Washington sa zbavil Pánika, získal farboslepého útočníka

Richard Pánik ešte v drese tímu Washington Capitals.
Richard Pánik ešte v drese tímu Washington Capitals. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|12. apr 2021 o 22:09 (aktualizované 12. apr 2021 o 22:44)

Spolu s ním mení klub aj český útočník.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Richard Pánik bude vo svojej kariére pokračovať vo farbách Detroitu Red Wings. V posledný deň prestupového obdobia sa rodák z Martina stal súčasťou zaujímavej výmeny. 

Jeho predošlý tím Washington Capitals získal kanadského útočníka Anthonyho Manthu, pričom do Detroitu poslal okrem Pánika aj českého útočníka Jakuba Vránu a voľby v 1. kole tohtoročného a v 2. kole budúcoročného draftu.

Mantha patril medzi najproduktívnejších hráčov na MS 2019, ktoré hostilo Slovensko. Počas turnaja nazbieral 14 bodov (7+7) a získal striebornú medailu.

Počas svojej kariéry hráva pre zrakový hendikep s bielou hokejkou. Je totiž farboslepý, a tak vďaka bielej farbe vie lepšie identifikovať čierny puk.

Najlepšiu sezónu mal v Chicagu

Pánik odštartoval svoju kariéru v zámorskej profilige v Tampe Bay, ktorá ho v roku 2009 draftovala z 52. miesta. V dvoch sezónach odohral 77 zápasov a následne sa na rok sťahoval do Toronta. 

Potom si obliekal dres Chicaga, kde zažil aj svoju najlepšiu sezónu. V ročníku 2016/2017 sa mu vyhýbali zranenia, odohral kompletnú porciu 82 zápasov a dosiahol 44 bodov za 22 gólov a rovnaký počet asistencii. 

Následne smerovali jeho kroky do Arizony a naposledy hrával za Washington. V tíme pod vedením kapitána Alexandra Ovečkina odohral vrátane play off 103 zápasov s bilanciou trinásť gólov a 19 asistencii. 

Washington získal aj skúseného Rakúšana 

V posledných dňoch sa špekulovalo o možnom prestupe Jakuba Vránu, ktorý za posledný mesiac niekoľkokrát sledoval zápas Washingtonu len z tribúny. 

V Detroite sa stane spoluhráčom svojho krajana Filipa Hroneka, ktorý v tejto sezóne nazbieral už 22 bodov (2+20). Paradoxne, o jeden viac než Mantha. 

Po odchode česko-slovenskej dvojice prichádza vystužiť ofenzívu Washingtonu skúsený Rakúšan Michael Raffl, ktorý po ôsmich rokoch opustil Philadelphiu.

Capitals za neho obetovali voľbu v 5. kole draftu NHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Washington sa zbavil Pánika, získal farboslepého útočníka