Hrošovský bol takmer majster i najlepší Slovák. Bénes sa pýta na EURO

Patrik Hrošovský a tréner Slovenska Štefan Tarkovič.
Patrik Hrošovský a tréner Slovenska Štefan Tarkovič. (Autor: TASR/PA)
Sportnet|24. máj 2021 o 15:30 (aktualizované 24. máj 2021 o 16:55)

Pozrite si hodnotenia najlepších slovenských futbalistov.

BRATISLAVA. Je koniec. Väčšina európskych futbalových súťaží uzavrela cez víkend sezónu 2020/2021 a dekorovala majstrov.

Pozreli sme sa na to, ktorí slovenskí futbalisti predviedli v závere sezóny najlepšie výkony a ukázali pred prípravami na EURO 2020 najlepšie výkony.

Duda ešte nekončí

Najvyššie hodnotenie spomedzi Slovákov už takmer tradične získal ofenzívny stredopoliar nemeckého 1. FC Kolín Ondrej Duda.

(Autor: SofaScore.com)

Duda mal dôvod na radosť, keďže jeho tím v 86. minúte zariadil dôležité víťazstvo 1:0 nad Schalke 04 a vyhol sa priamemu zostupu z Bundesligy. Kolín bude o zotrvanie v najvyššej nemeckej súťaži bojovať v baráži.

Slovenský reprezentant odohral plnú minutáž a podľa hodnotenia špecializovaného portálu SofaScore.com bol suverénne najlepší hráč kolínskej ofenzívy.

Kolín zvedie súboj o udržanie s druholigovým Kielom v dvoch zápasoch 26. a 29. mája.

Ondrej Duda a jeho štatistiky v poslednom zápase sezóny 1. FC Kolín.
Ondrej Duda a jeho štatistiky v poslednom zápase sezóny 1. FC Kolín. (Autor: SofaScore.com)

Hrošovský je vicemajster

Na druhom mieste v rebríčku skončil Dudov kolega z Bundesligy László Bénes. Ten sa už bude môcť pripojiť na zraz slovenskej reprezentácie.

Bénes zažehnal menší spor s trénerom Štefanom Tarkovičom z posledného zrazu a aj výkonom v poslednom kole si vypýtal miestenku na EURO 2020.

Tretím v poradí bol slovenský brankár Martin Dúbravka. Jeho Newcastle zdolal vypadávajúci Fulham 2:0, v opačnej bráne stál jeho reprezentačný kolega Marek Rodák.

Najlepšiu päťku uzatvára Patrik Hrošovský, ktorý cez víkend s KRC Genk síce zvíťazil a dotiahol sa na vedúce Bruggy, no získal len strieborné medaily. A tretí slovenský hráč v Bundeslige Peter Pekarík.

SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Portugalsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Hrošovský bol takmer majster i najlepší Slovák. Bénes sa pýta na EURO