Nepríjemná správa pre Brazíliu. Neymar vynechá zápas proti Švajčiarom

Neymar sa zranil v zápase Brazília - Srbsko na MS vo futbale 2022.
Neymar sa zranil v zápase Brazília - Srbsko na MS vo futbale 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. nov 2022 o 16:14

Neymar sa zranil v dueli proti Srbsku.

DAUHA. Brazílsky futbalista Neymar bude chýbať svojmu tímu v pondelkovom zápase proti Švajčiarsku.

Dôvodom absencie 30-ročného útočníka je zranenie členka, ktoré utrpel vo štvrtkovom dueli proti Srbsku (2:0). V piatok o tom informoval lekár brazílskeho národného tímu.

K jeho zraneniu prišlo v 2. polčase po súboji s Nikolom Milenkovičom. Brazílčan si vyvrtol členok a po zápase mu opuchol, čo zachytili fotografie.

Lekár tímu Rodrigo Lasmar v piatok uviedol, že Neymar utrpel poškodenie bočných väzov a nebude hrať v pondelkovom zápase.

"Je dôležité, aby mal pokojný režim. Hodnotenie jeho stavu sa bude vykonávať denne, aby sme mohli mať viac informácií a prijať najvhodnejšie rozhodnutia. Cieľom je, aby sa zotavil včas, aby mohol ešte hrať na turnaji," povedal Lasmar, pričom neuviedol časový harmonogram hráčovho uzdravenia.

Situácia u obrancu Danila, ktorý má zranený ľavý členok, je podobná ako u Neymara a tiež vynechá zápas so Švajčiarskom.

Brazílsky tréner Tite už vyjadril optimizmus ohľadom stavu svojho kľúčového hráča. "Môžete si byť istí, že Neymar bude ešte hrať na týchto MS," povedal po zápase.

Útočník musel striedať v 79. minúte, asi 10 minút po tom, čo si poranil členok v súboji s obrancom Srbska. Už predtým bol počas zápasu viackrát faulovaný a niekoľkokrát kríval s bolestivou grimasou.

Srbi ho faulovali deväťkrát, najviac zo všetkých hráčov na MS po prvom kole zápasov v skupinovej fáze.

"Zostaneme optimisti, je to charakteristické pre tento tím. Tieto nepriaznivé okolnosti nás len posilnia," povedal brazílsky brankár Alisson.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Nepríjemná správa pre Brazíliu. Neymar vynechá zápas proti Švajčiarom