Naše basketbalistky v Prahe zabojujú o semifinále

Radosť po zápase s Ukrajinou. A. Jurčenková (vpravo) v objatí s D. Jendrichovským po postupe do štvrťfinále.
Radosť po zápase s Ukrajinou. A. Jurčenková (vpravo) v objatí s D. Jendrichovským po postupe do štvrťfinále. (Autor: tasr)
Patrik Fotta|22. jún 2017 o 00:00

Jendrichovský: Je to obrovský úspech.

KOŠICE. Slovenské basketbalistky nastúpia vo štvrtok 22. 6. od 20.30 hod. v Prahe na štvrťfinálový zápas ME proti Francúzsku a okrem postupu do bojov o medaily zabojujú aj o účasť na majstrovstvách sveta.

V poslednom zápase proti Ukrajine zažiarili Košičanky Žirková, Bálintová a Jurčenková aj pred zrakom generálneho manažéra Good Angels Daniela Jendrichovského.

Cestu k našim západným susedom, kde sa aktuálne konajú majstrovstvá Európy, mal Jendrichovský pomerne dobrodružnú.

„Všade sa opravuje a sú obchádzky. Navigácia ma zaviedla viackrát do slepých uličiek. Napriek tomu som rád, že som mohol na vlastné oči vidieť obrovský úspech našej ženskej reprezentácie po mnohých rokoch. To, že majú možnosť zabojovať o postup do semifinále je fantastická záležitosť. Výborný výkon predviedli všetky dievčatá a najmä naše tri Košičanky. Zuzka Žirková opäť ukázala niečo z kategórie zázrakov, ale aj Barbora Bálintová a Anka Jurčenková hrali skvelo. Anke nevyšli predošlé zápasy, ale zabrala v tom najdôležitejšom a verím, že im forma vydrží aj naďalej a že ešte nepovedali posledné slovo,“ uviedol Daniel Jendrichovský.

Výmena trénera ich zachránila

Postup medzi najlepšiu osmičku je obrovským úspechom aj vzhľadom na to, že pred jeho začiatkom došlo k zmene na trénerských postoch.

„Naposledy sme boli vo štvrťfinále ešte v roku 2009, čo sa ešte pár rokov na to považovalo za neúspech. Teraz s odstupom času to berieme ako obrovský úspech. Keď si vezmeme, že tímy ako Rusko, Srbsko či Maďarsko už sú doma a my sme stále na šampionáte, tak vzhľadom na naše možnosti to treba brať ako jednoznačný úspech. Myslím si, že práve výmena trénera nás zachránila, pretože v prípade, že by k nej nedošlo by na šampionáte nebola Zuzka Žirková,“ povedal Jendrichovský.

Ako vidí generálny manažér košického tímu šance reprezentácie v boji o semifinále proti Francúzkam?

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Naše basketbalistky v Prahe zabojujú o semifinále