Halák predviedol skvelý výkon, Chárovi druhý zápas v Bostone nevyšiel

Jaroslav Halák (vpravo).
Jaroslav Halák (vpravo). (Autor: TASR/AP)
TASR|6. mar 2021 o 07:03

Tampa s Černákom prišla o víťaznú šnúru.

AKTUALIZOVANÉ O 8:15

NEW YORK. Hokejisti Bostonu zvíťazili v noci na sobotu v domácom zápase NHL nad Washingtonom 5:1.

V bránke Bruins sa predstavil slovenský reprezentant Jaroslav Halák a na triumfe sa podieľal 31 úspešnými zákrokmi. Vyhlásili ho za tretiu hviezdu zápasu.

Cassidy: Taký zákrok nebol potrebný

Boston položil základ víťazstva v druhej tretine, ktorú vyhral 3:0. Už v prvej dvadsaťminútovke sa z ľadu porúčal Brandon Carlo, obranca Bruins nedohral zápas po "hite" Toma Wilsona.

Ten zasiahol súpera do hlavy. Rozhodcovia tvrdý zákrok nepotrestali. Už na začiatku druhej časti vyzval Wilsona na pästný súboj Jarred Tinordi.

VIDEO: Tom Wilson a jeho zákrok na Brandona Carla

"Ak sa niečo také v zápase stane a nie je za to žiaden trest, hráči si väčšinou zariadia veci po svojom.

Cítili sme, že sa musíme revanšovať a urobiť všetko pre to, aby sme tento duel vyhrali a danému hráčovi ukázali, že taký zákrok nebol potrebný," komentoval situáciu tréner Bostonu Bruce Cassidy.

Carlo putoval na vyšetrenia do nemocnice, zatiaľ nie je známe, ako dlho by mal Bruins chýbať. Pod triumf Bostonu sa najvýraznejšie podpísal Brad Marchand, ktorý strelil dva góly a pridal asistenciu.

Bäckström dosiahol veľký zápis

Capitals prehrali prvýkrát po štyroch dueloch. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral v drese Washingtonu proti svojmu bývalému klubu 17:03 minúty a mal mínusový bod.

Jeho spoluhráč Richard Pánik absolvoval na ľade 14:58 minúty. Jediný zásah hostí dosiahol v 54. minúte Jakub Vrána, prihral mu naň Nicklas Bäckström, pre ktorého to bola 700. asistencia v NHL.

VIDEO: Nicklas Bäckström a jeho 700. asistencia v NHL

Stal sa vôbec prvým hráčom Washingtonu, ktorý sa dostal na túto métu.

"Boston hral dnes výborne, jeho hráči boli rýchlejší, lepšie forčekovali, kým my sme sa vo viacerých smeroch trápili. Bol to pre nás ťažký večer, musíme sa z neho poučiť," poznamenal švédsky center.

Spomedzi aktívnych hráčov v NHL nazbierali viac asistencií iba Joe Thornton (1097) a Sidney Crosby (813).

Černák sa vrátil

Tampa Bay ukončila svoju šesťzápasovú víťaznú šnúru, keď prehrala na ľade Chicaga 3:4 po nájazdoch.

Obranca Erik Černák sa vrátil do zostavy Lightning po jednozápasovej absencii a odohral 20:51 minúty, pričom rozdal päť bodyčekov.

Blackhawks prehrávali 0:2, potom však Alex DeBrincat dvomi gólmi naštartoval svoj tím k obratu. Bodoval v ôsmom zápase v sérii a prekonal hranicu 100 gólov v profiligovej kariére.

"Pred stretnutím som vedel, že mám na konte 99 zásahov. Je to parádny pocit, že som dosiahol túto métu a potom pridal ešte jeden gól.

Spoluhráči ma dnes nachádzali prihrávkami a som šťastný aj za nich, že mi to tam padlo," tešil sa DeBrincat.

NHL - výsledky za dnes

Boston – Washington (1:0, 3:0, 1:1)

Góly: 15. Marchand (Bergeron, McAvoy), 27. Frederic (McAvoy, C. Smith), 30. Bergeron (Pastrňák, Bergeron), 35. Marchand (Grzelcyk), 42. Ritchie (Krejčí, DeBrusk) - 54. Vrána (Bäckström, Oshie

/brankár Jaroslav Halák (Boston) odchytal celý zápas, kryl 31 z 32 striel, úspešnosť 96,9 percenta/

/obranca Zdeno Chára (Washington) odohral 17:03 min, zaznamenal mínusový bod, raz vystrelil na bránku, rozdal päť bodyčekov, zablokoval dve strely, raz stratil a dvakrát získal puk/

/útočník Richard Pánik (Washington) odohral 14:58 min, rozdal jeden bodyček, zablokoval jednu strelu a raz stratil puk/

Chicago – Tampa Bay 4:3 sn (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 13. DeBrincat (Boqvist, Kane), 28. DeBrincat (Kane), 46. Kubalík (Keith, Boqvist), rozh. nájazd Kurashev - 3. Cirelli (Point, Palát), 11. Killorn (Hedman, Palát), 44. McDonagh (Killorn, Johnson)

/obranca Erik Černák (Tampa) odohral 20:51 min, rozdal päť bodyčekov a raz stratil puk/

Los Angeles – St. Louis 2:3 pp (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)

Góly: 37. Carter (Athanasiou, Brown), 41. Brown (Kopitar) - 3. Perron (O'Reilly, Schenn), 60. Perron (Hoffman, O'Reilly), 62. Hoffman (O'Reilly, Krug)

Colorado – Anaheim 3:2 pp (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)

Góly: 35. Ničuškin (Donskoi, Saad), 38. Saad (Jost, Renouf), 63. Ničuškin (Toews, Saad) - 20. Henrique (Rakell), 23. Silfverber

Arizona – Minnesota 1:5 (0:3, 0:1, 1:1)

Góly: 45. Keller (Oesterle, Hjalmarsson) - 5. Zuccarello (Kaprizov), 14. Hunt (Greenway, Foligno), 15. Bjugstad (Kaprizov, Zuccarello), 26. Greenway (Foligno, Brodin), 59. Fiala

San Jose – Vegas 4:5 pp (0:2, 2:1, 2:1 - 0:1)

Góly: 27. Burns (Donato, Meier), 33. Nieto (E. Karlsson), 47. Couture (E. Karlsson, Labanc), 59. Labanc (Burns, Couture) - 6. R. Smith (W. Karlsson, Marchessault), 8. Stephenson (Stone, Pacioretty), 23. Pacioretty (Martinez, Reaves), 41. Tuch (Carrier, Kolesar), 62. Pacioretty (Pietrangelo, Stone)


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák predviedol skvelý výkon, Chárovi druhý zápas v Bostone nevyšiel