Nadal vyhral turnaj v Ríme a vyrovnal Agassiho

Rafael Nadal
Rafael Nadal (Autor: AP)
TASR|2. máj 2010 o 20:53

Na prestížnom tenisovom turnaj ATP Masters v Ríme zvíťazil vo finále Španiel Rafael Nadal nad krajanom Davidom Ferrerom.

RÍM. Na prestížnom tenisovom turnaj ATP Masters v Ríme zvíťazil vo finále Španiel Rafael Nadal nad krajanom Davidom Ferrerom vo dvoch setoch 7:5 a 6:2. Nasadený hráč číslo tri prekonal aj dve prerušenia pre dážď, nenechal sa vyviesť z koncentrácie a v Ríme vyhral piatykrát za posledných šesť rokov.

Nadal už pred dvoma týždňami vyhral turnaj Masters v Monte Carle a v aktuálnej sezóne má na antuke bilanciu 10 výhier - 0 prehier. V Monaku tiež prerušil obdobie 11 mesiacov bez turnajového víťazstva. Španielsky antukársky fenomén súčasne vyrovnal rekord Američana Andreho Agassiho v zisku 17 titulov série Masters. Agassimu sa to podarilo vo veku 34 rokov, Nadal má len 23 rokov a šancu získať ďalšie.

Nadal získal už svoj sedemnásty titul zo série ATP World Tour Masters 1000, čím sa v historickom rebríčku vyrovnal na čele Američanovi Andremu Agassimu. Na druhom mieste zostal zo šestnástimi trofejami z tejto úrovne Švajčiar Roger Federer.

Nadal v jubilejnom päťdesiatom finále kariéry vybojoval 38. turnajový titul, dvadsiaty siedmy na antuke, kde má úctyhodnú bilanciu 27:2. Jediné dve prehry mu vo finálových dueloch na najpomalšom povrchu pripravil Federer. Španiel v rozpätí troch týždňov vyhral dva veľké antukové turnaje zo série ATP World Tour Masters 1000, keď predtým sa tešil s víťazným pohárom nad hlavou v Monte Carle.

Za svoj piaty triumf v areáli Foro Italico (2005, 2006, 2007, 2009, 2010) zinkasoval hlavnú prémiu 434 000 eur a 1000 bodov do rebríčka ATP vo dvojhre. V roku 2010 má štvornásobný šampión Roland Garros zatiaľ na antuke stopercentnú bilanciu 10:0. Dvadsaťosemročný Ferrer svoju sedemnástu finálovú účasť vo dvojhre v kariére nepremenil na deviaty titul. Vo vzájomnej bilancii s Nadalom prehráva už 3:11.

dvojhra - finále:

Rafael Nadal (3-Šp.) - David Ferrer (13-Šp.) 7:5, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal vyhral turnaj v Ríme a vyrovnal Agassiho