Odvrátil päť mečbalov. Kližan je v Rotterdame už v semifinále

Martin Kližan.
Martin Kližan. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|12. feb 2016 o 17:42

Slovenský tenista triumfoval za 2:47 h v troch setoch.

ATP v Rotterdame - štvrťfinále dvojhry:

Martin KLIŽAN (SR) - Roberto Bautista Agut (6-Šp.) 6:7 (5), 7:6 (6), 6:0

ROTTERDAM. Slovenský tenista Martin Kližan postúpil už do semifinále turnaja ATP v Rotterdame. V druhom piatkovom štvrťfinále zdolal šiesteho nasadeného Španiela Roberta Bautistu Aguta.

V závere druhého setu odvrátil päť mečbalov a v rozhodujúcom dejstve na dvorci dominoval.

Za 2:47 h triumfoval 6:7 (5), 7:6 (6), 6:0 a v semifinále narazí na francúzskeho kvalifikanta Nicolasa Mahuta.

Kližan už v druhom geme prišiel o podanie a hoci v prvom sete prehrával 0:3, ešte ho zdramatizoval. V piatom brejkol súpera a vyrovnaná hra pokračovala. Po odvrátení setbalu vyrovnal na 6:6, no dobre rozohraný tajbrejk nezvládol.

V druhom dejstve opäť doťahoval náskok nasadeného Španiela, v deviatej hre odvrátil dva mečbaly, v desiatej ďalšie tri a skvelým returnom vyrovnal na 1:1.

V záverečnom dejstve "zmietol" súpera z dvorca a uštedril mu nepopulárneho "kanára".

"Bolo to vybojované víťazstvo, hoci musím povedať, že v prvom sete mal súper veľa šťastia. To k tomu patrí. V druhom dejstve ma brejkol hneď prvý gem, vtedy to bol z jeho strany super tenis, dobre držal servis. Nakoniec prišiel stav, kde mal k dispozícii mečbaly, no mne tam padlo niekoľko neskutočných forhendov. Tajbrejk som zahral super. V treťom sete to bol z mojej strany iný level, už som to nechcel pustiť. Predviedol som výborný výkon," uviedol Kližan, ktorého hlas sprostredkoval TASR mediálny manažér Jozef Korbel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Odvrátil päť mečbalov. Kližan je v Rotterdame už v semifinále