Nevyhrala s ňou ešte ani set, teraz takmer dostala dvojitého kanára

Kirsten Flipkensová.
Kirsten Flipkensová. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. aug 2016 o 20:33

Kirsten Flipkensová na zápas 1. kola US Open len tak nezabudne. So Simonou Halepovou uhrala prvý gem až za stavu 0:6 a 0:5.

NEW YORK. Rumunská tenistka Simona Halepová nekompromisne vstúpila do grandslamových US Open v New Yorku. V utorok v 1. kole dvojhry presne za hodinu vyškolila Kirsten Flipkensovú 6:0, 6:2.

Belgická niekdajšia jednotka juniorského renkingu ITF a neskôr semifinalistka Wimbledonu 2013 čelila za stavu 0:6, 0:5 mečbalu na príjme, ale napokon uhrala čestný gem a pridala ešte jeden.

Osudu sa však nevyhla. Na "winnery" zaostala 11:22, zároveň urobila viac nevynútených chýb - 17:15. Halepová už vedie v bilancii zo vzájomných súbojov 5:0 (sety 10:0).

Dvadsaťštyriročná rodáčka z Konstance Halepová je finalistkou rovnako významného parížskeho Roland Garros 2014, v lokalite Flushing Meadows bola minulý rok v semifinále.

Simona Halepová ovládla turnaj v Montreale, teraz vstúpila nekompromisne do US Open.
Simona Halepová ovládla turnaj v Montreale, teraz vstúpila nekompromisne do US Open. (Autor: TASR/AP)

Víťazka prestížneho prípravného podujatia v Montreale Halepová sa v 2. kole stretne s českou ľavorukou finalistkou RG 2015 Luciou Šafářovou (štatistika 3:1 pre Rumunku), čo bude na takúto skorú fázu turnaja značný šláger. Halepová uspela v 18 zo svojich ostatných 20 zápasov.
 

Dvojhra žien - 1. kolo:

Simona Halepová (Rum.-5) - Kirsten Flipkensová (Belg.) 6:0, 6:2 za 60 minút

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nevyhrala s ňou ešte ani set, teraz takmer dostala dvojitého kanára