Sezónu začínal v Slovane. V NHL debutoval ďalší Slovák, zaujal aj televíziu

Marián Studenič v drese New Jersey Devils.
Marián Studenič v drese New Jersey Devils. (Autor: Twitter New Jersey Devils)
Sportnet|12. apr 2021 o 06:50 (aktualizované 12. apr 2021 o 08:20)

Vďaka jeho premiére sa v prenose objavila aj kvízová otázka.

NEW YORK. Slovenský útočník absolvoval premiéru v NHL. Rodák z Holíča pritom začal sezónu v Tipos extralige v drese Slovana Bratislava.

V noci z nedele na pondelok nastúpil v drese New Jersey Devils proti Pittsburghu Penguins. Slovák nastúpil v štvrtej formácii, na ľade strávil 10:02 min

Zaznamenal mínusový bod, rozdal dva bodyčeky a zablokoval dve strely. Nezažil však víťaznú premiéru, jeho New Jersey prehralo doma 2:5. V drese Penguins sa zaskvel hetrikom Jake Guentzel.

Zámorský klub Studeniča draftoval v roku 2017, tretiu sezónu pôsobí v AHL, teraz dostal prvý raz šancu v NHL. Slovensko reprezentoval na dvoch šampionátoch do 20 rokov aj na seniorských MS v roku 2019.

V tejto sezóne AHL nazbieral v 15 zápasoch za Binghamton Devils šesť bodov za dva góly a štyri asistencie. Počas hosťovania nastúpil za Slovan na 25 zápasov, v ktorých dosiahol 15 bodov za šesť gólov a deväť asistencií.

Vďaka Studeničovej premiére sa v televíznom prenose zo zápasu objavila aj kvízová otázka: Kto ako jediný rodák zo Slovenska získal s New Jersey Stanleyho pohár?

"Priznám sa, že nemám ani potuchy," reagoval jeden z komentátorov.

Slovenských hokejových fanúšikov by zrejme táto otázka nezaskočila. Jiří Bicek bol v roku 2003 len druhý Slovák, ktorý zodvihol nad hlavu slávnu hokejovú trofej.

Pred ním sa to v roku 1961 podarilo Stanovi Mikitovi, ktorý však prežil na Slovensku len detstvo a hokej sa naučil hrať v Kanade.

Studenič hovoril aj v krátkom televíznom interview počas prvej prestávky:

"Nemohol som uveriť tomu, keď mi oznámili, že nastúpim v zápase NHL. Bol to veľmi zvláštny pocit. Vždy bol môj hokejový sen zahrať si v NHL. Prvé dojmy zo zápasu? Tempo hry je rýchlejšie, hráči sú veľmi šikovní a je veľmi ťažké presadiť sa proti nim."

Dvadsaťdvaročný slovenský útočník neskrýval nadšenie ani v pozápasovom vyjadrení.

"Pracoval som tvrdo celý život, aby som sa dostal do tohto bodu a aby sa môj sen stal skutočnosťou. Som z toho veľmi nadšený. Čakal som na to celý život," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sezónu začínal v Slovane. V NHL debutoval ďalší Slovák, zaujal aj televíziu