Nadal chce poslednú veľkú trofej, ktorú ešte nezískal

SITA|8. nov 2010 o 14:21

Už istá koncoročná svetová jednotka Rafael Nadal potvrdil svoj štart na tenisovom turnaji World Tour Finals v Londýne.

PARÍŽ. Líder svetového rebríčka tenistov Rafael Nadal zo Španielska tento týždeň zo zdravotných dôvodov nehrá na parížskom halovom turnaji ATP World Tour Masters 1000 v Bercy, ale počas svojho "propagačného" pobytu vo francúzskej metropole vyjadril presvedčenie, že pre zranenie ramena nebude chýbať na koncoročnom "výberovom" šampionáte ATP World Tour Finals v londýnskej O2 Arene.

Turnaj pre osem najlepších v bodovaní Race 2010 sa začne 21. novembra, práve trofej z tzv. Masters je poslednou naozaj významnou, ktorú Nadal ešte nezískal.

"V súvislosti s Londýnom sa vôbec neznepokojujem," skonštatoval víťaz troch tohtoročných grandslamových turnajov Nadal (Roland Garros, Wimbledon, US Open) v pondelok na tlačovej besede a dodal: "Nebolo jednoduchým rozhodnutím odhlásiť sa z podujatia v Paríži, pretože pre mňa je to výnimočné mesto. Čoskoro sa vrátim do tréningového procesu, malo by to byť už koncom týždňa."

Ak by aj do Londýna napokon nezamieril, už má istotu postu koncoročnej jednotky renkingu. "Urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby som si na šampionáte počínal dobre. Jedným z mojich cieľov je totiž zlepšenie dojmu, ktorý som v Londýne takto pred rokom zanechal," podotkol 24-ročný ľavák z Malorky.

Nadal po svojom premiérovom triumfe na newyorských US Open, ktorým zavŕšil kariérny Grand Slam, získal titul v Tokiu, predtým bol v semifinále v Bangkoku a naposledy už v osemfinále v Šanghaji nestačil na Rakúšana Jürgena Melzera.

Na ATP World Tour Finals je zatiaľ jeho maximom semifinále zo sezón 2006 a 2007, keď sa turnaj zhodne ešte konal v Šanghaji. Španiel vlani v britskej metropole prehral všetky tri svoje zápasy v základnej skupine.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal chce poslednú veľkú trofej, ktorú ešte nezískal