Niko Kapanen: Keď vám mešká výplata, začína to byť vážne

Niko Kapanen s trofejou pre víťaza MS po víťazstve nad Švédskom 6:1 vo finále MS v ľadovom hokeji 2011 v Bratislave.
Niko Kapanen s trofejou pre víťaza MS po víťazstve nad Švédskom 6:1 vo finále MS v ľadovom hokeji 2011 v Bratislave. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|13. okt 2014 o 11:32

V kontinentálnej hokejovej lige hrá Niko Kapanen už siedmu sezónu. Vlani hral v pražskom Leve, ktorý skrachoval. V nedeľu s Jokeritom vyhral na Slovane.

Niko Kapanen dvakrát vyhral Gagarinov pohár a ako kapitán Jokeritu Helsinki túži vybojovať aj tretí.

Na ľade ste počas zápasu v Bratislave pôsobili veľmi sebavedomo a nakoniec ste ho vyhrali. Ukázali ste štýl hry, akým sa chcete v KHL prezentovať?

"Áno, presne takto chceme hrať. Myslím, že proti Slovanu sme hrali všetci veľmi dobre. Súper hral na domácom ľade a vedeli sme, že to nebude jednoduché. Bol to ťažký zápas, ale v našej hre bolo cítiť nadšenie a myslím si, že sme boli o niečo lepší ako oni."

Pre Jokerit Helsinki ide o prvý ročník v KHL. Ako zareagovali fanúšikovia, že jeden z najpopulárnejších tímov bude hrať v ruskej lige?

"Zatiaľ je to dobré. Na zápasoch máme veľa fanúšikov a celkovo sa zaujímajú o to, ako sa nám v lige darí. Povedal by som, že sú zatiaľ spokojní."

Nie sú sklamaní, že už nehráte SM-Ligu?

"Práve naopak, je to pre nich lepšie."

Minulú sezónu ste hrali za HC Lev Praha, s ktorým ste siahali na Gagarinov pohár. Dnes tento klub neexistuje. Ako sa niečo podobné môže stať v druhej najsilnejšej hokejovej lige sveta?

"Presne to by som chcel vedieť aj ja. Je to veľmi

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Niko Kapanen: Keď vám mešká výplata, začína to byť vážne