O brankára Kamenára sa zaujíma Olympiakos Pireus

O Ľuboša Kamenára je v Európe záujem.
O Ľuboša Kamenára je v Európe záujem. (Autor: SITA AP)
SITA|13. okt 2008 o 16:20

Slovenský futbalový brankár Ľuboš Kamenár obliekajúci dres Artmedie Petržalka sa objavil v hľadáčiku gréckeho veľkoklubu Olympiakos Pireus.

BRATISLAVA. Ako agentúre SITA prezradil zdroj blízky dianiu u úradujúceho gréckeho ligového šampióna, "červeno-bieli" by radi do svojich radov získali hneď dvoch gólmanov a o 21-ročného rodáka z Trnavy údajne prejavili vážny interes.

"Každý futbalista je rád, keď je o neho záujem. O interese Olympiakosu však počujem prvýkrát. Pre hráča zo Slovenska je určite snom pôsobiť v zahraničných súťažiach, ktoré sú kvalitnejšie ako naša liga," povedal pre agentúru SITA odchovanec trnavskej brankárskej školy a ďalej pokračoval: "Ja som v Artmedii už tri roky a myslím si, že už je čas na môj odchod. Zmena pôsobiska by mi podľa mňa nezaškodila. V lete boli nejaké ponuky, či už z anglického Charltonu alebo francúzskeho Lille, o Olympiakose som však nevedel. Je to vynikajúci tím, ktorý hrá každý rok buď v Lige majstrov alebo Pohári UEFA a v domácej lige bojuje len o tie najvyššie priečky. Momentálne tam chytá skúsený gólman Nikopolidis, bolo by veľkou výzvou pôsobiť s ním v jednom mužstve."

Na margo záujmu zo strany Olympiakosu o Ľuboša Kamenára, ktorý má s Petržalčanmi zmluvu do zimy 2010, generálny manažér Artmedie Petr Kašpar uviedol: "Ide skôr len o také šumy ako o vážny interes. O tom, že Olympiakos by chcel Kamenára, som počul len od svojich známych, na stole nemáme zatiaľ žiadnu konkrétnu ponuku."

Brankár Kamenár bol jedným z kľúčových mužov "bielo-čiernych" pri zisku cenného double v uplynulej sezóne. Stodeväťdesiattri centrimetrov vysoký gólman si v sobotu v kvalifikačnom zápase na pôde San Marína pripísal svoj premiérový štart v seniorskom tíme slovenskej reprezentácie.

Nachádzate sa tu:
Domov