12.02.2022 | Skupina A
12.02.2022 | Sk. A
3 - 2
(2:0, 1:1, 0:1)

Číňania poriadne trápili Nemcov. Útočili na prvý bod na ZOH

Momentka zo zápasu Nemecko - Čína na ZOH 2022 v Pekingu.
Momentka zo zápasu Nemecko - Čína na ZOH 2022 v Pekingu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|12. feb 2022 o 12:28

Nemecko dnes zdolalo Čínu na ZOH Peking 2022, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

Hokej na ZOH Peking 2022 - skupina B

Nemecko - Čína 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Góly: 14. Brandt, 17. Holzer (Kahun), 25. Kanun (M. Müller, Rieder) - 40. P. Foo (Chelios, Sproul), 49. Wong (Yip, Sproul)

Rozhodovali: Sidorenko (Biel.), Reneau - Oliver (obaja USA), Ondráček (ČR), vylúčení: 6:2 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 804

Nemecko: Niederberger - Wagner, Holzer, M. Müller, Brandt, J. Müller, Abeltshauser, Bittner - Noebels, Pföderl, Rieder - Loibl, Kahun, Tiffels - Wolf, Pietta, Plachta - Ehliz, Hager, Kühnhackl - Krämmer

Čína: Smith - Osipov, Sproul, Chelios, Schultz, Yuen, Fram, Čchen, P. Čang - S. Foo, P. Foo, Lockhart - Yip, Wong, Čang - Werek, Kane, Jen - Ying, Čung

PEKING. Hokejisti Nemecka zvíťazili nad Čínou 3:2 v sobotnom zápase A-skupiny olympijského turnaja v Pekingu.

Nemci viedli počas druhej tretiny už 3:0, domáci reprezentanti však dvoma gólmi zdramatizovali zápas. Ich premiérovým strelcom na ZOH sa stal Parker Foo.

Nemci uzavrú účinkovanie v základnej skupine A v nedeľu 13. februára, keď o 14.10 SEČ nastúpia proti USA. Domáci reprezentanti budú hrať v rovnakom čase s Kanadou.

Tabuľka skupiny B

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu ROC (Rusko) - Švajčiarsko na ZOH 2022

I. tretina:

Favorizovaní Nemci sa od úvodu snažili otvoriť skóre. Častejšie sa hralo pred čínskym brankárom Smithom, ktorý v prvej tretine čelil 17 strelám.

V 10. minúte sa už Nemci radovali z gólu Piettu, no tréner Číny Ivano Zanatta si vzal trénerskú výzvu a gól neplatil pre nedovolené bránenie brankárovi.

V 14. minúte už bolo všetko v poriadku, keď Brandt po prieniku cez defenzívu súpera otvoril skóre - 1:0. O tri minúty Smith nevidel spoza hráčov strelu obrancu Holzera a ten zvýšil na 2:0.

II. tretina:

Hráči Číny v druhej tretine vyrovnali hru, častejšie sa snažili o ofenzívu, ale obrana Nemcov im veľa nedovolila. Naopak, v 25. minúte Kahun tečoval strelu Moritza Müllera a Smith nestihol zareagovať - 3:0.

Krátko nato sa domáci tím dostal k dvom presilovkám, ale ani v nich nestrelil prvý gól na olympijských hrách. Vyšlo to až v 40. minúte, keď strelu Cheliosa dorazil Parker Foo.

III. tretina:

Aj v úvode tretej tretiny mali Nemci viac z hry, ale gól padol do ich bránky. Čínski reprezentanti sa v presilovke usadili v útočnom pásme a Wong strelou z kruhu znížil na 2:3.

V závere zápasu sa reprezentanti hostiteľskej krajiny snažili vyrovnať počas hry bez brankára, ale Nemci si tesný náskok nenechali vziať.

Všetko o hokeji na ZOH 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Číňania poriadne trápili Nemcov. Útočili na prvý bod na ZOH