Tretí zápas, tretie víťazstvo. Súboju hviezd NHL dominuje Crosby

Sidney Crosby sa snaží prekonať českého brankára Vítka Vaněčka.
Sidney Crosby sa snaží prekonať českého brankára Vítka Vaněčka. (Autor: TASR/AP)
TASR, Sportnet|15. feb 2021 o 00:30

Slovenskí hokejisti tento raz nebodovali.

NEW YORK. Washington Capitals so Slovákmi Richardom Pánikom a Zdenom Chárom prehral v nedeľnom zápase NHL s Pittsburghom Penguins 3:6.

V súboji elitných hráčov NHL Alexandra Ovečkina a Sidneyho Crosbyho sa tak aj v treťom tohtosezónnom dueli tešil z víťazstva kanadský útočník. 

Na triumfe domáceho mužstva mal jednoznačne najväčšiu zásluhu prvý útok v zložení Bryan Rust, Sidney Crosby a Jake Guentzel.

Rust strelil dva góly a pridal asistenciu, ktorá bola jeho jubilejnou stou v NHL. Guentzel nazbieral tri body (1+2) a kapitán Crosby dva (1+1).

Pittsburgh tak po piaty raz v histórii vyhral prvých päť domácich zápasov sezóny.

"Myslím si, že sme predviedli solídny výkon. Tvrdo sme bojovali. Určite to však nebolo z našej strany perfektné," povedal pre oficiálny web NHL 52-ročný tréner Pittsburghu Mike Sullivan.

Hokejisti Washingtonu natiahli sériu prehier na štyri zápasy. Okrem ruského útočníka Jevgenijho Kuznecova sa z covidovej listiny vrátil do zostavy aj český krídelník Jakub Vrána, ktorý takisto skóroval.

"Je to pre nás skutočne frustrujúce. V skrátenej sezóne sa každý bod počíta. Nemôžeme takýmto spôsobom prehrávať zápasy, musíme sa na ten ďalší lepšie pripraviť," vyhlásil Vrána pre stránku NHL. 

V druhom nedeľňajšom zápase medzi tímami Vegas Golden Knights a Colorado Avalanche padol iba jeden gól. V 22. minúte rozhodol o desiatom triumfe domácich hokejistov v sezóne Max Pacioretty.

Veľký podiel na tom mal brankár Marc-Andre Fleury, ktorý zlikvidoval všetkých 30 striel. "Bola to zábava. Je skvelé, že sme dokázali pokoriť taký silný tím, akým je Colorado. Sú to super pocity, no cítim už v nohách trochu únavu," uviedol.

NHL - základná časť

Pittsburgh - Washington 6:3 (2:1, 2:2, 2:0)

Góly: 11. Rust (Matheson, Crosby), 12. B. Tanev (Ceci, Ruhwedel), 27. Rust (Letang, Guentzel), 31. Guentzel (Rust, Ceci), 59. Aston-Reese (Letang, Jarry), 60. Crosby (Guentzel, Matheson) – 6. Kuznecov (J. Schultz, Eller), 24. J. Vrána, 38. Bäckström (Ovečkin, Carlson)

/Richard Pánik strávil na ľade 10:56 min, dvakrát vystrelil na bránku, Zdeno Chára (obaja Washington) strávil na ľade 14:16 min, dvakrát vystrelil na bránku, pripísal si dva mínusové body a dva "hity"/

Las Vegas - Colorado 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Gól: 22. Pacioretty (Whitecloud)


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tretí zápas, tretie víťazstvo. Súboju hviezd NHL dominuje Crosby