Budaj si musí na svoju šancu počkať, Philadelphia doma utŕžila poriadny debakel

Hráči Philadelphie inkasujú jeden z gólov.
Hráči Philadelphie inkasujú jeden z gólov. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|10. okt 2018 o 06:13

Daňo a Marinčin nedostali príležitosť.

NEW YORK. Hokejisti Winnipegu zvíťazili v zápase zámorskej NHL na domácom ľade nad Los Angeles Kings 2:1. V drese Jets absentoval slovenský útočník Marko Daňo, ktorý duel sledoval len z tribúny.

Jeho krajan a brankár Peter Budaj z LA Kings sedel na striedačke a kryl chrbát Jackovi Campbellovi, ktorý nahradil zraneného Jonathana Quicka a v jeho deviatom súboji kariéry v profilige kryl 37 striel.

Kovaľčukov premiérový gól

V drese hostí strelil prvý gól v NHL po piatich rokoch Iľja Kovaľčuk, otvoril ním skóre súboja.

Iľja Kovaľčuk sa raduje zo svojho prvého gólu po návrate do NHL.
Iľja Kovaľčuk sa raduje zo svojho prvého gólu po návrate do NHL. (Autor: TASR/AP)

Bol to jeho 418. presný zásah v zámorskej profilige, prvý od 25. apríla 2013.

Tridsaťpäťročný Rus sa do NHL vrátil po piatich sezónach v KHL a s Kings podpísal trojročnú zmluvu na 18,5 milióna dolárov.

Jets však vo svojom prvom domácom zápase ročníka priebeh otočili po presných zásahoch Marka Scheifeleho a Kylea Connora, ktorý sa strelecky presadil v treťom súboji za sebou.

"Preferujem víťazstvá pred gólmi. Dnes to nestačilo, na budúce sa musíme zlepšiť," povedal Kovaľčuk podľa nhl.com.

Matthews skóroval vo všetkých dueloch

Toronto bez slovenského obrancu Martina Marinčina uspelo v Dallase 7:4. Opäť sa skvelo prezentovala ofenzívna dvojica Maple Leafs Auston Matthews a John Tavares, obaja strelili po dva góly.

Matthews skóroval vo všetkých štyroch doterajších zápasoch sezóny, čo sa mu podarilo ako prvému hráčovi v bohatej histórii klubu.

Na konte má už sedem presných zásahov.

"Keď sa darí, tak je to zábava. Snažím sa dostávať do šancí a som rád, že ich aj premieňam. Je mi jasné, že ako bude sezóna plynúť, bude to stále ťažšie a ťažšie," povedal 21-ročný americký útočník pre nhl.com.

Vynikajúco sa v Toronto uviedol aj najlepšie platený hráč NHL Tavares, ktorý v prvých štyroch dueloch dal šesť gólov. "Máme veľmi talentovaný tím a myslím, že sa budeme ešte zlepšovať," povedal Tavares.

Po štyri kanadské body zaznamenali Mitchell Marner (1+3) a obranca Morgan Rielly (0+4). V drese Stars sa bodovo zaskveli Tyler Seguin (1+3) a Alexander Radulov (1+2), ale ich výkony zatienila prehra.

Najlepší hráč? Brankár, ktorý dostal osem gólov

Hokejisti San Jose Sharks triumfovali vo Philadelphii nad Flyers jasne 8:2. Hráči kalifornského tímu strelili najviac gólov od 8. októbra 2013, keď sa v súboji proti New Yorku Rangers presadili deväťkrát.

K prvému víťazstvu Sharks v riadnom hracom čase v aktuálnom ročníku prispeli najmä Joe Pavelski a Evander Kane, obaja strelili po dva góly.

Syn slovenských rodičov zo Spiša Kevin Labanc sa prezentoval štyrmi asistenciami. Po dve asistencie si pripísali aj švédsky bek Erik Karlsson a jeho partner v druhej obrannej formácii Marc-Édouard Vlasic.

Brankár Philadelphie Brian Elliott sa v prvom domácom stretnutí ročníka 2018/2019 prezentoval 40 zákrokmi, ale neodvrátil druhý nezdar po sebe.

"Bol to náš najlepší hráč, Nebyť jeho, po prvej tretine mohol byť stav 0:8," pochválil 33-ročného gólmana Shayne Gostisbehere, autor gólu Flyers.

Brankár Sharks Aaron Dell kryl 31 striel súpera.

Smith chytil všetkých 43 striel

Výborný vstup do sezóny potvrdila Carolina, ktorá zdolala Vancouver 5:3 a bodovala vo všetkých štyroch úvodných dueloch.

Opäť sa presadil aj 18-ročný ruský útočník Andrej Svečnikov, druhý muž draftu 2018 sa presadil v profilige druhýkrát.

Hrdinom Calgary bol brankár Mike Smith, ktorý v súboji s Nashvillom zneškodnil 43 striel a zaslúžil sa o víťazstvo 3:0. Bol to jeho prvý shutout v sezóne a 43. v kariére.

Viac zákrokov pri shutoute mal v histórii Flames len Dan Bouchard, ktorý v 70-rokoch zastavil 46 a 45 striel pri čistých kontách.

Brankár Mike Smith bol oporou svojho tímu.
Brankár Mike Smith bol oporou svojho tímu. (Autor: TASR/AP)

NHL 2018/2019 - základná časť:

Carolina - Vancouver 5:3 (3:1, 1:2, 1:0)

Góly: 1. J. Staal, 12. Pesce (T. Teräväinen, Aho), 18. Aho (Ferland, T. Teräväinen), 22. Svečnikov (Slavin, D. Hamilton), 54. Foegele (J. Williams, J. Staal) - 7. Bärtschi (Edler, Ch. Tanev), 21. Horvat (Bärtschi, Boeser), 24. Bärtschi (Edler, Pettersson)

Brankári: McElhinney - Markström, strely na bránku: 33:25

Columbus - Colorado 5:2 (2:0, 0:2, 3:0)

Góly: 7. N. Foligno (Wennberg, Duclair), 11. Dubois (Atkinson, N. Foligno), 46. Panarin (Nutivaara, R. Murray), 52. N. Foligno (Wennberg), 58. J. Anderson - 24. MacKinnon (Rantanen, E. Johnson), 30. Söderberg (Girard, Compher)

Brankári: Bobrovskij - Grubauer, strely na bránku: 35:27

Philadelphia - San Jose 2:8 (0:4, 1:1, 1:3)

Góly: 25. Gostisbehere (Giroux, Simmonds), 59. Simmonds (J. Voráček, Giroux) - 4. Couture, 4. Pavelski (Labanc, Vlasic), 13. Pavelski (Labanc), 17. E. Kane (Braun, Donskoi), 35. E. Kane (Vlasic, Labanc), 44. Hertl (E. Karlsson, Burns), 56. Meier (Labanc, E. Karlsson), 59. Goodrow (Sörensen)

Brankári: Elliott - Dell, strely na bránku: 33:48

Nashville - Calgary 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Góly: 17. E. Lindholm (J. Gaudreau), 26. Monahan (Tkachuk, J. Gaudreau), 41. Monahan (J. Gaudreau, Brodie)

Brankári: Rinne - Smith, strely na bránku: 43:27

Winnipeg - Los Angeles 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Góly: 11. Scheifele (B. Tanev, Morrissey), 31. Connor (Wheeler, Byfuglien) - 7. Kovaľčuk (Doughty, Iafallo)

Brankári: Hellebuyck - Campbell, strely na bránku: 39:17

/útočník Marko Daňo (Winnipeg) nefiguruje v zápise o stretnutí/

/brankár Peter Budaj (LA) nechytal, duel sledoval zo striedačky/

Dallas - Toronto 4:7 (1:2, 2:3, 1:2)

Góly: 18. A. Radulov (Seguin, Heiskanen), 30. Seguin (Lindell), 39. Jamie Benn (A. Radulov, Seguin), 43. J. Klingberg (A. Radulov, Seguin) - 10. Marner (Hyman), 19. Matthews (Kapanen, Rielly), 32. Matthews (Rielly, Marner), 36. Hainsey (Kapanen, P. Lindholm), 37. Tavares (Marner, Rielly), 45. Tavares (Marner, N. Zajcev), 57. Connor Brown (Rielly, Hainsey)

Brankári: Bishop - Andersen, strely na bránku: 34:30

/obranca Martin Marinčin (Toronto) nefiguruje v zápise o stretnutí/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Budaj si musí na svoju šancu počkať, Philadelphia doma utŕžila poriadny debakel