19.05.2022 | Skupina A
19.05.2022 | Sk. A
1 - 0
(0:0, 1:0, 0:0)

Jediný, no extrémne dôležitý gól. Nemci sa priblížili k postupu

Nemeckí hokejisti sa tešia z gólu Marca Michaelis (vpravo) v zápase proti Dánsku.
Nemeckí hokejisti sa tešia z gólu Marca Michaelis (vpravo) v zápase proti Dánsku. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|19. máj 2022 o 19:15 (aktualizované 19. máj 2022 o 21:53)

Nemecko dnes zdolalo Dánsko na MS v hokeji 2022, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2022 - skupina A

Nemecko - Dánsko 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Gól: 33. Michaelis (Noebels, Fischbuch)

Rozhodovali: Stano (SR), Hekinen - Sormunen (obaja Fín.), Davis (USA), vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2 570 divákov.

Nemecko: Grubauer – Seider, M. Müller, Holzer, J. Müller, Wissmann, Wagner, Bittner – Plachta, Michaelis, Ehliz – Fischbuch, Pföderl, Noebels – Karachun, Loibl, Schmölz – Ehl, Kastner, Soramies

Dánsko: Dahm – M. Lauridsen, Lassen, Kristensen, Jensen Aabo, Larsen, N. Jensen, M. Jensen – Blichfeld, Nielsen, Ehlers – Storm, Regin, Scheel – Bau Hansen, Bjorkstrand, Meyer – Asperup, Jakobsen, Poulsen – Aagaard

HELSINKI. Hokejisti Nemecka spravili dôležitý krok k postupu do štvrťfinále svetového šampionátu. V Helsinkách zdolali hráčov Dánska 1:0 a po štyroch zápasoch im v tabuľke patrí tretie miesto so ziskom deviatich bodov.

Zápas sa začal so stominútovým meškaním, pretože na štadióne Ice Hall vypukol menší požiar a všetci ľudia boli z arény evakuovaní. 

Samotný súboj na ľade pripomínal šachovú bitku. Rozhodla ho situácia z 33. minúty, keď šikovným tečom usmernil puk do siete Marc Michaelis.

Jedným z hlavných rozhodcov bol Slovák Peter Stano.

Nemci nastúpia na ďalší zápas už v piatok 20. mája od 20.15 SELČ proti Kazachstanu, Dáni budú hrať v sobotu od 11.20 h proti Francúzsku.

Pozrite si tiež kompletný program turnaja a aktuálne tabuľky.

Tabuľka skupiny A na MS v hokeji 2022

Priebeh zápasu Nemecko - Dánsko na MS v hokeji 2022

I. tretina:

Prvá tretina priniesla vlažný hokej, ktorý divákov príliš nenadchol.

Zaujímavých situácií bolo na oboch stranách minimum a nad hokejovým kumštom dominovala bojovnosť a obojstranný dôraz na defenzívu.

II. tretina:

Dianie v prostrednej časti prinieslo zaujímavejší obraz. Skóre neotvoril Dán Meyer v úniku dvoch proti jednému, na opačnej strane gól nepadol zo závaru počas signalizácie trestu.

V 27. minúte neskóroval v sľubnej šanci Ehlers a o päť minút padol gól na opačnej strane. Presilovkovú kombináciu zakončil Michaelis, ktorý šikovne usmernil strieľanú prihrávku Noebelsa - 1:0.

III. tretina:

Nemci umne bránili svoj tesný náskok a v zostávajúcom priebehu zápasu mali viac výrazných gólových príležitostí ako súper.

Dánov nepúšťali na dostrel Grubauerovej bránky, ktorý si napokon pripísal čisté konto. Severanom k vyrovnaniu nepomohla ani hra bez brankára.

Hlasy po zápase:

/zdroj: IIHF/

Philipp Grubauer, brankár Nemecka: "Podobná situácia bola aj v zápase so Slovenskom, keď sme viedli 2:1. Takéto situácie sú vzrušujúce a zábavnejšie než výsledky ako 5:0. Dnes každý z tímu robil správne veci. Výborne nám vyšla presilovka, v ktorej sme dali gól.

Výborní sme však boli aj počas hry piatich proti piatim. My hráme každý zápas ako play off. Každým zápasom sa zlepšujeme a sme čoraz lepší tím. Vidíme to na našich výsledkoch. Snáď len zápas s Francúzskom bol krok späť."

Oliver Larsen, obranca Dánska: "Taký je hokej - niekedy dáte gól, inokedy nie. Musíme sa sústrediť na veci, ktoré vieme. Myslím si, že dnes to z našej strany nebol zlý zápas, výkon bol v poriadku. Žiaľ, nemali sme veľa šancí na skórovanie. Musíme sa viac snažiť o zakončenie."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Jediný, no extrémne dôležitý gól. Nemci sa priblížili k postupu