23.06.2021 | Skupina F
23.06.2021 | Sk. F
2 - 2
(0:1)

Nemci odvrátili blamáž. Neuer: Spadol nám obrovský balvan zo srdca

Leon Goretzka oslavuje gól v zápase Nemecko - Maďarsko na EURO 2020.
Leon Goretzka oslavuje gól v zápase Nemecko - Maďarsko na EURO 2020. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|23. jún 2021 o 22:58 (aktualizované 23. jún 2021 o 23:51)

Nemecko a Maďarsko dnes remizovali v zápase ME vo futbale (EURO 2020 / 2021), pozrite si priebeh a konečný výsledok.

Nemecko - Maďarsko 2:2 (0:1)

Góly: 66. Havertz, 84. Goretzka - 11. Á. Szalai, 68. Schäfer

Rozhodovali: Karasev - Demeško, Gavrilin (všeci Rus.)

ŽK: Gündogan, Sane - Fiola, Botka

Nemecko: Neuer - Ginter (82. Volland), Hummels, Rüdiger - Kimmich, Gündogan (58. Goretka), Kroos, Gosens (82. Musiala) - Havertz (67. Werner), Gnabry (68. Müller), Sane

Maďarsko: Gulácsi – Fiola (88. Nicolics), At. Szalai, Orbán, Botka, Négo – Schäfer, Nagy, Kleinheisler (89. Lovrencsics) – Sallai (74. Schön), Ád. Szalai (82. Varga)

MNÍCHOV. Nemecko a Maďarsko dnes remizovali 2:2 v záverečnom zápase skupiny F na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021).

Maďari boli blízko k obrovskej senzácii na úkor majstrov sveta z roku 2014.

Ešte desať minút pred koncom viedli v Mníchove 2:1, ale o postup do osemfinále turnaja ich v 84. minúte pripravil Leon Goretzka. 

Ani v štvorminútovom nadstavenom čase sa nepodarilo Maďarom streliť tretí gól, a tak na turnaji končia so ziskom dvoch bodov. 

Nemci nastúpia v osemfinále 29. júna v londýnskom Wembley proti Anglicku.

Tabuľka: skupina F

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Nemecko - Maďarsko na ME vo futbale

I. polčas

Pred úvodným výkopom duelu v Alianz aréne vybehol na trávnik fanúšik s dúhovou vlajkou. Mníchov plánoval počas zápasu osvietiť štadión farbami dúhy, Európska futbalová únia (UEFA) to však v utorok zamietla.

Nemci začali v hustom daždi aktívne a v 4. minúte sa v dobrej pozícii ocitol Kimmich, Gulácsi bol však pozorný.

Maďari sa nestiahli do obrannej ulity, snažili sa podnikať rýchle kontry a v 11. minúte šokovali favorita. Sallai odcentroval na Ádama Szalaia, ktorý sa dokázal presadiť medzi dvoma stopérmi a hlavou skórovať.

Domáci v ďalších minútach dostali súpera pod tlak a do maďarskej šestnástky smeroval jeden center za druhým. V 21. minúte mohol vyrovnať Hummels, no opečiatkoval iba žrď.

Maďari prečkali nemecké ofenzívne výpady bez ujmy a stále hrozili dravými krídelnými prienikmi. Nemci mali na rozmočenom trávniku čoraz väčšie problémy s kombináciou a nedokázali sa presadiť proti kompaktnej obrane.

II. polčas

V úvode druhého polčasu to skúšal Havertz, no s jeho strelou nemal Gulácsi veľa práce. V 58. minúte poslal tréner Nemcov Joachim Löw namiesto nevýrazného Gündogana na ihrisko Goretzku.

Po ruke Saného tesne pred pokutovým územím a priamom kope Ádama Szalaia však mohli Maďari zvýšiť vedenie, no lopta sa obtrela o ľavú žrď z vonkajšej strany.

V 66. minúte po chybe Gulácsiho, ktorý podcenil center z pravej strany, sa k lopte dostal Havertz a hlavou dopravil loptu do siete - 1:1.

Maďari však bleskovo odpovedali a o 91 sekúnd opäť viedli, keď Sané neustrážil hráča Dunajskej Stredy Andrása Schäfera, ktorý hlavou prekonal Neuera.

Po peknej nemeckej kombinácii mohol vyrovnať Kroos, no jeho strela mierila vedľa bránky. V 84. minúte však po zrazenej strele striedajúceho Wernera prepálil Gulácsiho stredopoliar Goretzka a zariadil remízu 2:2.

Hlasy po zápase:

(zdroj: uefa.com, AFP): 

Manuel Neuer, brankár Nemecka: "Bol to nervák, po remíze nám spadol obrovský balvan zo srdca. Osemfinálový duel s Angličanmi bude úplne iný ako súboj s Maďarskom. Chceme ísť ďalej a Wembley nám sedí."

Roland Sallai, maďarský útočník: “Som veľmi hrdý na náš výkon v dnešnom zápase. Som však sklamaný, že sme nepostúpili do osemfinále. Vo všetkých troch dueloch sme nechali na ihrisku všetko."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Nemci odvrátili blamáž. Neuer: Spadol nám obrovský balvan zo srdca