Privara mal na dosah cenný skalp. Gombos: Bolo to ako na hojdačke

Slovenský tenista Norbert Gombos.
Slovenský tenista Norbert Gombos. (Autor: TASR)
TASR|6. jún 2022 o 18:45

Slovenský súboj rozhodol až tretí set.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Norbert Gombos sa prebojoval do 2. kola dvojhry na antukovom challengeri Kooperativa Bratislava Open.

V úvodnom kole zdolal ako turnajová trojka talentovaného krajana Petra Benjamina Privaru 6:1, 3:6, 6:4. Dal si tak darček k pondelňajším meninám.

Gombos mal raketový nástup a po dvoch brejkoch si v prvom sete vybudoval rozhodujúci náskok 5:0. V druhom sete sa však Privara rozohral a slávil úspech.

V treťom viedol štvrťfinalista juniorskej dvojhry na Roland Garros 3:2 s brejkom, Gombos však čistou hrou vyrovnal na 3:3 a v koncovke mal navrch.

"Bolo to ako na hojdačke. Bojoval som nielen so súperom, ale aj sám so sebou. Spravil som tam niekoľko dvojchýb, trápim sa s tým už od challengeru v Prostějove. V ďalšom zápase musím hrať koncentrovane, bez výkyvov.

V Bratislave nemám žiadne očakávania. Vždy keď ich mám, tak to nevypáli dobre. Pôjdem od zápasu k zápasu," uviedol slovenský daviscupový reprezentant.

Privara sa dostal na podujatie vďaka voľnej karte od organizátorov.

"Keď som sa o nej dozvedel, veľmi som sa potešil. Bral som to ako skvelú príležitosť zahrať si kvalitné zápasy. Pred súbojom s Gombosom som vedel, do čoho idem, lebo sme spolu už niekoľkokrát trénovali.

Bolo mi jasné, že ho nemôžem pustiť do jeho hry, lebo by som nemal šancu. Úvod mi síce ušiel, ale aj tak som veril, že by som nemal prehrať tak hladko. Keď som vycítil šancu, tak som zaútočil. V závere tretieho setu som mal ešte nejaké možnosti, no pokazil som lopty, ktoré by som pokaziť nemal.

O tom je ale tenis. Myslím, že sa z toho môžem poučiť a ísť do ďalších turnajov s vedomím, že viem zahrať dobre aj proti takýmto hráčom," povedal po zápase v súčasnosti 1666. hráč svetového rebríčka.

V pondelok bol v akcii ešte jeden slovenský tenista. Miloš Karol ako držiteľ voľnej karty prehral s Rusom Andrejom Kuznecovovm 6:7 (3), 6:7 (3).

Kooperativa Bratislava Open

Dvojhra mužov - 1. kolo:

Norbert Gombos (SR.3) - Peter Benjamin Privara (SR) 6:1, 3:6, 6:4

Andrej Kuznecov (Rus.) - Miloš Karol (SR) 7:6 (3), 7:6 (3)

Dennis Novak (Rak.-6) - Nicolas Moreno de Alboran (USA) 6:1, 6:3

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Privara mal na dosah cenný skalp. Gombos: Bolo to ako na hojdačke