Nepočuli vlastné slovo. Futbalová atmosféra zachvátila aj vodný slalom

Matej Beňuš počas svojej kvalifikačnej jazdy.
Matej Beňuš počas svojej kvalifikačnej jazdy. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|8. aug 2016 o 05:12

Keď Brazílčania povzbudzovali, to bol môj najúžasnejší olympijský zážitok, opisoval kajakár Jakub Grigar. Takú divokú atmosféru na pretekoch ešte nezažil. A to sa domáci slalomár chystá zaútočiť na medailu.

RIO DE JANEIRO. Bol to ťah na istotu. Matej Beňuš ani Jakub Grigar v prvej časti kvalifikácie neriskovali. Obaja hladko postúpili do semifinále súťaže vodných slalomárov.

Beňuš v druhej jazde aj zariskoval a skončil šiesty. Devätnásťročný Grigar dokonca medzi kajakármi dosiahol najrýchlejší čas. Na 4. miesto ho odsunuli dve trestné sekundy za ťuk na jednej z bránok.

„Už pred druhou jazdou som vedel, že postúpim, tak som mohol ísť riskantnejšie. Dobré je to, že i keď som urobil niekoľko chýb, dosiahol som najrýchlejší čas o celú sekundu. A to je dosť veľký rozdiel. Asi na tom vôbec nie som tak zle,“ vravel majster sveta do 23 rokov.

Najviac ich v nedeľu na kanáli nepotrápila voda, ale nečakane vietor. Ten skomplikoval aj ďalšie olympijské súťaže. Na vodnoslalomárskom kanáli poriadne rozkýval bránky.

„Lietali hore-dolu. Je to ťažké, v takej situácii sa nemôžete koncentrovať. Každému môže vietor bránku posunúť inak, preto súťaž o hodinu posunuli. Našťastie to dobre dopadlo,“ vravel Grigar. 

Majstri sveta za ovácií

Vodný slalom sa na olympijských hrách teší diváckej podpore a vždy býva na kanáli živo. V Riu však vodáci zažili niečo úplne nové.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Nepočuli vlastné slovo. Futbalová atmosféra zachvátila aj vodný slalom