Nadal na turnaji ATP v Madride s náročným žrebom

TASR|1. máj 2011 o 20:16

Španielsky tenista Rafael Nadal sa bude musieť vyrovnať s náročným žrebom a ťažkými podmienkami na práve začínajúcom turnaji v Madride.

MADRID.

Suverénny líder rebríčka ATP je nasadený do druhého kola, kde sa stretne s bývalým finalistom grandslamu Australian Open Marcosom Baghdatisom.

V treťom kole potom môže naraziť na Juana Martina Del Potra (víťaz US Open 2009) a vo štvrťfinále by teoreticky mohol hrať s Američanom Roddickom (12. nasadený) alebo Rakúšanom Jürgenom Melzerom (8. nasadený).

"V takomto dôležitom turnaji, na ktorom sú najlepší hráči sveta, nemôžete očakávať ľahký žreb, to sa stáva len zriedkavo. Samozrejme, musím hrať čo najlepšie," povedal Nadal, ktorý zvíťazil na aprílových turnajoch v Monte Carle a Barcelone.

Dôležitým faktorom bude podľa Španiela aj nadmorská výška v dejisku turnaja, okolo 650 metrov nad morom, ktorá spôsobuje rýchlejší let loptičiek vzduchom.

Vo futuristickej Magic Box aréne v Madride je tiež značne rýchlejší povrch v porovnaní s ostatnými antukovými plochami na turnajoch v Monte Carle či Ríme. To viac vyhovuje špecialistom na tvrdý povrch.

"Problémom však nie sú podmienky, ale súperi," skonštatoval Nadal.

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal na turnaji ATP v Madride s náročným žrebom