Ladislav Nagy zažil aj Vianoce v púštnom Phoenixe

Ladislav Nagy.
Ladislav Nagy. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|23. dec 2017 o 00:00

Sviatky si bude užívať v kruhu rodiny.

KOŠICE. Najkrajšie sviatky v roku si bude v kruhu rodiny užívať kapitán HC Košice Ladislav Nagy.

Ten už druhú sezónu pôsobí v materskom klube. V minulosti hrával v Amerike, Rusku, Švédsku či Fínsku, teraz má radosť z toho, že sa konečne usadil doma a na Vianoce si dopraje kompletné menu od šalátu cez rezne až po kapra.

Skúsený hokejista, ktorý má na svojom konte aj zlatú a striebornú medailu z majstrovstiev sveta zažil viackrát Vianoce mimo domova ďaleko od svojich blízkych.

„Konečne som na Vianoce doma. Minulý rok sa mi to podarilo prvýkrát po dlhej dobe. Je to rozhodne krásny pocit, že som už doma a vnímam to veľmi príjemne,“ povedal Ladislav Nagy, ktorý si s radosťou zaspomínal aj na časy, keď prežíval najkrajšie sviatky v roku ako malý chlapec.

„Pamätám sa, že sme sa vždy dobre najedli a potom sme sa veľmi tešili na darčeky. Tak ako všetky deti, aj som sa na Vianoce veľmi tešil.“

Potešil ho každý darček

Hokejisti si pod vianočným stromčekom zvyknú nájsť nové korčule alebo hokejky. Ktorý darček potešil najviac kapitána oceliarov?

„Môžem povedať, že mňa potešil stále každý jeden darček, ktorý som dostal. Hlavné bolo, že sme mali príjemnú atmosféru v kruhu rodiny a užívali sme si spoločný čas,“ skonštatoval Nagy.

Počas pôsobenia v zámorskej NHL odohral slovenský reprezentant päť sezón vo Phoenixe, ktorý je známy svojou púštnou klímou. Vianoce v Amerike trávil Nagy často medzi svojimi krajanmi.

„Vo Phoenixe som poznal veľa Slovákov, takže som Vianoce strávil buď s nimi alebo s inými chalanmi zo Slovenska, ktorí hrali v NHL. Určite to nebolo ono, ako je to doma v kruhu rodiny. Je to úplne o niečom inom.“

Chutí mu úplne všetko

V zámorí mu okrem rodiny chýbali aj tradičné slovenské jedlá, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou Vianoc.

Vzhľadom na to, že 38-ročný útočník nie je v jedle veľmi vyberavý, nepohrdne ničím, čo sa objaví na štedrovečernom stole

. „Ja zjem úplne všetko. Teším sa na šalát, rezne, kapra aj kapustnicu. Priznám sa, že ja ochutnám zo všetkého, pretože všetko mi chutí. Odkedy som s manželkou, pripravuje stále tie isté jedlá, takže to je u nás už taká tradícia, ktorú dodržiavame.“

Extraliga bude mať len krátku prestávku a už na Druhý sviatok vianočný sa zápasový kolotoč opäť rozbieha naplno.

„Počas Štedrého dňa a ani 25. decembra nesmie ísť nikto na štadión, tak to stanovila liga. Najbližší zápas odohráme 26. decembra a to sa teoreticky mohlo preložiť na neskôr, ale tak to jednoucho je a my sa s tým musíme vyrovnať. Myslím si však, že ten zápas nemuseli dávať tak skoro po Vianociach,“ povedal Nagy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ladislav Nagy zažil aj Vianoce v púštnom Phoenixe