Nadal postúpil v Madride do semifinále

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Autor: TASR)
SITA|6. máj 2011 o 17:38

Rafael Nadal dosiahol 36. singlový úspech na antuke v rade a celkovo 31. v tejto sezóne.

MADRID.Španielsky tenista Rafael Nadal dosiahol 36. singlový úspech na antuke v rade a celkovo 31. v tejto sezóne (štatistika 31:4 na všetkých povrchoch).

V piatkovom stretnutí štvrťfinále dvojhry na turnaji v Madride zvíťazil líder svetového rebríčka nad Francúzom Michaelom Llodrom za 75 minút hladko dvakrát 6:2. Vo štvrtkovom osemfinálovom 3. kole proti nemu Argentínčan Juan Martin Del Potro nenastúpil na očakávaný atraktívny súboj pre zranenie.

Stále platí, že na najpomalšom podklade Nadal naposledy neuspel už 31. mája 2009 v osemfinále parížskeho Roland Garros proti Švédovi Robinovi Söderlingovi. Na záver spomenutej sezóny zaznamenal dva úspechy v rámci finále Davisovho pohára proti Čechom, vlani pridal 22 triumfov na tomto podklade a v tejto sezóne zatiaľ 12. Prvých 5 si ľavák pripísal pri dosahovaní už svojho siedmeho titulu bez prerušenia v Monte Carle, ďalších 5 v rámci zisku šiestej trofeje v Barcelone. Zďaleka však ešte neohrozuje vlastný antukový rekord v podobe 81 víťazstiev bez prerušenia.

Dvadsaťštyriročný Malorčan Nadal je v španielskej metropole obhajcom primátu a na tomto turnaji sa radoval aj v roku 2005, ale vtedy sa ešte hralo v jesennom termíne na tvrdom povrchu v hale.

Nový areál Caja Mágica v lokalite Manzanares Park Tennis Center, ktorého základný kameň slávnostne osadili počas šampionátu WTA v novembri 2007, bol premiérovo dejiskom predvlani a titul získal Švajčiar Roger Federer.

Dvojhra - štvrťfinále ATP World Tour Masters 1000 Mutua Madrid Open v Madride (dotácia 3,706 milióna eur, antuka vonku):

Rafael Nadal (Šp.-1) - Michael Llodra (Fr.) 6:2, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal postúpil v Madride do semifinále