Ódorová národný šampionát vynechá, MS by však mala stihnúť

SITA|4. mar 2009 o 14:43

Slovenská stolnotenisová reprezentantka Eva Ódorová nezačala nový rok práve najšťastnejšie.

BRATISLAVA/LYS LEZ LANNOY. Ešte v závere toho uplynulého si v zápase najvyššej francúskej súťaže proti Evreux EC (1:4) vážne poranila členok. "Stalo sa to v mojom druhom súboji za stavu 1:1 na sety a pri náskoku 8:2. Pri jednom z forhendových úderov som počula prasknutie. Najskôr som si pomyslela, že ide o zlomeninu a čaká ma dlhá pauza. Pocítila som veľkú bolesť a v priebehu pár sekúnd mi ľavý členok opuchol, mala som ho ako tenisovú loptičku. Duel som samozrejme musela skrečovať, okamžite ma odviezli sanitkou na miestnu polikliniku, kde sa vyšetrením podozrenie na zlomeninu našťastie nepotvrdilo. Diagnóza znela natrhnuté väzy v členku," opísala pre agentúru SITA nepríjemný zážitok z polovice decembra hráčka Lys Lille Metropole CP, ktorú hneď na druhý deň po zranení čakala cesta domov na sviatky: "Bolo to trochu riskantné. Ešte na letisku mi museli do brucha pichnúť injekciu proti zrážanlivosti krvi."

Ódorová odvtedy neodohrala žiadny zápas. "Prvý týždeň som chodila s barlami. Po troch týždňoch absolútneho pokoja, keď som cez deň i v noci mala na nohe ortézu, som začala na Slovensku s rehabilitáciou. Až po siedmich týždňoch od zranenia som sa vrátila do Francúzska, kde sa postupne zapájam do tréningového procesu. Nedávno som začala aj behať, stále som však pod dohľadom fyzioterapeuta a pravidelne každý týždeň chodím na kontroly. Bolesť ešte občas pociťujem. Členok nie je úplne ohybný, zatiaľ sa nemôžem za stolom pohybovať tak ako predtým," opísala svoj aktuálny zdravotný stav 29-ročná Komárňanka.

Víkendové majstrovstvá Slovenska v Bratislave (7. - 8. 3.) budú v každom prípade bez Evy Ódorovej. "Už som sa z neúčasti na šampionáte ospravedlnila. Žiaľ, športovec si čas zranenia nevyberá. Je to veľmi nepríjemné aj pre klub, keďže momentálne sme v tabuľke na predposlednom mieste. Pevne verím, že do konca marca sa dostanem už aj k súťažným zápasom, aby som pomohla družstvu."

Národný šampionát akoby bol pre Ódorovú zakliaty. Neúčasť na M-SR 2009 bude pre ňu už štvrtou za predchádzajúcich sedem ročníkov (2003 zápal šliach nad zápästím, 2005 svalové zranenie, 2008 príprava na olympijskú kvalifikáciu, 2009 zranenie členka). Päťnásobná slovenská ženská singlová šampiónka navyše v roku 2007 odohrala len jeden zápas v osemfinále a ďalej v turnaji nepokračovala pre zranenie.

Vrcholom sezóny budú stolnotenisové majstrovstvá sveta jednotlivcov, ktoré sú v japonskej Jokohame na programe na prelome apríla a mája (28. 4. - 5. 5. 2009). Z hľadiska výkonnosti by mala mať slovenská ženská jednotka isté miesto v nominácii. "V tejto chvíli ešte neviem naisto povedať, či sa na šampionáte budem môcť zúčastniť. Verím však, že sa dám dovtedy dokopy tak, aby som mohla hrať so stopercentným nasadením. Samozrejme, že by som sa rada na MS predstavila, ale keď to nepôjde, nebudem to siliť na úkor zdravia."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ódorová národný šampionát vynechá, MS by však mala stihnúť