Djokovič uviazol na letisku. Je v miestnosti s policajtmi, tvrdí jeho otec

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|5. jan 2022 o 16:29 (aktualizované 5. jan 2022 o 19:56)

Srbský tenista je už v Melbourne, ale nie je isté, že bude hrať.

Správu priebežne aktualizujeme

BRATISLAVA. Srbský tenista Novak Djokovič síce v utorok oznámil, že dostal výnimku a bude môcť na Australian Open 2022 štartovať aj bez očkovania, ale má problémy s imigračnými úradmi.

Djokovič v stredu krátko pred pol nocou miestneho času priletel do Melbourne, ale uviazol na letisku. Podľa austrálskych médií sú dôvodom pochybnosti pohraničných úradov o výnimke, na základe ktorej mohol pricestovať do krajiny, hoci nie je zaočkovaný.

The Times zasa informujú, že Djokovič nemôže prejsť cez pasovú kontrolu, pretože člen jeho podporného tímu spravil chybu pri žiadosti o typ vstupného víza. Chybu odhalili austrálske pohraničné sily až počas Djokovičovho štrnásťhodinového letu z Dubaja do Melbourne.

Podľa aktuálnych informácií Sky Sports čaká Novak Djokovič stále na letisku v Melbourne. Priletel tam okolo 23:30 miestneho času (13:30 stredoeurópskeho času).

Portál tiež s odvolaním sa na srbskú televíziu B92 tvrdí, že Djokovič je momentálne sám v samostatnej miestnosti, nemá kontakt so zvyškom tímu a strážia ho dvaja policajti. Zobrali mu aj telefón. Tieto informácie televízii potvrdil otec svetovej jednotky Srdjan Djokovič.

Prvé správy priamo z miesta prišli až po približne šiestich hodinách. Člen Djokovičovho trénerského tímu Goran Ivaniševič pridal na instagram fotografiu s fyzioterapeutom Ulisesom Badiom, ako čakajú na letisku. Pridal popis: "Nie práve bežný výlet do Austrálie".

Djokovič na fotografii nie je.

Udelenie výnimky od organizátorov grandslamového turnaja Australian Open vyvolalo v Austrálii búrlivé reakcie. Všetci účastníci turnaja totiž musia byť zaočkovaní.

"Keď príde Novak Djokovič do Austrálie, musí byť zaočkovaný, alebo predložiť jasné dôkazy, že má zdravotné problémy, pre ktoré sa zaočkovať nemôže," vyhlásil k celej situácii premiér Austrálie Scott Morisson.

"Ak nepredloží jasné dôkazy, druhým lietadlom pôjde domov," dodal.

Austrálska ministerka vnútra Karen Andrewsová vydala k celej situácii tlačové vyhlásenie v ktorom sa píše: "Pravidlá pre prekročenie hraníc Austrálie platia pre každého. Žiadny tenista nebude mať špeciálne zaobchádzanie."

Srbské médiá v utorok uviedli, že za udelením výnimky tenistovi je celiakia, ktorou trpí už niekoľko rokov a pre ktorú musel kompletne zmeniť jedálny lístok a prispôsobiť životosprávu.

"Novak trpí vzácnou chorobou, preto nemohol byť zaočkovaný," objavilo sa na titulke srbského denníka Kurir.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič uviazol na letisku. Je v miestnosti s policajtmi, tvrdí jeho otec