Nadala na tlačovke prepadli kŕče v nohe

Rafael Nadal v bolestivých kŕčoch
Rafael Nadal v bolestivých kŕčoch (Autor: SITA/AP)
Ondrej Gajdoš|4. sep 2011 o 22:36

Obhajca titulu sa na US Open pri rozhovore s novinármi v bolestiach zosunul pod stôl.

Agentúrny text sme nahradili autorským článkom SME.

BRATISLAVA, NEW YORK. Rafael Nadal vyhral v nedeľu zápas 3. kola s Argentínčanom Davidom Nalbandianom 7:6, 6:1, 7:5 a potom skolaboval na tlačovej besede priamo pred novinármi.

Po štvrťhodine pokračoval

Odpovedal na otázky španielskych žurnalistov a zrazu mal na tvári bolestivú grimasu. Zosúval sa zo stoličky až spadol pod stôl. V dramatickej chvíli stačil ešte požiadať organizátorov tlačovky, aby privolali fyziotrapeuta.

Po ošetrení a pätnásťminútovej prestávke rozhovor s novinármi pokračoval.

"Bol to kŕč v pravej nohe - vpredu aj vzadu. Veľmi bolestivé," vysvetľoval 25-ročný Mallorčan. Kŕč mu zasiahol štvorhlavý sval stehna. "Mohlo sa mi to stať hocikde, teraz to prišlo v tlačovej miestnosti. Ak by to bolo kdekoľvek inde, nikto by si nič nevšimol. Som v poriadku a v pondelok budem normálne trénovať."

Každý tenista vie, čo je kŕč

Ľavák Nadal hral s Nalbandianom napoludnie viac než dveapolhodiny v 30-stupňovej páľave, pri vysokej vlhkosti vzduchu. Počas stretnutia si nechal ošetriť pľuzgiere na nohe. Skúsený Argentínčan mu v prvom a v treťom sete kládol veľký odpor, výsledok bol až do konca otvorený.

Kolaps španielskeho tenistu videli na obrazovke aj jeho súperi.

"Viem si predstaviť, že veľa ľudí zostalo prekvapených," cituje server atptennis.com Brita Andyho Murraya. "Ale ako vidieť aj Nadal je len človek. V nedeľu bol horúci deň, dusno. Zápas ho v týchto podmienkach stál veľa síl. Som rád, že už je v poriadku, hoci sa zrejme trochu vystrašil."

Po Nadalovi s Nalbandianom nastúpil na centrálny dvorec Arthura Ashea Američan Andy Roddick proti Francúzovi Julienovi Benneteauovi.

"Kŕče po zápase, to sa stáva. Každý z tenistov to pozná," poznamenal Roddick, víťaz stretnutia v troch setoch. "Na kurte nabeháme kilometre a kilometre, počasie je ako vo vyhni. Uľavilo sa mi, keď som potom videl Nadala, ako zo všetkého sa smeje."

Veľa skrečovaných zápasov

Tohtoročný US Open sa vyznačuje nezvyčajne vysokým počtom skrečovaných duelov. V prvom týždni nedohralo svoje stretnutia šestnásť mužov a žien a ďalšie dve hráčky vôbec nenastúpili na zápas.

Nadalove zdravotné ťažkosti zapadajú do tejto štatistiky. Bývalá svetová jednotka však nepochybuje, že v dnešnom osemfinále proti Gillesovi Mullerovi nastúpi v plnej sile.

"Muller hrá veľmi agresívne," vravel Nadal o ľavákovi z Luxemburska (68. v ATP). "Má fantastický servis. Musím ho rozbehať, pohyb je možno jeho slabina. Ale inak to bude veľmi ťažký protivník."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadala na tlačovke prepadli kŕče v nohe