Buffalo sa zbavilo jednotky draftu, klub zmenil aj Pánik (prehľad prestupov)

Taylor Hall v drese Buffalo Sabres.
Taylor Hall v drese Buffalo Sabres. (Autor: TASR/AP)
TASR, Sportnet|12. apr 2021 o 09:00 (aktualizované 13. apr 2021 o 00:08)

Pozrite si, čo priniesol posledný prestupový deň.

Všetky výmeny nájdete na konci článku.

NEW YORK. V pondelok o 21:00 SELČ sa skončila uzávierka prestupov v zámorskej NHL. Tímy nezaháľali, a tak sa udialo viacero zaujímavých výmen.

Klub mení aj slovenský hokejista Richard Pánik. Ten spolu s Čechom Jakubom Vránom putuje do Detroitu, ktorý je najhorším tímom Centrálnej divízie.

Naopak, Washington sa výrazne posilnil v ofenzíve, keď získal Anthonyho Manthu. Ten je držiteľom striebornej medaily z MS 2019, pričom v drese Kanady patril k najproduktívnejším hráčom. 

Po odchode česko-slovenskej dvojice získali Capitals aj skúseného Rakúšana Michaela Raffla, ktorý po ôsmich rokoch opustil Philadelphiu.

Buffalo sa zbavilo jednotky draftu

Kanadský hokejový útočník Taylor Hall sa stal hlavnou súčasťou výmeny medzi klubmi Buffalo Sabres a Boston Bruins.

Sabres ho vymenili do Bostonu spoločne s útočníkom Curtisom Lazarom. Bruins obetovali útočníka Andersa Bjorka a výber v 2. kole draftu 2021.

Zámorské médiá už veľmi dlho špekulovali o Hallovej výmene. Do Buffala prišiel pred aktuálnou sezónou ako voľný hráč a s klubom podpísal ročný kontrakt na osem miliónov dolárov.

Ani jednotka draftu z roku 2010 však jednému z najslabších tímov nedávnych rokov príliš nepomohla k lepším výsledkom.

Naopak, Sabres sú na chvoste celej NHL a vrcholom ich trápenia bola nedávna 18-zápasová séria prehier. Okrem Halla už vedenie klubu nedávno vymenilo aj ďalšiu letnú posilu útočníka Erica Staala či obrancu Brandona Montoura.

Halla draftoval Edmonton a v organizácii Oilers pôsobil do leta 2016, keď podpísal zmluvu s New Jersey. Za Devils odohral necelé štyri sezóny, pričom v ročníku 2017/2018 získal Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča NHL.

V sezóne 2019/2020 ho klub vymenil do Arizony. V NHL doteraz odohral celkovo 678 zápasov, v ktorých získal 594 bodov za 224 gólov a 370 asistencií.

Columbus vymenil kapitána

Columbus vymenil kapitána Nicka Foligna do Toronta. Do výmeny sa zapojil aj klub San Jose Sharks, ktorý získal voľbu v drafte. Foligno sa "papierovo" najskôr sťahoval do San Jose, pričom Columbus si ponechal 50 percent jeho platu.

Sharks následne poslali Foligna a aj útočníka Stefana Noesena do Toronta výmenou za voľbu v 4. kole draftu 2021. Toronto naopak poslalo Columbusu voľbu v 1. kole dratu 2021 a v 4. kole draftu 2022.

Foligno bol v roku 2006 28. hráč draftu, keď po ňom siahla Ottawa. V organizácii Senators pôsobil do leta 2012, keď sa upísal Columbusu. Sezóna 2020/2021 bola pre neho deviata v drese Columbusu, z toho šiesta v pozícii kapitána.

Odohral v nej 42 zápasov, v ktorých získal 16 kanadských bodov za sedem gólov a deväť asistencií. V NHL celkovo nastúpil do 1001 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 212 gólov a 504 bodov.

Ďalšie výmeny

22:55 Madison Bowey

Klub zámorskej hokejovej NHL Vancouver Canucks získal obrancu Madisona Boweyho a výber v 5. kole tohtoročného draftu z Chicaga Blackhawks. Opačným smerom putoval výber vo 4. kole draftu.

22:40 Haydn Fleury - Jani Hakanpää

Kanadský obranca Haydn Fleury prvýkrát v kariére zmenil pôsobisko v rámci NHL. Jeho novým klubom sa stal Anaheim. Naopak, do Caroliny za neho putoval 29-ročný fínsky obranca Jani Hakanpää.

22:35 Antti Suomela - Alexander Barabanov

Fínsky hokejový útočník Antti Suomela bude v kariére pokračovať vo farbách Toronta. To ho získalo zo San Jose v rámci výmeny s Rusom Alexandrom Barabanovom. Zaujímavosťou je, že v oboch prípadoch ide o nedraftovaných hráčov. 

Viac úspechov zatiaľ dosiahol Barabanov, ktorý v drese Petrohradu dvakrát získal Gagarinov pohár a tiež má olympijské zlato z roku 2018. 

22:30 Jordie Benn

Dres mení aj 33-ročný kanadský obranca. Dnes už bývalého hráča Vancouveru angažoval za voľbu v 6. kole draftu Winnipeg. Pre Jordieho Benna to bude v NHL štvrtý klub. Najviac sezón odohral za Dallas, kde bol spoluhráčom svojho slávnejšieho brata Jamieho. 

22:25 Erik Gustafsson

Švédsky obranca sa stal súčasťou výmeny medzi Montrealom a Philadelphiou. Kanadský klub ho získal za výber v siedmom kole budúcoročného draftu. V tomto ročníku odohral za Flyers 24 zápasov a nazbieral desať bodov (1+10).

22:00 Erik Gudbranson

Vedenie Ottawy vymenilo 29-ročného kanadského obrancu do Nashvillu za voľbu v 7. kole draftu 2023. Pre Gudbransona ide už o šiesty klub v súťaži, štvrtý od februára 2019. Postupne hrával za Floridu, Vancouver, Pittsburgh, Anaheim a Ottawu. 

21:28 Sam Bennet

Kanadský útočník sa stal súčasťou výmeny medzi Calgary a Floridou. Panthers za neho obetovali práva na útočníka Emila Heinemana. Okrem toho si kluby vymenili a výbery v drafte 2022. Calgary bude vyberať z druhého a Florida zo šiesteho kola.

21:20 Carl Söderberg

Švédsky hokejista sa po necelých dvoch rokoch vrátil do Colorada Avalanche, ktoré ho získalo z Chicaga výmenou za útočníkov Josha Dickinsona a Rydera Rolstona.

Tridsaťpäťročný Söderberg odštartoval kariéru v NHL v Bostone, v rokoch 2015 až 2019 pôsobil Colorade, následne odišiel do Arizony a vlani v decembri podpísal ročný kontrakt s Chicagom. 

21:05 Mattias Janmark

Fínsky útočník posilní mužstvo Vegas Golden Knights. "Zlatí rytieri" vďaka tomu získali voľbu v 5. kole draftu 2021 výmenou za voľby v 2. a 3. kole.

V NHL odohral 28-ročný útočník už takmer 400 zápasov. Draftoval ho Detroit, následne sa presadil v Dallasa a naposledy pôsobil v Chicagu. 

20:20 Fredrik Claesson - Magnus Chrona

Dvadsaťosemročný Claesson sa stane spoluhráčom Erika Černáka v tíme Tampa Bay Lightning. Švédsky obranca naposledy pôsobil v San Jose. V tejto sezóne odohral len štyri zápasy, v ktorých nebodoval. 

Opačným smerom putuje brankár Magnus Chrona, ktorého si Tampa Bay vybrala v roku 2018 v drafte z celkového 152. miesta. Doteraz hrával v univerzitnej NCAA. 

19:20 Dmitrij Kulikov

New Jersey prišlo v krátkom čase o druhého hráča. Tentokrát mení klubové farby ruský obranca Dmitrij Kulikov, ktorý bude nastupovať za Edmonton. 

Opačným smerom putoval výber vo 4. kole tohtoročného draftu, ktorý sa môže zmeniť na výber v 3. kole, pokiaľ Edmonton vyhrá sériu v play off.

19:05 Adam Gaudette - Matthew Highmore

Chicago získalo v záverečný deň prestupového obdobia 24-ročného amerického útočníka Adama Gaudettea z Vancouveru. Opačným smerom putoval 25-ročný kanadský útočník Matthew Highmore.

Pre Gaudettea ide o prvú zmenu pôsobiska v rámci NHL a v drese Canucks nazbieral v 163 zápasoch 52 bodov (21+31). Highmore ako nedraftovaný hráč má zatiaľ skromnejšie štatistiky - sedem gólov a sedem asistencií. 

18:40 Victor Mete

Z listiny voľných hráčov ho stiahla Ottawa. Dvadsaťdvaročný kanadský obranca naposledy hrával za Montreal, ktorý ho draftoval v roku 2016. Odohral zaň celkovo 195 zápasov, strelil štyri góly a pridal 32 asistencií. 

18:30 Sami Vatanen

Fínskeho obrancu nedávno vedenie New Jersey umiestnilo na listinu nechránených voľných hráčov, dnes po ňom siahol Dallas Stars. Stane sa tak spoluhráčom slovenského obrancu Andreja Sekeru. V sezóne odohral 30 zápasov s bilanciou dva góly a štyri asistencie.

8:19 Jeff Carter

Kanadský útočník Jeff Carter odišiel po deviatich rokoch z Los Angeles a zamieril do Pittsburghu. Kings získali podmienené výbery v 3. kole draftu 2022 a v 4. kole draftu 2023.

Los Angeles si zároveň ponechalo 50 percent Carterovho platu. Ten má priemernú hodnotu viac než 5 milónov dolárov ročne, pričom platí aj pre sezónu 2021/2022.

8:12 Mike Reilly

Americký obranca Mike Reilly sa stal súčasťou výmeny medzi klubmi Ottawa a Boston. Už bývalý hráč Senators sa sťahoval k Bruins výmenou za voľbu v 3. kole draftu 2022.

8:02 Braydon Coburn

New York Islanders získal 36-ročného obrancu Braydona Coburna z Ottawy. Obetoval za neho voľbu v 7. kole draftu 2022.

Coburn bol člen víťazného tímu Tampy Bay, ktorý získal v roku 2020 Stanleyho pohár. Okrem neho zdobia Coburnovu vizitku aj tituly majstra sveta z MS hráčov do 18 a 20 rokov či striebro z MS 2009.

7:14 David Rittich

Calgary vymenilo českého brankára Davida Ritticha do Toronta. Flames za neho získali voľbu v 3. kole draftu 2022. Pre 28-ročného Ritticha ide o prvú zmenu pôsobiska v rámci NHL.

Calgary si zároveň ponechalo 50-percent jeho platu zo súčasného kontraktu, ktorý vyprší po sezóne 2020/2021. Rittich nebol draftovaný, ale do NHL sa presadil po tom, ako v lete 2016 podpísal zmluvu s Calgary.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Buffalo sa zbavilo jednotky draftu, klub zmenil aj Pánik (prehľad prestupov)