Nadal je v semifinále dvojhry v Ríme, zostane jednotkou

Rafael Nadal
Rafael Nadal (Autor: SITA/AP)
SITA|13. máj 2011 o 16:52

Španielsky tenista Rafael Nadal zostane k 16. máju jednotkou svetového rebríčka tenistov vo dvojhre.

RÍM. Rozhodol o tom jeho úspech v piatkovom zápase štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Internazionali BNL d'Italia v Ríme (dotácia 2,75 milióna eur, antuka vonku) s Chorvátom Marinom Čiličom. Líder renkingu zvíťazil za 86 minút 6:1, 6:3. Premenil 4 zo 7 brejkbalov, sám nečelil žiadnej hrozbe straty podania.

Pred týmto podujatím bolo známe, že obhajca titulu Nadal potrebuje v talianskej metropole aspoň prienik do semifinále, aby s určitosťou zostal budúci pondelok na vrchole počítačového poradia. V opačnom prípade by sa Srb Novak Djokovič prostredníctvom prípadného zisku trofeje v areáli Foro Italico premiérovo v kariére prepracoval na čelo hodnotenia.

Dvadsaťštyriročný Malorčan Nadal má v Ríme na konte 5 primátov (2005 - 2007, 2009, 2010) a zápasovú bilanciu 30:1. Proti bývalému členovi Top 10 Čiličovi (23.) potvrdil prevahu z januárových melbournských grandslamových Australian Open - vtedy triumfoval 6:2, 6:4, 6:3.

Pre Nadala, ktorý v nedeľu v madridskom finále nestačil na Djokoviča a do Talianska pricestoval s virózou, bude nepochybne povzbudením, že na parížske grandslamové Roland Garros pôjde ako jednotka turnaja i rebríčka. V rímskom semifinále si zmeria sily s postupujúcim z neskoršieho piatkového duelu Richard Gasquet (Fr.-16) - Tomáš Berdych (ČR-7).

Dvojhra - štvrťfinále:

Rafael Nadal (Šp.-1) - Marin Čilič (Chor.) 6:1, 6:3 za 86 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal je v semifinále dvojhry v Ríme, zostane jednotkou