veľmi rada, keby sa jej podarilo sezónu zlomiť na olympiáde.

"Asi by to bol ten najlepší moment. Bolo by načase niečo uhrať. Uvidíme, či sa mi to podarí práve tam," zamýšľala sa 61. hráčka rebríčka WTA.

"Je mi ľúto, že mi to tento rok nejde. Občas som z toho aj smutná, ale beriem to tak, že je to šport a raz sa to isto zlomí.“

Vlani bola v Riu vo finále

Na Rio de Janeiro má Karolína Schmiedlová pekné spomienky. "Bola som tam minulý rok a na turnaji som sa dostala až do finále,“ zaspomínala si Schmiedlová, ktorá sa pred odletom do Brazílie niekoľko dní pripravovala v Česku.

Rovnako ako množstvo ďalších športovcov, aj víťazka dvoch turnajov na okruhu WTA bude bývať v olympijskej dedine, kde má možnosť stretnúť megahviezdy z iných odvetví. "Úprimne povedané, mnoho športovcov z iných krajín a disciplín nepoznám, ale isto by som rada stretla Usaina Bolta,“ priznala.

Rada by si našla čas aj na návštevu významných miest v Riu. "Minulý rok sme to mali do centra ďaleko, takže snáď si teraz nájdem nejaký čas."

Ziky sa nebojí

Viacero športovcov vrátane tenistov sa v Riu nepredstaví, pretože sa obávali vírusu zika. Ten sa do tela môže dostať uštipnutím komárom.

"Niečo som si o tom prečítala a myslím si, že sa nie je čoho báť. Je to trochu prehnané a bude to tam v poriadku. Bude tam o nás dobre postarané, nemusíme mať strach," uzavrela Karolína Schmiedlová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zika? Je to prehnané, nemusíme mať strach, tvrdí Schmiedlová