Nadal chce zlepšiť podanie, aby zdolal Djokoviča

Rafael Nadal prehral v tejto sezóne s Novakom Djokovičom všetkých šesť zápasov.
Rafael Nadal prehral v tejto sezóne s Novakom Djokovičom všetkých šesť zápasov. (Autor: SITA/AP)
SITA|13. sep 2011 o 11:13

Rafael Nadal si myslí, že najväčším negatívom jeho hry proti Novakovi Djokovičovi bol servis, ktorý mu nevychádzal.

NEW YORK. Prehra Rafaela Nadala vo finále na US Open s Novakom Djokovičom posilnila v Španielovi túžbu zdolať srbského protivníka. Nadal prehral s Djokovičom vo všetkých šiestich tohtoročných dueloch, celková bilancia však hovorí v jeho prospech (16:13).

V pondelok triumfoval 24-ročný Belehradčan 6:2, 6:4, 6:7 (3), 6:1 a aj keď výsledok vyznieva jednoznačne, zápas, ktorý trval viac ako štyri hodiny, bol vyrovnaný a dramatický.

"Domov sa vrátim s pocitom, že som na veľmi dobrej ceste zdolať Novaka," uviedol Nadal, ktorý zvíťazil nad ním v lanskom finále vo Flushing Meadows a skompletizoval tým svoj kariérny Grand Slam, ale v ostatnom vzájomnom súboji nedokázal nájsť recept na Djokovičovu hru.

Srbský tenista takmer vôbec nekazil, v dlhých výmenách bol trpezlivejší a svojho súpera ničil tradičnými zbraňami - kvalitným returnom, presným podaním a pestrou hrou od základnej čiary.

Musí zlepšiť servis

"Šesť prehier v rade to je bolestivé. Každý deň však budem tvrdo pracovať na tom, aby som prerušil túto nepríjemnú sériu. Mám pred sebou cieľ, ktorý nie je jednoduchý, ale pre mňa je absolútne jednoznačný," nechal sa počuť Nadal. Aspekt hry, ktorý musí zmeniť španielsky tenista, je jasný - podanie.

"Môj servis bol naozaj zlý, bez okolkov to priznávam. Určite ho musím zlepšiť. Nemyslím si, že potrebujem dať eso či priamo bodovať z každého podania, ale v mnohých prípadoch som do výmeny vstupoval v horšej pozícii ako súper, taká je pravda," športovo priznal držiteľ 10 titulov s úrovňou Major.

Nadal má za sebou náročné leto. Po Wimbledone prišiel o post svetovej jednotky, ktorou sa stal práve Novak Djokovič, s turnajmi v Montreale a Cincinnati sa rozlúčil už v úvodných kolách a zakončila to prehra vo finále US Open. "Nemyslím si, že dosiahnuť finále je slabým výsledkom. Naopak, veľmi si to cením. Na konte mám už desať grandslamových titulov. Tento rok som získal ďalší na Roland Garros. Každopádne som spokojný, domov do Španielska sa vraciam s radostnejšími pocitmi ako po Wimbledone," uzavrel Rafael Nadal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal chce zlepšiť podanie, aby zdolal Djokoviča