Nadal odplatil Federerovi utorňajšiu prehru

SITA|22. dec 2010 o 20:54

Španielsky tenista Rafael Nadal zvíťazil v stredajšom exhibičnom charitatívnom zápase na tvrdom povrchu v hale v areáli Caja Mágica v Madride nad Švajčiarom Rogerom Federerom 7:6 (3), 4:6, 6:1.

MADRID.

Terajší líder svetového rebríčka ATP sa tým revanšoval niekdajšiemu prvému mužovi renkingu za utorňajšiu prehru 6:4, 3:6, 3:6 z Zürichu. Aj v prvom prípade išlo o duel benefičného typu a Match for the Africa vyniesol 2 524 899 švajčiarskych frankov.

Nadal v stredu v rozhodujúcom sete stanovil tón brejkom hneď v úvodnej hre. Vo vstupnej časti odvrátil setbalovú hrozbu na príjme za stavu 4:5 a v neskoršej "lotérii" okamžite mal navrch. Prvý setbal premenil esom.

V druhej časti sa Federer presadil v desiatej hre exkluzívnym smečom z výskoku, ale napokon si obaja aktéri podelili triumfy. Každý z nich - v súlade so všeobecnými očakávaniami - uspel pred domácim publikom.

Nadal a Federer sa predtým naposledy stretli 28. novembra vo finále na "výberovom" šampionáte ATP World Tour Finals v Londýne a Federer triumfoval 6:3, 3:6, 6:1. V bilancii z oficiálnych duelov však vedie Nadal pomerne vysoko 14:8.

Výsledok:

Rafael Nadal (Šp.) - Roger Federer (Švajč.) 7:6 (3), 4:6, 6:1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal odplatil Federerovi utorňajšiu prehru