Nemôžeme stále víťaziť, uznal kapitán Bartovič

SITA|16. dec 2011 o 19:52

Slováci premiérovo neuspeli pod vedením trénera Vladimíra Vůjteka.

KLAGENFURT. Slovenskej hokejovej reprezentácii sa nepodarilo zvíťaziť aj v jej štvrtom tohtosezónnom vystúpení: v piatok prehrala na medzinárodnom turnaji o Rakúsky pohár v Klagenfurte s Bieloruskom 1:2 po predĺžení a v sobotu ju čaká iba duel o konečné 3. miesto.

Slováci premiérovo neuspeli pod vedením trénera Vladimíra Vůjteka, v novembri dokázali triumfovať na Nemeckom pohári vo všetkých troch dueloch. V južnom Rakúsku sa predstavil mierne pozmenený tím, ktorý odohral proti nepríjemnému súperovi minimálne vyrovnanú partiu.

"Je to škoda. Myslím si, že to bol vyrovnaný zápas s množstvom šancí na oboch stranách. Ak by nám tam padli nejaké góly, tak by sa hra trochu upokojila a z našej strany by to bolo lepšie. Je to hokej a nemôžeme stále víťaziť. Bielorusi sú na tom veľmi dobre korčuliarsky. Nemyslím si však, že nás prevýšili, a preto zvíťazili. Keď odstránime ešte pár chybičiek, tak to bude lepšie," povedal kapitán slovenského výberu Milan Bartovič, pre ktorého to bol jubilejný 50. zápas v najcennejšom drese.

Najmä v druhej tretine mal slovenský tím množstvo príležitostí, ale bieloruský gólman zlikvidoval všetkých 12 striel Slovákov v tejto časti.

"Raz to tam padá, inokedy nie. Výborne dnes zachytal Mezin, ktorý nám zneškodnil mnoho šancí. Mali by sme zlepšiť koncovku," skonštatoval útočník českého Liberca Bartovič.

Tohtosezónnu premiéru v najcennejšom drese absolvoval brankár Ján Lašák, ktorý si v piatkovom súboji pripísal 41 úspešných zákrokov. "Nehrali sme zle, mali sme v treťom dejstve jednu veľkú šancu, z takých príležitostí musíme dávať góly. Súper to ´dokopal´ na 2:1, ale mali sme vyhrať,“ povedal po súboji 32-ročný gólman ruského Amuru

Slovenský tím našiel v Klagenfurte skutočne biedne hokejové podmienky, aj napriek tomu si Lašák nemyslí, že to bolo príčinou prehry výberu SR.

"Sú to rovnaké podmienky pre oboch súperov. Tie podmienky sú tu však hrozné. Rozcvičovať sme sa museli medzi deťmi, ktoré šli na verejné korčuľovanie. O nič však nejde, je to príprava, ale nie je to ´správne orechové´. Hralo sa v komornej atmosfére, vtedy sa hrá nie veľmi dobre. Prehrali sme po predĺžení, ale vešať sa za to určite nebudeme," pokračoval Lašák, ktorý odchytal prvý zápas pod vedením nového kouča Vladimíra Vůjteka. "Tréner má v kabíne rozhodné slovo a vie tím vyburcovať. Tak to má byť," myslí si odchovanec zvolenského hokeja.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov