Rýchle fakty: Vlhová strácala na rovine. Titul má Švajčiarka Gutová

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|18. feb 2021 o 14:45

Slovenskej lyžiarke obhajoba titulu na MS nevyšla.

CORTINA, BRATISLAVA. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová na majstrovstvách sveta v Cortine d'Ampezzo neobhájila zlatú medailu v obrovskom slalome.

Po prvom kole bola jedenásta. V druhom kole ešte o jednu priečku klesla.

Zvíťazila Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová. Striebro si vybojovala Američanka Mikaela Shiffrinová. Bronz získala Rakúšanka Katharina Liensbergerová.

Pozrite si kľúčové momenty pretekov a prvé reakcie.

Aké boli jazdy Sloveniek

Slovenka bola po prvom kole jedenásta so stratou 1,17 sekundy za vedúcou Mikaelou Shiffrinovou. Pred ňou boli aj ďalšie favoritky Michelle Gissinová o 83 stotín sekundy či Lara Gutová-Behramiová o 1,09 sekundy.

V druhom kole dosiahla Vlhová deviaty najlepší čas a v celkovom poradí klesla na 12. miesto. V súčte oboch kôl za víťazkou zaostala o 1,9 sekundy.

Ďalšia Slovenka Petra Hromcová vypadla v prvom kole.

Reakcia Vlhovej

"Samozrejme, že je to sklamanie. Určite som chcela podať lepší výkon, žiaľ, momentálne sa v obrovskom slalome cítim takto a takéto sú výsledky. V druhom kole som si verila, snažila som sa odovzdať všetko, čo mám v sebe. Teraz som v obrovskom slalome pozadu od najlepších, taký je šport," povedala Vlhová pre ČT sport.

Reakcia experta

Veronika Velez-Zuzulová, bývalá lyžiarka a expertka RTVS: „Jej oblúky neboli také čisté, niekedy mala problém s ideálnou líniou. Tlak, ktorý vyvíjala na lyžu, nebol vždy rovnomerný, takže nemala také zrýchlenie. Petra najmä na rovine strácala rýchlosť. Kým napríklad Mikaela Shiffinová jej najmä v rovinatej pasáži utekala. V sobotu v slalome budeme o Petre hovoriť znova ako o favoritke.“

Číslo pretekov

Tri medailistky v súčte oboch kôl delilo len 9 stotín sekundy. Lara Gutová-Behramiová získala zlato len o 2 stotiny pred Mikaelou Shiffrinovou. Medzi striebornou Američankou a bronzovou Liensbergerovou bol rozdiel 7 stotín.

Zaujímavosť pretekov

Rozostavenie bránok v druhom kole obrovského slalomu mal na starosti tréner Petry Vlhovej - Livio Magoni.

Postava pretekov

Lara Gutová-Behramiová. V tretej disciplíne získala tretiu medailu. Po titule v super-G získala druhý titul. Okrem dvoch zlatých medailí má aj bronz z alpskej kombinácie. aktuálne je najúspešnejšou pretekárkou šampionátu.

Celkovo má Švajčiarka už osem medailí. 

Kedy Vlhovú čakajú ďalšie preteky

V sobotu Slovenku čaká posledný štart na šampionáte v Cortine v slalome. Prvé kolo je na programe od 10.00 h, druhé kolo začína o 13.30. Vlhová obhajuje v tejto disciplíne bronz.

Okrem Vlhovej by mala štartovať aj ďalšia Slovenka Petra Hromcová. V nedeľu rovnakú disciplínu aj muži, na štarte by mali byť Adam a Andreas Žampovci a Filip Baláž.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Rýchle fakty: Vlhová strácala na rovine. Titul má Švajčiarka Gutová