Najlepšou biatlonistkou je už piatykrát Kuzminová

(Autor: ARCHÍV SITA)
TASR|17. máj 2013 o 17:10

Kuzminová mala opäť najsilnejšiu sezónu z našich biatlonistov, i keď medailu na majstrovstvách sveta nezískala.

BANSKÁ BYSTRICA. Kráľom biatlonovej stopy, presnejšie Kráľovnou sa stala opäť Anastasia Kuzminová.

Na vyhlásení v hoteli na Kaskádach v Sielnici neďaleko Banskej Bystrice zarezonovalo jej meno počas slávnostného bilancovania sezóny najviac, už piatykrát za sebou.

Aj keď na vrchole zimy, majstrovstvách sveta v Novom Měste na Morave, medailu nezískala, Anastasia Kuzminová sa zaslúžila so 4. miestom vo vytrvalostných pretekoch o najprenikavejší výsledok slovenskej výpravy.

V seriáli Svetového pohára dosiahla svoje maximum v kariére, s desiatimi umiesteniami v top desiatke, z toho piatimi medzi najlepšími tromi (1-2-2), keď obsadila v celkovom hodnotení 7. priečku.

Za najúspešnejšiu mládežníčku určili taktiež na základe výsledkov Paulínu Fialkovú, najmä vďaka 4. miestu na MSJ v rakúskom Obertilliachu vo vytrvalostných pretekoch. Za najpopulárnejšiu osobnosť zvolili Janu Gerekovú, ktorá získala 103 bodov, druhá skončila Kuzminová 48 a tretia P. Fialková 24.

História Kráľa biatlonovej stopy sa začala odvíjať pred 19 rokmi. Postupne sa v nej zapísali víťazné mená 4x Soni Mihokovej, potom Martiny Schwarzbacherovej (dnes Halinárovej), dva razy Anny Murínovej, dvakrát Halinárovej.

Od roku 2004 nastala konečne mužská éra dvojročného vládnutia Pavla Hurajta, ktorú rozšíril Marek Matiaško, pred šiestimi rokmi nastal ženský prelom v podobe Martiny Halinárovej, pred piatimi prevzal žezlo kráľa tretíkrát v histórii Pavol Hurajt a po ňom sa začala šnúra piatich prvenstiev dvojnásobnej olympijskej medailistky, zlatej Anastasie Kuzminovej, členky Dukly Banská Bystrica.

Výsledky ankety za sezónu 2012/ 2013:

Kráľ biatlonovej stopy: Anastasia Kuzminová (VŠC Dukla Banská Bystrica)

Najpopulárnejší biatlonista: Janka Gereková (VŠC Dukla Banská Bystrica)

Najlepší mládežník: Paulína Fialková (KB Valaská - Osrblie)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Najlepšou biatlonistkou je už piatykrát Kuzminová