Najväčší talent svetového futbalu má nevídané čísla

Kylian Mbappé (v popredí).
Kylian Mbappé (v popredí). (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|13. apr 2017 o 02:14

Kylian Mbappé rozhoduje zápasy ako najväčšie esá svetového futbalu. V posledných štrnástich súťažných zápasoch skóroval štrnásťkrát.

BRATISLAVA. Mbappé. To nie je preklep, ale meno najväčšieho talentu svetového futbalu. Celým menom Kylian Sanmi Mbappé Lottin. Syn alžírskej hádzanárky a Kamerunčana, ktorý sa živil ako futbalový agent či tréner.

O tom, že je veľmi dobrý, vieme. Na svoj vek vie fantastické veci.


Zinedine Zidane, tréner Realu Madrid

Francúzske médiá tvrdia, že AS Monako nedávno odmietlo za Mbappého prestup astronomickú ponuku vo výške 96 miliónov libier od klubu z Premier League.

Pred pár dňami pritom Mbappého poznali iba futbaloví odborníci. Do februára sa ukazoval v zostave AS Monako sporadicky, plnil skôr rolu náhradníka. Lenže potom sa už nedalo jeho talent viac ignorovať.

Mbappé odvtedy rozhoduje zápasy ako najväčšie esá svetového futbalu. V posledných štrnástich súťažných zápasoch skóroval štrnásťkrát. Od začiatku roka dal pätnásť gólov, čo je o tri viac ako Cristiano Ronaldo.

Gól strelí tínedžer v priemere každých 87 minút. Aj pre útočníka najvyššej svetovej úrovne sú to nevídané čísla. Mbappé pritom iba v decembri dovŕšil osemnásť rokov.

Toľko gólov nedávali ani Messi a Ronaldo

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Najväčší talent svetového futbalu má nevídané čísla