Tatar sa vrátil do zostavy a hneď bodoval, McDavid zničil Calgary

Tomáš Tatar v drese tímu Montreal Canadiens.
Tomáš Tatar v drese tímu Montreal Canadiens. (Autor: TASR/AP)
TASR|20. feb 2021 o 22:15

Matthews bodoval v šestnástom zápase v rade.

AKTUALIZOVANÉ O 8:20

NEW YORK. Slovenský hokejista Tomáš Tatar sa vrátil do zostavy Montrealu Canadiens a pripísal si bod za asistenciu v zápase zámorskej NHL proti Torontu, v ktorom jeho tím prehral na domácom ľade 3:5.

V drese hostí zažiaril autor štyroch bodov za dva góly a rovnaký počet asistencií Auston Matthews. Toronto je so ziskom 30 bodov suverénny líder Severnej divízie, aktuálne ťahá trojzápasovú šnúru výhier.

Washington s dvojicou Slovákov Zdeno Chára - Richard Pánik prehral na domácom ľade s New Yorkom Rangers 1:4. Obaja Slováci zaknihovali po jednom mínusovom bode.

Tatar hral v tretej formácii

Tatar sa v minulom zápase nedostal do zostavy a víťazstvo nad Torontom (2:1) sledoval len ako zdravý náhradník z tribúny.

Teraz ho Claude Julien vrátil do tretej formácie k Fínom Jesperimu Kotkaniemimu a Joelovi Armiovi.

Slovenský útočník sa odvďačil piatou asistenciou v sezóne, keď skvelým behkendovým pasom poslal do sóla Kotkaniemiho a ten znížil na 1:2.

Na ľade strávil Tatar 11 minút a 19 sekúnd, okrem asistencie zaznamenal aj plusový bod a jednu strelu.

VIDEO: Tomáš Tatar a jeho asistencia

Matthews natiahol úspešnú sériu

Matthews natiahol vo svojom 300. zápase v profilige svoju osobnú bodovú sériu na 16 duelov, v treťom stretnutí za sebou strelil dva góly a s 18 zásahmi je najlepším strelcom NHL.

"Našim receptom na úspech je tvrdá práca a čo najčastejšie mať puk na hokejkách. Funguje to a keď vyhrávame, tak som šťastný. Verím, že to bude pokračovať," povedal Matthews pre nhl.com.

Maple Leafs viedli 2:0, ale Canadiens v druhej tretine v priebehu 33 sekúnd vyrovnali. Na 1:2 znížil Kotkaniemi a o vyrovnanie sa postaral Paul Byron.

Toronto si však ešte v druhej časti po góloch Mitchela Marnera a Matthewsa vrátilo dvojgólový náskok.

Tatar bol na ľade aj pri treťom góle Canadiens v druhej tretine, ale ten pre kontakt s brankárom rozhodcovia neuznali. V tretej časti si už Toronto víťazstvo ustrážilo.

McDavid strelil hetrik za 11 minúť

O takmer osem hodín museli posunúť začiatok zápasu pod holým nebom medzi Coloradom Avalanche a Vegas Golden Knights v rezorte pri jazere Tahoe.

Dôvodom boli vysoké teploty, v dôsledku ktorých bol ľad neregulárny a mohol spôsobiť zranenie aktérom. Colorado napokon vyhralo 3:2.

Pittsburgh zdolal na domácom ľade New York Islanders 3:2, kapitán Penguins Sidney Crosby odohral 1000. zápas v NHL a zaznamenal dve asistencie.

V Edmontone zažiaril Connor McDavid, ktorý zaznamenal päť kanadských bodov (3+2) a jeho tím zdolal Calgary vysoko 7:1.

Hviezdny Kanaďan strelil čistý hetrik, na ktorý potreboval iba jedenásť minút.

NHL - výsledky

New Jersey - Buffalo 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)

Góly: 41. Palmieri (J. Hughes, Butcher), 57. P. K. Subban (Zacha, Bratt) – 6. C. Miller (Hall, E. Staal), 29. S. Reinhart (Irwin, Montour), 38. S. Reinhart (Eichel, Dahlin)

Washington - NY Rangers 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Góly: 40. Orlov – 15. Kreider (Panarin, R. Strome), 38. Lafreniere (Panarin, Bitetto), 39. R. Strome (R. Lindgren, Bučnevič), 58. Zibanejad (Bučnevič)

/obranca Zdeno Chára (Washington) odohral 16:41 min, pripísal si jeden mínusový bod a raz vystrelil na bránku/

/útočník Richard Pánik (Washington) odohral 10:42 min, pripísal si jeden mínusový bod a bol vylúčený dokopy na štyri minúty/

Detroit - Florida 2:1

Arizona - Los Angeles 2:4

Carolina - Tampa Bay 4:0

Columbus - Nashville 2:4

Montreal - Toronto 3:5

/útočník Tomáš Tatar (Montreal) odohral 11:19 min, pripísal si asistenciu, zaznamenal plusový bod, raz vystrelil na bránku, rozdal jeden bodyček, zablokoval jednu strelu a raz získal puk/

Pittsburgh - New York Islanders 3:2

St. Louis - San Jose 4:5

Anaheim - Minnesota 1:5

Edmonton - Calgary 7:1

Colorado - Vegas 3:2


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar sa vrátil do zostavy a hneď bodoval, McDavid zničil Calgary