Nadala pri návrate na kurty inšpiroval brazílsky Ronaldo

(Autor: SITA/AP)
TASR|18. feb 2013 o 20:00

Španiel sa priznal, že Ronalda uznával ešte ako tínedžer, keď koncom 90-tych rokov obliekal dres FC Barcelona.

SAO PAOLO. Španielsky tenista Rafael Nadal sa pri svojom úspešnom návrate po zranení inšpiroval brazílskym futbalistom Ronaldom.

Nadal v nedeľu zdolal vo finále dvojhry na turnaji ATP v brazílskom Sao Paule (dotácia 455.755 USD, antuka) argentínskeho rivala Davida Nalbandiana hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:3. Je to jeho prvý titul po sedemmesačnej pauze zavinenej zranením ľavého kolena.

Teraz chce zopakovať úspešný príbeh Ronadla, ktorý sa dokázal zotaviť počas aktívnej kariéry z vážnejších zranení.

Podľa Nadala je Ronaldo dobrým príkladom, pretože prekonal viacero zranení, ktoré ohrozovali jeho kariéru.

Napriek brazílskemu triumfu sa španielsky tenista ešte stále sťažuje na ťažkosti s kolenom, takže ešte je ďaleko od úplného zotavenia.

Súčasne však dúfa, že výhra na turnaji v Sao Paule pred samotným Ronaldom označí nový začiatok v jeho kariére.

"Ronaldo je príkladom pre ľudí, pretože dosiahol úspechy napriek tomu, aké problémy s kolenom v kariére mal," povedal Nadal.

"Rozhodne je to pre mňa vzor. Je to cesta, ktorá stojí za nasledovanie, aj keď to nebude jednoduché."

Ronaldo ukončil svoju kariéru ako jeden zo svetových topkanonierov po sérii troch operácií kolena. Bývalý útočník FC Barcelona, Realu Madrid, Interu Miláno a AC Miláno, ktorý s kanárikmi získal dva svetové tituly, je s 15 gólmi najlepším kanonierom v histórii majstrovstiev sveta.

Nadal sa priznal, že Ronalda uznával ešte ako tínedžer, keď koncom 90-tych rokov obliekal dres katalánskeho giganta FC Barcelona.

"Bol nezastaviteľný, jeden z najlepších hráčov všetkých čias napriek tej smole, ktorú mal s kolenom," cituje agentúra AP Nadala.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadala pri návrate na kurty inšpiroval brazílsky Ronaldo