Neodpisujte ešte Rogera, vyhlásil Nadal

SITA|6. okt 2010 o 22:15

Líder mužského tenisového rebríčka a tohtoročný šampión Roland Garros, Wimbledonu aj US Open Rafael Nadal odmieta názory, podľa ktorých Roger Federer patrí do "starého železa".

TOKIO.

Dvadsaťštyriročný Španiel je presvedčený, že populárny "FedEx" ešte zveľadí svoju rekordnú zbierku grandslamových trofejí, ktorých ma vo vitríne momentálne šestnásť.

Nadal je zatiaľ v tejto najhodnotnejšej historickej štatistike na čísle 9. "Zvíťazil na Australian Open a na turnaji v Cincinnati, bol vo finále v Madride a Toronte, z jeho pohľadu to bol dobrý rok," povedal Nadal, ktorý sa od septembra môže pochváliť víťazstvom na všetkých štyroch turnajoch tzv. veľkej štvorky a tiež ziskom olympijského zlata vo dvojhre. Takúto víťaznú kombináciu pred ním zaznamenal iba Američan Andre Agassi, ktorý už pred niekoľkými rokmi ukončil kariéru.

"Je veľmi ťažké pravidelne hrať na sto percent, a to čo sa Rogerovi podarilo za predošlých sedem či osem rokov, je takmer nenapodobiteľné. Je to jednoducho neuveriteľné. Samozrejme bude aj naďalej favoritom na všetkých veľkých turnajoch, jeho hra je na veľmi vysokej úrovni," zložil "Rafa" poklonu svojmu veľkému súperovi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Neodpisujte ešte Rogera, vyhlásil Nadal