Nadal v Bangkoku nečakane prehral v derby

SITA|2. okt 2010 o 13:45

Španielsky tenista Rafael Nadal nezíska titul na turnaji ATP World Tour 250 PTT Thailand Open v thajskom Bangkoku

O tri roky starší García-López sa prebojoval do tretieho finále v kariére na hlavnom profesionálnom okruhu a pokúsi sa o zisk druhého primátu, vlani sa radoval na antuke v rakúskom Kitzbüheli.

NONTHABURI. Španielsky tenista Rafael Nadal nezíska titul na turnaji ATP World Tour 250 PTT Thailand Open v thajskom Bangkoku (dotácia 551 000 USD, tvrdý povrch v hale).

Líder svetového rebríčka a od septembra aj držiteľ tzv. kariérneho Grand Slamu prehral v sobotňajšom semifinálovom derby s nenasadeným Guillermom Garcíom-Lópezom, 53. v renkingu, za 166 minút 6:2, 6:7 (3), 3:6. Postupujúci, ktorý upravil v bilancii zo vzájomných súbojov na 1:3 (vrátane jedného duelu na úrovni ITF), bude v nedeľu hrať o titul znova s ľavákom, a to Fínom Jarkkom Nieminenom. Severan má vo finále skóre 1:8.

Dvadsaťštyriročný Nadal po triumfe na newyorských US Open už má istotu, že na konci roka bude jednotkou počítačového poradia. V tohtoročnej bilancii klesol na 61:8, na tvrdom povrchu 30:7. Pre Malorčana ide podľa databázy Asociácie tenisových profesionálov o 99. prehru v kariére.

Predtým naposledy ťahal za kratší koniec 21. augusta v americkom Cincinnati v Ohiu proti Cyperčanovi Marcosovi Baghdatisovi. Na konte má 42 titulov (6 tento rok), ale stále iba jediný halový už od roku 2005 (Madrid).

O tri roky starší García-López sa prebojoval do tretieho finále v kariére na hlavnom profesionálnom okruhu a pokúsi sa o zisk druhého primátu, vlani sa radoval na antuke v rakúskom Kitzbüheli.

Tento rok neuspel na tráve v britskom Eastbourne. V Bangkoku v štyroch zápasoch nastrieľal 42 es, z nich v sobotu 10. Tretí raz v kariére čelil úradujúcej svetovej jednotke, predtým dvakrát podľahol Švajčiarovi Rogerovi Federerovi. Proti členom Top 10 má solídnu štatistiku 6:20, v tejto sezóne 3:3. Svojmu o dva roky staršiemu finálovému súperovi Nieminenovi podľahol v sezóne 2004 v Pekingu 5:7, 4:6.

Dvojhra - semifinále:

Guillermo García-López (Šp.) - Rafael Nadal (1-Šp.) 2:6, 7:6 (3), 6:3

Jarkko Nieminen (Fín.) - Benjamin Becker (Nem.) 6:3, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal v Bangkoku nečakane prehral v derby