Bojím sa o zdravie. Neverím, že to v Riu bude v pohode, tvrdí Kližan

Martin Kližan ešte nevie ako to bude na US Open po zranení vyzerať.
Martin Kližan ešte nevie ako to bude na US Open po zranení vyzerať. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. júl 2016 o 12:40

Slovenská tenisová jednotka pre obavy z vírusu zika zrušila svoju účasť na olympijských hrách.

BRATISLAVA. Slovenský tenista číslo jeden Martin Kližan po stredajšom oznámení svojej absencie na olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro otvorene zopakoval, že dôvodom sú obavy o zdravie.

"Nevieme presne, aké má vírus zika následky. Vraj vás ochránia repelenty, majú sa nosiť tričká s dlhými rukávmi, čo však nie je optimálne. Neverím, že to tam bude v pohode," povedal Kližan pre Tennis-Arena.cz.

"Sám sa bojím o svoje zdravie, zvlášť po niekoľkomesačnej pauze. Nemám v pláne teraz nejako ochorieť. Neriešil som, či sa z OH už predo mnou odhlásili nejakí hráči. Jednoducho sa bojím. Podmienky tam nie sú také, na aké sme my, Európania, zvyknutí. Ľudom tam to vyhovuje, nám nie," dodal po svojom postupe do osemfinále dvojhry na challengeri ATP v Prahe.

Hral už aj vo finále

"Turnaj je super. V roku 2012 som tu hral vo finále singla aj debla a obe som prehral z mečbalu," pripomenul dvadsaťsedemročný Petržalčan.

"Vychádzajú mi tu v ústrety, čo si vážim. Navyše, body za víťazstvo sú výborné. Ak by sa mi podarilo získať titul, 90 bodov by bolo poznať - je to ako za semifinále podniku ATP World Tour. Prahu mám rád, mám tu veľmi veľa kamarátov."

Martin Kližan má dobrú formu.
Martin Kližan má dobrú formu. (Autor: SITA/AP)

Kližan v prvom kole premohol Turka Marsela Ilhana 6:3, 6:4. V druhom kole ho vo štvrtok vyzve kazašský reprezentant Oleksandr Nedoviesov. 

"Bolo to z mnohých dôvodov ťažké. Štart zápasu o 13.30 hod. nie je ideálny. Človek sa nestihne riadne naobedovať, k tomu to počasie. Najprv bolo teplo a vlhko, neskôr sa ochladilo o desať stupňov. Nebolo ľahké popasovať sa s tým," priznal. 

"Praha je však mojím posledným tohtoročným turnajom na antuke. To ma motivuje, aby som urobil veľký výsledok. Dám do toho všetko. Potom si doprajem týždeň úplne bez tenisu a začnem sa pripravovať na tvrdý povrch."

Martin Kližan má dobrú formu. Pred dvoma týždňami vyhral turnaj v Hamburgu.

Nedáva si žiadne ciele

Zverenec Martina Hromeca figuruje po nedávnom úspechu na podujatí ATP World Tour 500 v nemeckom Hamburgu na 30. priečke v renkingu o šesť miest za osobným rekordom. "Na nasledujúce týždne si nedávam žiadne ciele. Podľa mňa je to hlúposť. Len tým utvárate na seba aj svoje okolie tlak," vraví.

"Najdôležitejšie je nájsť radosť z hry, potom to vyzerá úplne inak. Ja som ju hľadal veľmi dlho a niekedy ju trebárs ani nenachádzam a na tréningoch mi to občas chýba. Je to však jednoduché: keď sa darí, potešenie tam je, a keď nie, musíte makať. Inak to nejde, pretože tenis je to jediné, čo máme. Je to naša práca. Ak k nej máte nechuť, nemôžete ju robiť poriadne," uzavrel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Bojím sa o zdravie. Neverím, že to v Riu bude v pohode, tvrdí Kližan